Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Hrál jsem jednou v II.divizi se starým pánem. Přehrál jsem ho dokonale a na šachovnici hrozil neodvratný mat ve 2-4 tazích a třech různých variantách. Starý pán seděl a smutně koukal na tu spoušť na šachovnici. Jako by se celý zmenšil do trpaslíka. Tohle musel vzdát. Pak pokýval pomalu hlavou a vystřelil ruku směrem ke mně a i já mu ji podával. On ji však sklonil níž a udělal ještě jeden zbytečný tah. Já zase pohotově předstíral, že se se svou rukou škrábu na hlavě.

Jeho obranný tah jsem hravě obešel a hrozilo mu totéž jen ve fialovém. Opět vystřelil ruku směrem ke mně. Tentokrát jsem se udržel i když mi paže cukala. A nemýlil jsem. Opět zatarasil figurou hrozící mat a já mu ji opět dámou obešel.

To se celé opakovalo ještě jednou, než dostal definitivně mat. Pak mi ji konečně podal. :-)

Hráli jsme kdesi turnaj. V sále se neslyšně proháněla servírka a roznášela zúčastněným pití, čaj a kafe. Byla to fešná, asi dvacetiletá, sexy kočka. Za naše barvy hrál i jakýsi Jarda, starý muž téměř sedmdesátiletý s třesem ve svých rukou. Stál v dost složité kombinační pozici. Já postával u zdi sálu a přehlížel jsem místnost. Měl jsem už dohráno. Jarda náhle vstal, přišoural se ke mně, kývl hlavou směrem k servírce a sykl mi do ucha: "co myslíš, má ji vyholenou?"

Tak o tomhle přemýšlel celou tu dobu u partie. :-)

5 0
možnosti

Nic ve zlým, ale diskutujeme u blogu, jehož autorem není starý pán, naopak. Takže rozbory à la šachovej stolek v domově důchodců jsou tady lehce faux pas.

0 0
možnosti
FL

Chodil jsem se sboristkou a byl jsem překvapen, že její zážitky z koncertů se netýkaly hudby, ale všech věcí okolo. "Stála vedle mě Jana a tlačila se na mě, musela jsem jí furt odstrkovat... "

2 0
možnosti

My jsme zase překvapeni, že Vaše zážitky z tohoto blogu se vůbec netýkají šachů.;-D

0 0
možnosti
MB

Vem toho střelce. Vem toho střelce. Hurááá!!! Poprvé v životě jsem dala mat tím, že jsem obětovala figuru. A porazila jsem osmiletého kluka ;-D

Ještě teď, po roce, mám radost, když si na to vzpomenu

2 0
možnosti
MB

-Vůbec nevím co dělám.

-Dáma mého věku by neměla říkat "Haha, vzala jsem ti věž."

-Taky by mě mohl nechat vyhrát... Stejně nemá višně v čokoládě rád

2 0
možnosti
SB

Protihráč právě sáhl na mou figuru. Co když má koronu? Pomoc... Pomoc!

Zdroj: https://steinova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=774085

............................

Milá autorko, v tomhle vám budu oponovat.

Jakmile protihráč sáhl na vaši figuru, může vám z tohoto hlediska (nikoli z jiných hledisek, nýbrž z hlediska příslušné figury) být jedno, zda tu koronu má.

Sáhnout na vaši figuru může jen v případě, že vám ji hodlá vzít. A když vám ji vezme, tak už se té figury v probíhající partii vy už nedotknete.

Tu otázku, zda má koronu, si klaďte ve chvíli, kdy vy budete brát jeho figuru, avšak nikoli ve chvíli, kdy on bere tu vaši.

0 0
možnosti
FV

Kdyz ji vzit nemuze, tak na ni muze sahnout a nechat ji na sachovnici. Muze na ni dokonce sahnout ikdyz ji muze brat a presto nebrat. Jen pred timto ukonem musi rici: Srovnavam.

3 0
možnosti
VV

Uz se nepamatuju, ale ve skole jsme meli pana ucitele vyskocila, ktery nas tenkrat zblaznil do sachu a tak jsme meli sachovy krouzek. A dokonce mohlo to byt tak v roce 55-56 nam vyjednal simultanku s velmistrem Ludkem Pachmannem.

No odpadali jsme jeden po druhym, ovsem zustal spoluzak Pavel Rocek, se kterym si pan velmistr nedokazal poradit a nakonec mu nabidl remizu. Vzpominas si Pavle?

A po osmasedesatem na pana Pachmanna rezim uz jen dstil ohen a siru, takze nakonec emigroval a co vim byl nejakym poradce sachystu v revansistickem Berline.

3 0
možnosti
KS

Luděk Pachman byl skvělý hráč a také výborný spisovatel. Napsal skvělé šachové knihy.

A simultánku s panem Pachmanem Vám tiše závidím:-)

2 0
možnosti

Jako hodně dávný hráč školního družstva na základce jsem tohle téma ocenil, byly tam vtipné momenty, takže karma.

3 0
možnosti
KS

Děkuji, vážím si toho!:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 93
  • Celková karma 8,28
  • Průměrná čtenost 432x
Jsem blogerka, šachistka, jakoby rádoby spisovatelka, vyžíračka rajčat a milovnice Pána prstenů. A taky jsem Kamča, těší mě.    

Seznam rubrik