Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vítězové = Řebíček,Janoušek, Novák, Šulc, Mandík,…Poražený = občané

Včera jsem se na svém blogu prohlásil za lháře a věčného kritika (http://steiner.blog.idnes.cz/c/324110/Omlouvam-se-pani-Vanhova-Parkanova-pane-Drabku-Bemeale.html ). Včera média zvěřejnila informaci, že mé téměř rok staré tvrzení o tom, že v případě této evropské dotace došlo na Severozápadě k divoké privatizaci mafiánským způsobem našimi zvolenými zástupci řízenými  našimi nezvolenými kmotry, jsou pravdivá (   http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=772241). 

Mohl bych se radovat, že má tvrzení se postupně potvrzují, ale ve své podstatě, je to hrozně smutné zjištění pro nás všechny.  Již na první tiskové konferenci v květnu 2012 jsem prohlásil, že bych se v mých tvrzeních moc přál  mýlit. Nebojte se, nepropadám skepci, naopak. Je tu naděje, že lze změnit dnešní blbou náladu. Osob a organizací, které se snaží o změnu je mnoho. Kdo chce, tak je vidí a současně vnímá, že tyto aktivity přinášejí první ovoce.

Cesta k nápravě je dlouhá a trnitá. Já Vám pro zajímavost přikládám jeden takový příklad. Jedná se o zajímavý vývoj mého druhého a posledního trestního oznámení. Zajímavé na tomto vývoji je jeho závěr k předmětnému, který měla jedná ze složek policie a jaký Evropská komise. Musím ovšem nyní poznamenat, že závěry jiných složek policie věřím budou jiné a rozsudky, které v této věci padnou rovněž. Je to nutné, jelikož největší velryby stále spokojeně v našem zakaleném aqvárku plavou.

Na závěr  sděluji, že níže uvedené dokumenty jsou obsaženy v kompletní podobě zde ( https://www.facebook.com/pages/Ob%C4%8Dan%C3%A9-Nejsou-OVCE/342627485807851 ).

1)      Mé trestní oznámení z června 2012

„…Dne 11. dubna 2012 se poledních hodinách v Městském divadle v Chomutově uskutečnila schůzka za účasti vybraných členů VRR: Jany Vaňhové, Mgr. Arno Fišery, Mgr. Tomáše Hybnera, Jakuba Pánika, PaedDr. Josefa Novotného a též pracovníků Úřadu ROP SZ Mgr. Pavla Karla Markvarta a oznamovatele.

Na tomto setkání bylo představiteli VRR dohodnuto, že budou vyhlášeny dvě výzvy pro přidělování dotací a to pro oblast „Budování a rozvoj atraktivit a infrastruktury CR“. Hodnota výzvy výlučně pro Karlovarský kraj měla činit 100 milionů Kč a pro Ústecký kraj pak bylo určeno 109 milionů Kč. Jelikož nebyla již dostatečná volná dohodnutá alokace v tomto opatření programu ROP SZ, bylo navrženo a následně schváleno na 59. zasedání VRR  pro tyto dvě výzvy mimořádný kurz 1 EUR = 25,00 CZK, což bylo v rozporu s platným Usnesením č. 17/55/2011.  V případě Karlovarského kraje pak bylo najisto počítáno s podporou projektu Císařské lázně Karlovy Vary s cílem slavnostně zahájit projekt před Krajskými a Senátními volbami v r. 2012.

Toto dílčí rozdělení finančních prostředků mezi kraje zapojené do ROP SZ podporuje domněnku o existenci neformální dohody mezi představiteli obou krajů, že celková alokace určená pro ROP SZ bude ve výsledku za období 2007 – 2013 rozdělena mezi zainteresované subjekty v poměru 65% pro Ústecký kraj a 35% pro Karlovarský kraj.

Během uvedeného jednání se účastnici striktně drželi popsaného rozdělovacího mechanismu, přičemž při průběžných neshodách např. Mgr. Arno Fišera poukázal, že již v minulosti byla ve výzvě v rámci tzv. Priority 4 – Udržitelný rozvoj cestovního ruchu po dohodě krajů upraveno hodnocení předmětné výzvy,tak aby došlo k podpoře tří projektů z Karlovarského kraje na místo projektů z Ústeckého kraje. Současně Mgr. Arno Fišera měl na tomto jednání k dispozici jednostránkový dokument, kde bylo zaznamenáno, kolik jednotlivé kraje během dosavadní implementace programu získaly finančních prostředků a jak je dodržována výše uvedená dohoda…..“

2)      Usnesení Police ČR ve věci předmětného trestního oznámení z listopadu 2012

„…Provedeným prověřením celé věci se nepodařilo prokázat podezření ze shora uvedeného, propř. Jiného trestného činu, přestupku či jiného správního deliktu, což je patrné i z výše pospaných provedených úkonů. Žádným způsobem se nepodařilo prokázat skutečnost, že by jakákoliv osoba nebo osoby předem dohadovali rozdělení dotačního prostředí v operačním programu VRR Severozápad v poměru 65% ve prospěch Ústeckého kraje a 35% ve prospěch Karlovarského kraje, ačkoliv tyto dotační prostředky byly poté ve velmi blízkém poměru rozděleny. Nepodařilo se také žádným způsobem prokázat, že by toto jednání bylo jakýmkoliv způsobem trestné a v tomto případě by dokonce mohlo docházet ke kriminalizování politických rozhodnutí. ………Dle zjištění policejního orgánu má Úřad ROP Severozápad dostatečně nastaveny kontrolní mechanismy, na základě kterých lze zpětně kontrolovat udržitelnost projektů a popřípadě následně požadovat navrácení prostředků.

Na základě takto zjištěných skutečností a pokynu Okresního státního zastupitelství ze dne 29.10.2012 jsem rozhodl celou věc odložit, jak je uvedeno ve výroku tohoto usnesení..“

 3)      CELKOVÝ ZÁVĚR z auditu Evropské komise z prosince 2012

„….Na základě provedené práce popsané v sekci 2 výše na úrovni řídicího orgánu a auditního orgánu se auditoři EK domnívají, že řídicí a kontrolní systém v rozsahu auditní mise nefunguje přiměřeně u následujících záležitostí:

  • Řídicí orgán, KP4: nedostatečné řídicí kontroly (čl. 60 b), g) nařízení Rady 1083/2006 a čl. 13.2-13.4 Nařízení Komise 1828/2006) – (viz zjištění 1 a 3);
  • Řídicí orgán, KP2: nepřiměřené postupy pro výběr projektů (čl. 60 a) a čl. 65 a) Nařízení Rady 1083/2006 a čl. 5 a čl. 13.1 Nařízení Komise 1828/2006 – (viz zjištění 2a), 2b) a 2c);
  • Auditní orgán, KP3: nedostatečné audity projektů provedené auditním orgánem a Pověřeným auditním subjektem (čl. 62.1 b) a 98.4 Nařízení Rady 1083/2006, čl. 16-17, 23c) a Příloha IV Nařízení Komise 1828/2006 – (viz zjištění 4);

a v důsledku toho se nemohou útvary Komise spolehnout na výsledky práce auditního orgánu představené ve výročních kontrolních zprávách a ročních stanoviscích předkládaných podle čl. 62.d.(i) a (ii) Nařízení Rady (ES) č. 1083/2006 a v závěrech auditu vzorku 35 projektů v rámci akčního plánu.

Útvary Komise se nemohou spolehnout na výsledky práce řídicího orgánu a auditního orgánu a na jejich závěry z auditu vzorku 35 projektů v rámci akčního plánu. Řídicí orgán a auditní orgán nedokázaly odhalit chyby, zvláště v oblasti veřejných zakázek a výběru projektů ke spolufinancování, nebo nedokázaly některá zjištění opravit přiměřenými finančními opravami…“

Autor: Leo Steiner | pondělí 4.3.2013 7:17 | karma článku: 17,79 | přečteno: 868x
  • Další články autora

Leo Steiner

Vzkříšení kmotromafie na Divokém Severozápadě?

Je to přesně jeden rok a jeden den, co začal před krajským soudem v Ústí nad Labem proces v kauze ROP Severozápad (zde). Obžalovaní a jejich advokáti u soudu kopírují chování jejich kolegy a exhejtmana Davida Ratha (pokračování)

10.9.2015 v 22:44 | Karma: 7,43 | Přečteno: 295x | Diskuse| Ostatní

Leo Steiner

Potřebujeme dotace a pobídky? Ne, více sebevědomí a odvahy!

Některá dnešní media se věnují nezájmu živnostníků o evropské dotace. Potřebujeme vůbec dotace? Máme dobře nastavenou dotační politiku nebo politiku investičních pobídek? Jelikož se v tomto oboru pohybuji již řadu let, tak mne současnost velmi trápí. Níže přikládám jeden rozhovor z dnešních novin a jednu reportáž, která se věnuje včerejšímu setkání na toto téma.

25.9.2014 v 8:25 | Karma: 10,00 | Přečteno: 314x | Diskuse| Ostatní

Leo Steiner

Chceš zničit mafii, buď v mafii aneb tunelem eurodotací VI.

V minulém díle jsem sliboval, že další díl bude věnován náhle změně v postoji vedení Ústeckého kraje. Jelikož papír a klávesnice snese všechno, tak jsem se rozhodl napsat další díl až na krajských webových stránkách bude zveřejněn oficiální plný záznam z posledního jeho jednání (ze dne 3.9.2014). Máte nyní možnost se sami přesvědčit, že včera neznamená zítra.

17.9.2014 v 8:45 | Karma: 11,19 | Přečteno: 402x | Diskuse| Ostatní

Leo Steiner

Chceš zničit mafii, buď v mafii aneb tunelem eurodotací V.

Určitě máte rovněž dny, které jsou úplně jinak, než jste den předtím zamýšleli. Já jsem si vzal na včerejší den dovolenou a vyrazil na krajský soud do Ústí nad Labem. Před soudem totiž po 809 dnech od mého veřejného prohlášení o kmotromafii v krajských eurodotací stála některá chapadla tohoto bratrstva porcování miliardových euromědvědů.

10.9.2014 v 7:07 | Karma: 14,89 | Přečteno: 390x | Diskuse| Ostatní

Leo Steiner

Chceš zničit mafii, buď v mafii aneb tunelem eurodotací IV.

Přikládám po 690 dnech další díl mého blogového seriálu. Když jsem u těch čísel, tak v úvodu zmíním ještě tato: 809; 803; 8; 12; 2,5 a 300. Dnes ráno u krajského soudu v Ústí nad Labem začíná v jednací místnosti číslo 6 velký soudní proces s osmi obžalovanými ( Ing. Pavel Kouda, Ing. Bc. Petr Kušnierz, Doc. Ing. Petr Vráblík, Ph.D. Mgr. Pavel Karel Markvart, Ing. Irena Kotlanová, Ing. Klára Odvárková, Mgr. Jan Martinovský, Ing. arch. Omar Koleilat) ve věci rozkradených eurodotací na Divokém Severozápadě.

9.9.2014 v 7:07 | Karma: 16,23 | Přečteno: 640x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Jsem obyčejný občan, kterému není lhostejný, kde a jak žije. Jelikož nejsem spokojený se současným stavem společnosti, tak se snažím být aktivní - dát lidem Víru, Naději, Lásku a Radost. Velkou oporou mi je rodina a spousty přátel, kteří smýšlejí podobně.

Můj přístup k životu je, že se máme tak, jak si zasloužíme. Mé současné heslo je "Občané Nejsou ovce!"

Seznam rubrik