Moc rád bych vám zatleskal pane Nečas.

Říci a napsat se dá cokoliv. Včerejší vyjádření našeho premiéra mě na vteřinku zahřálo na duši. Konkrétně jeho vyjádření k situaci ke kauze dotačního Eurotunelu Severozápad. Zejména toto jeho vyjádření:  "V prvé řadě musíme mít z hlediska státu hotové vyhodnocení fungování tohoto regionálního operačního programu, včetně případných trestněprávních důsledků. Pak jsme připraveni se o této věci bavit," řekl Nečas k dotazům na termín schůzky. 

Po pár vteřinách si ovšem vybavím, kdo byl strůjcem tohoto bezprecedentního rozkrádání evropských, státních a krajských peněz. Seznam těchto tunelářů je dlouhý a velká část z nich byla v dresu pana premiéra. Dokonce kapitánem tohoto Eurotunelu Severozápad byl současný spoluhráč pana premiéra, který s ním právě sedí v Poslanecké sněmovně a plně si užívá poslaneckých prebend a imunity.

Možná to ovšem pan premiér myslí opravdu křišťálově čistě a poctivě. Já mu potom s nadšením zatleskám. Raději si ovšem počkám, jelikož v dějinách tunelování Česka jiný jeho premiér, v jiném kapitánském dresu, tvrdil obdobné. Ovšem jeho skutky nás připravili o možnost mu zatleskat.

Držím vám palce pane Nečas.    

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Leo Steiner | čtvrtek 7.3.2013 7:17 | karma článku: 11,97 | přečteno: 496x