Zaplaťte Béme, Drábku, Šulci, Bartáku, Nováku,....

Kmotr, dříve senátor a starosta města Chomutov  byl po mnoha letech pravomocně odsouzen za více jak 40 milionový úplatek ke čtyřem letům vězení a vrácení 5 miliónů Kč. Do dnešního dne exsenátor do vězení z důvody nečekaného onemocnění nenastoupil a město Chomutov zamítlo vymáhat od něho úhradu soudně prokázané vzniklé škody za prodej akcíí města pod tržní cenou. Vymáhat tuto soudně prokazatelnou škodu může pouze ten, komu škoda byla způsobena, ovšem tou je město řízené jeho kamarády. Jedná se o typický příklad státní legalizace úplatku, jelikož ve vězení Novák nesedí a doma mu pod polštářem zbylo 35 mil. Kč.  

A co může občan? Má pouze jediné právo a současně povinnost zaplatit všechny tyto ztráty? Kolik nás stála sanace bank, zdravotních pojišťoven, vyzbrojování armády, budouvání informačních systémů, výstavba dálnic apod. Jeden, dva bilióny korun českých? Jak ještě dlouho.

Drobným projevem názoru skupiny lidí je petice. Ne každá přinese dosáhne svého cíle, ale mnohé ano. Mám osobně čerstvou zkušenost s jednou malou peticí, která byla úspěšná (http://usti.idnes.cz/oslavy-200-vyroci-bitvy-u-chlumce-dny-/usti-zpravy.aspx?c=A130214_155502_usti-zpravy_alh ). 

Nyní Vás žádáme o podporu jiné petice. Nezabere Vám to více jak 15 vteřin. Děkujeme za podporu.

Petici lze podepsat zde: http://www.petice24.com/petice_za_obalobu_tunela_a_vymahani_kod_jimi_zpsobenych

 

Milí spoluobčané,

neustále jsme zahlcováni informacemi o nekonečném rozkrádání našeho majetku a peněz vybranými politiky a firmami na ně napojených. Jsme zemí, která buduje nejdražší dálnice, nefungující informační systémy, cyklostezky, které nikam nevedou nebo kupuje nejdražší letadla, která nelétají. O kolika dalších příkladech každý z nás ví? Jak ještě dlouho budeme mlčky přihlížet?

Naši politici a kmotři na ně napojení se nezastaví před ničím. V současné době vyplouvají na povrch informace o mnohamiliardovém rozkrádání peněz ze všech veřejných rozpočtů.

Každý z nás se ptá, zda v těchto případech budou odpovědní za toto rozkrádání potrestáni a zda škody, které způsobili, nahradí. My občané, živící se poctivou prací jsme srozuměni s tím, že pokud způsobíme nějakou škodu či újmu, přijmeme zodpovědnosti a škodu nahradíme.

A co naši politici a kmotři? Kolik z nich bylo potrestáno, kolik desítek nebo stovek miliard bylo jimi vráceno?

Současným příkladem takového masivního korupčního jednání je rozkrádání evropských dotací. S ohledem na tyto skutečnosti, my občané Ústeckého a Karlovarského kraje vyzýváme vedení těchto krajů a Vládu České republiky, aby okamžitě dala vlastní podnět k zahájení trestního stíhání osob a firem, které zneužily dotace v Regionálním operačním programu Severozápad a současně začala neprodleně vymáhat vzniklé jimi způsobené miliardové škody.            

My, níže podepsaní občané, vyzýváme všechny veřejné orgány, kterým byla způsobena škoda či újma, aby neprodleně podaly trestní oznámení na osoby a firmy, které jsou odpovědné za protiprávní jednání a které měly či mají chránit zájmy jak těchto orgánů, tak státu a jeho občanů. V případě prokázání spáchání trestného činu budou neprodleně všechny škody jimi způsobené vymáhány.

 

 

Autor: Leo Steiner | sobota 9.3.2013 7:27 | karma článku: 26,00 | přečteno: 841x