Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pro začátek by úplně stačilo oddělit komerční a investiční bankovnictví. Ty komponenty systému, které pojedou v systému částečných rezerv a budou prostřednictvím centrální banky kryté daňovými poplatníky se budou pohybovat ve velmi přísně vymezených mantinelech - v podstatě budou pouze půjčovat peníze. A investiční banky (respektive investiční aktivity stávajících bank) se přesunou mimo systém částečných rezerv, takže tyto banky se budou chovat v podstatě jako investiční fondy, kam si investoři uloží peníze a banky jim tyto peníze (a žádné jiné) zhodnotí a nebo nezhodnotí...

1 0
možnosti
JM

J38i46ř37í 43M92í66k72a

1. 1. 2016 23:49

Ve Švýcarsku bylo rozhodnuto, že proběhne referendum o tom, zda bankám zakázat vytvářet peníze skrze frakční rezervy. To by myslím mělo velmi pomoct a ukazuje to asi svěží vítr v zatuchlém světě bankovnictví, kde je mnoho pavouků.

Krize se skutečně periodicky opakují a někteří tvrdí, že tím jak jak je ale krize na desítky let zažehnána, mezitím umře ta generace, která zažila minulou krizi, a tak není problém dělat stále stejná chybná rozhodnutí, která mají krizi řešit.

1 0
možnosti
JH

Tak jste nám velmi užtečně sdělil, že Euro měna padne. Ale to není nic nového. Už jsem to slyšela asi od deseti lidí. Blbě na tom budou asi lidi, co mají více peněz. Měli by ty peníze raději věnovat do umění a podpořit třeba nás spisovatele, nebo malíře. Tak jako se to dělalo dříve. Mucha měl také sponzory, jinak by nenamaloval tak krásná díla.

1 1
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 673x
Učím na technické vysoké škole.

Mám rád filosofii, sociologii, ontogenezi lidské psychiky.

Znám i řadu ekonomickych témat. Můj hlavni pocit je, že mnoho témat je dnes opředeno tolika vlákny a zavaleno nánosy bahna, že jednoduché a stručné vyjádření se k tématu, nebo jen krátké pojmenování podstaty věci může být k užitku. A o stručnost a hutnost se budu vždy snažit.

Seznam rubrik