Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Bitka Kántora s Toivonenem uzavřela zápas Komety

Brněnští hokejisté se včerejší výhrou nad Chomutovem vrátili do hry o postup do finále první hokejové ligy. V odvetě čtvrtečního mače zdolali Chomutovské 4:2.

Fanoušci cekají poed brnenským Rondem.Ivo Mlaskac

Brno – Znovu vyprodané ochozy brněnského Ronda přivítaly včera druhý zápas této napínavé semifinálové série. V lepší výchozí pozici byli hokejisté Chomutova, kterým se ve čtvrtek podařilo dobít brněnskou arénu, a po výhře v prodloužení 2:1 se ujali vedení v sérii. Domácí Kometa proto nemohla připustit další porážku, chtěla-li si udržet reálnou šanci na postup do finále. Další dva zápasy se totiž budou hrát v Chomutově. Diváci tedy očekávali tuhý boj, jaký se na vyřazovací část soutěže sluší a patří. Navíc u tak ambiciózních celků, které se netají cílem postoupit do extraligy.

Po úvodním hvizdu se hrál opatrný hokej, obzvláště Kometa si dávala pozor, aby neinkasovala gól hned v úvodu podobně jako v předchozím zápase. Oba dva celky si vytvářely slušné šance, ale chyběla jim přesnost v zakončení. Asi největší příležitost ke skórování měli domácí, když Kántor pálil v páté minutě od modré do břevna a z následné dorážky minul odkrytou branku Brabenec. Útočníkům Komety chyběla v útoku především jednoduchost, dokázali si sice vytvořit převahu na ledě, ale tu se jim nedařilo zužitkovat gólově.

Druhá třetina začala pro domácí šokem. V krátké době za sebou byli vyloučeni brněnští hráči Dlouhý a David. Chomutovu se tak naskytla šance přesilové hry pět na tři, kterou ve dvacáté čtvrté minutě proměnil autor včerejší vítězné branky z prodloužení Zdeněk Skořepa. Ten překonal po několika neúspěšných dorážkách z bezprostřední blízkosti bezmocného Alexandra Hyláka. Domácí se ale po chvíli probudili ze šoku a opět začali ohrožovat branku gólmana Hanuljaka, který pro semifinálové zápasy nahradil nemocnou jedničku týmu, Fina Jana Lundella. V polovině utkání se štěstí usmálo i na domácí, když po zmatku v brankovišti vsítil z bezprostřední blízkosti gól Kamil Brabenec a potrestal tak vyloučení chomutovského Mikšovice. O pět minut později se fanoušci radovali z dalšího gólu domácích, když Kántor protlačil v závaru před brankou puk až do sítě a opět tak potrestal vyloučení Mikšovice.

Ve třetí třetině to vypadalo, že Kometa si jednogólový náskok pohlídá, ale ve čtyřicáté deváté minutě udeřili hosté. Po akci Jeslínka neudržel Hylák puk, který do branky dorazil Grof. Neuplynula ani minuta a vedení strhl zpátky na stranu Brna v zápase podruhé skórující obránce Kántor, když před ním nastřelil tyč Černý. Po několika neúspěšných dorážkách se puk odrazil právě k domácímu obránci, který neomylně zakončil. Za další minutu hala explodovala nadšením, když Vondráček našel dlouho přihrávkou Puchera, který střelou zápěstím trefil horní růžek Hanuljakovy svatyně a zvýšil tak vedení svého týmu. V padesáté šesté minutě mohl ještě snížit střelou z mezikruží Hlinka, ale trefil jen tyč Hylákovy brány. Šestnáct vteřin před koncem nabídli divákům zpestření Kántor s hostujícím Toivonenem. Shodili rukavice a utkali se v pěstním souboji, jehož vítězem se stal po přesném direktu Toivonenovy brady domácí borec Robert Kántor.

Vítězství domácích ve včerejším zápase bylo zcela zasloužené. Po čtvrtečním střetnutí, ve kterém sice měla Kometa převahu, ale nedokázala ji gólově zužitkovat, se jí tentokrát střelecky dařilo a to rozhodlo celý zápas. Nyní se série stěhuje na dva zápasy do Chomutova. Už teď je jisté, že v pátek šestého března se bude hrát pátý zápas série, hrané na čtyři vítězství. Opět v brněnské hale Rondo.

Ivo Mlaskač

Rozhodčí:Vyloučení:Využití:Diváci:

Autor: Stisk Studentský deník | sobota 28.2.2009 17:00 | karma článku: 24,49 | přečteno: 5661x
  • Další články autora

Stisk Studentský deník

Recenze: Divoká říše slibuje více, než zvládne splnit

Novinka nakladatelství CooBoo - Divoká říše autorky Stacey Marie Brown: Kniha se odehrává v dystopické Budapešti a nakladatelství se ji nebojí srovnat i s velikány žánru adult fantasy, ke kterým má však daleko.

22.11.2022 v 13:00 | Karma: 9,09 | Přečteno: 251x | Diskuse| Kultura

Stisk Studentský deník

Tvorba komunity je pro nás klíčová, říká vedoucí Radia R Barbora Dohnalová

Největší studentské rádio na území Česka a Slovenska má nově zvolené vedení. Místo station manažerky získala studentka Barbora Dohnalová. V rozhovoru mluvíme o autenticitě, fungování, ale i osobním vztahu Dohnalové k Radiu R.

14.11.2022 v 12:31 | Karma: 8,62 | Přečteno: 164x | Diskuse| Média

Stisk Studentský deník

Zápasník Chotěnovský: Trend MMA je teprve na začátku

V jednadvaceti letech se rozhodl pro sport, který u nás v té době nikdo neznal. Denně dojížděl sedmdesát kilometrů na tréninky z Dolní Dobrouče do Hradce Králové. Řeč je o MMA zápasníkovi Lukáši Chotěnovském.

3.11.2022 v 12:19 | Karma: 7,29 | Přečteno: 133x | Diskuse| Sport

Stisk Studentský deník

Komentář: Reklama na Formuli 1 v americkém Austinu

Max Verstappen znovu kraloval. Tentokrát na okruhu COTA (Circuit of the Americas) ve Spojených státech Amerických. Předcházelo tomu ale drama plné nehod, předjíždění a chyb. Byla to Formule 1, tak, jak ji známe.

25.10.2022 v 16:17 | Karma: 8,79 | Přečteno: 142x | Diskuse| Sport

Stisk Studentský deník

Recenze: Hlavní hrdina přepere tygra. To je bollywoodský trhák RRR

Bollywoodský film RRR, který se odehrává v koloniální Indii, nenechá diváka ani na chvíli usnout. Emoce, zpěv, boje. Film plný adrenalinu a nebezpečí.

19.10.2022 v 13:00 | Karma: 8,42 | Přečteno: 186x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Policie prověřovala nákup vojenského materiálu pro Ukrajinu. Zajistila 300 milionů

5. června 2024,  aktualizováno  8.6 21:12

Premium Česká policie v tichosti prověřovala třaskavý případ, který může mít negativní dopad na zbrojní...

Turek pod tlakem. Promazal sítě, ruší debaty. Zdviženou pravici řeší policie

6. června 2024  14:28,  aktualizováno  16:45

Lídr kandidátky Přísahy a Motoristů sobě Filip Turek se nezúčastní posledních debat před...

Zelenskému se hroutí mírový summit. Spojenectví s USA dostává trhliny

3. června 2024  17:52,  aktualizováno  20:53

Nedorazí ani Číňané, ani Saúdové. Z očekávaného mírového summitu ve Švýcarsku se omluvilo několik...

„Všímá si kancléř vůbec, co se děje?“ Jak Německo poznamenal volební šok

11. června 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Německu Je sečteno. Spíše by se dalo říct zúčtováno. Němci koaliční vládě kancléře Scholze nicnedělání...

Léto plné silničních uzavírek. Přehled, kde v Česku mohou řidiči čekat potíže

11. června 2024

Premium Ani letos při prázdninových toulkách po Česku nemohou lidé doufat v hladký průjezd po tuzemských...

Rada bezpečnosti OSN schválila rezoluci o příměří, Rusko se zdrželo hlasování

10. června 2024  22:50

Rada bezpečnosti OSN schválila svou první rezoluci podporující dohodu o příměří mezi Izraelem a...

Už žádné dveře otevřené dokořán. Portugalsko zpřísňuje migrační politiku

10. června 2024  22:14

Portugalská vláda oznámila akční plán, který zpřísní pravidla pro vstup migrantů. Naopak také...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 2823
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1116x
Stisk online je studentský online deník tvořený studenty Katedry mediálních studií a žurnalistiky Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Blog Stisku je po dohodě s redakcí Blog iDnes.cz koncipován jako skupinový. Stisk vznikl v roce 1997 jako jeden z prvních internetových časopisů v České republice, v rámci blogu iDnes se představuje od února 2009. Plná verze časopisu Stisk online je k dispozici zde.

Tiráž:
Vedoucí projektu Stisk online: Jaroslav Čuřík
E-mail: curik@fss.muni.cz
Adresa: Katedra mediálních studií a žurnalistiky, FSS MU, Joštova 10, 602 00 Brno.
Tiskové zprávy zasílejte na: stisk.munimedia@gmail.com