Kde máme popelníček...

Česká televize vyhodila technika, který údajně vynesl na veřejnost záběry, které byly pořízeny krátce po Zemanově zvolení prezidentem, kdy klopýtl na schodech. Dlouho to trvalo, než se přišlo na zanícený nerv na palci, který působil problémy s rovnováhou. Takže žádný alkohol...

Nesetříhané a neupravené záběry, které pronikly na veřejnost, ukázaly, s jakou bohorovností se choval teprve několik hodin zvolený lidový prezident. Pomineme-li nejistý krok (ať způsobený alkoholem nebo palcem), nemůžeme si nevšimnout, s jakou jistotou si Zeman říká o "popelníček" ve chvíli, kdy už má zapálenou cigaretu v ruce. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby v celém areálu České televize neplatil přísný zákaz kouření. A ředitel ČT Petr Dvořák velmi ochotně odpovídá, že už pro něj poslal. Pro "popelníček".

Možná jde o detail, o drobnost, ale zkuste si přijít do České televize (nabo kamkoli jinam, kde je přísný zákaz kouření) a zapalte si cigaretu. A řekněte si přímo šéfovi o popelníček. A pak mi napište, jak to dopadlo. Nemělo by se vám nic stát, protože občan (a v tu chvíli nic víc než občan) Miloš Zeman si v televizi klidně zakouří a nic se mu nestane.

Příběh má smutnou dohru pro vyhozeného technika. Česká televize okolnosti případu tají, čímž jenom podporuje podezření, že s vyhazovem není všechno v pořádku. Chápu, že ředitel ČT si nepřál, aby celý národ viděl, jak dělá servilně Zemanovi pingla, ale kvůli tomu se ještě nemusí vyhazovat lidi z práce. Do případu se vložily i odbory, zřejmě vědí proč. Jenže jsou to jenom spekulace, veřejnoprávní televize mlčí jako hrob. A přitom by stačilo veřejnost seznámit přesně s důvody výpovědi a žádné spekulace by se nemohly objevit. Takhle to spíš vypadá, že vedení ČT leze novému prezidentovi pěkně do zadku...tak jsme toho idiota vyhodili, pane prezidente. 

Zaplať pánbůh, že stále existují média, která nemají potřebu kamkoli se novému lidovému prezidentovi nacpat. Ještě by to chtělo veřejnost, která by nad vším nemávla rukou. Teď šlo jen o kouření v televizi, kdo ví, o co půjde příště.

Autor: Štěpán Mareček | pondělí 25.2.2013 22:40 | karma článku: 28,81 | přečteno: 1310x
  • Další články autora

Štěpán Mareček

Proč omilostnit vraha

12.5.2017 v 23:55 | Karma: 19,57

Štěpán Mareček

Klikař Putin

15.11.2015 v 22:38 | Karma: 15,38