Krachující banky a co s tím

Zažil to Obama či Řecko. Pořád je to postrach nejen nás všech, ale všech států. Když se banka pokazí, tak hrozí, že z vkladů nic nezbyde, nebo že si nic nelze vybrat. Panika a útok na banky ohrozí stát. Bankéři - vyděrači přijdou.

Vyděrači v rouše beránčím, totiž bankéří

Zažil to pan Obama, zažila to řecká vláda a pořád je to postrach nejen každého z nás, ale i států a jejich vlád. Když se bankám něco nepovede, tak hrozí v horším případě, že o všechno co kdo v bance má přijde, nebo aspoň, že nemůže vybrat peníze, co v ní má uložené. Panika a útok na banky ohrozí stát. Vyděrači se hned s požadavkem na mnoho stovek miliard vynoří - jsou to ti bankéří, kteří něco maličko trošičku zkazili, že to přece "ani nestojí za řeč". Také nikdo z nich nikdy nedostal doživotí. 

Řešení je jednoduché: bankovní účet občanů do výše pojistné částky vedou banky, které s těmito prostředky nesmí nic dělat, jen financovat ten který stát (ten krachuje jen jednou za 500 let, zatímco bankovní krize přijde každých 50 let). Když má někdo více, tj, u nás víc jak tři miliony korun, tak je povinně dává do jiných bank a ty je pak smí půjčovat jiným lidem nebo podnikům. Tedy při krachu žádný RUN na banku nehrozí, těch horních 100 000 lidí a podniky si již jinak budou hlídat, aby jejich banka nezkrachovala.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Erik Steinn | pátek 1.1.2016 23:17 | karma článku: 10,67 | přečteno: 476x