Sněmovna se rozpustila. Poslanci plakali na vlastních hrobech

Minulý týden si odhlasovali rozpuštění. Potom to zapíjeli. Tesklivě a společně. Bědovali na hrobech, které si sami vykopali. Smutnili nad bezvadnou partou, která se rozpadla. Poslanci, jejich asistentky a dokonce i servírky ze sněmovní restaurace. (Co kdyby se našel zase nějaký nový mladý Gross?) A přitom stačilo tak málo – plnit sliby.

hrobD.Stínilová

Smůla pro všechny čestné občany je však ta, že hroby vykopávali také, a hlavně, pro ně - pro ty, kteří jim věřili a kteří je volili. „Když nepůjdete k volbám, volíte KSČ! Zvolíte ty, kteří vám ukradli demokracii.“ (Pamatujete si!) A poctivý občan, platící obětavě daně a tím i nepřiměřené platy poslanců, zase před třemi lety naletěl.  

Usuzuji, že pan Kalousek je movitý muž, protože si každou chvíli kupuje nový kabát. A tedy se dostane všude. I tam a mezi ty, kde by moudrý a ostražitý odborník tušil pohromu a rozmyslil si důsledky svých rozhodnutí. (Věřím, že tentokrát poslední model kabátu jen opráší a znovu oblékne.) Tak se mu podařilo, spolu s celou bezvadnou partou, nás pěkně pohřbít a bude hodně dlouho trvat, než se z těch hrobů vyhrabeme.

Díky špatným, či špatně střeženým, nebo žádným zákonům, díky politikaření a korytářským rozmíškám v boji o moc  -  naše země nevzkvétá. Bohužel ti, kteří za to nesou zodpovědnost , už teď sbírají sílu na další oblbovací kampaň. Levice připomíná všechny prohřešky, kterých se pravice dopustila. Ta zase varuje zmateného občana před minulostí. Neustále se rozebírá to, kdo je lepší, koho povolat, koho vyhodit, co říkají předvolební průzkumy – a co lidi a jejich trápení. Žijí vůbec v naší zemi taky normální lidi? Otupělý a otrávený národ se nachází na prasklé lodi uprostřed hlubokého oceánu. Z jedné strany útočí hladoví žraloci a z druhé připlouvá pirátská loď. Tak si vyberte….

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Drahomíra Stínilová | středa 28.8.2013 2:27 | karma článku: 23,49 | přečteno: 902x