Vede bezpečnost žen k diskriminaci mužů?

České dráhy zavedly novinku, a to jedno kupé ve vlaku určené pouze pro ženy. Proč je ale kolem toho takový humbuk a Unie otců podala trestní oznámení na České dráhy? Někteří muži totiž vzali zavedení této služby jako útok na svou existenci.

Brání se tím, že oni žádní úchylové ani násilníci nejsou! Tím ale nikdo přece do světa nehlásá: „Pozor na všechny muže!“ Co si ale budeme povídat, když už se takový objeví, jaká je pravděpodobnost, že se mu žena ubrání? Vyhrazení jednoho kupé pro ženy není z důvodu luxusu, nejedná se ani o náznak nadřazenosti. Nejde ani o žádný feminismus, kterým se muži tak rádi ohánějí a k tomu přidají pár peprných výrazů. Jde jen o to, aby se ženy mohly bez obav někam dopravit. Jde hlavně o jejich bezpečnost. Jenže těžko to chápat, když ženou nejste. A myslím, že kdyby žena musela z nějakého důvodu cestovat večer, či v noci, což v dnešní době dojíždění za prací, či školou není žádnou výjimkou, myslím, že i ten muž, pokud má svou dceru, či manželku rád, bude klidnější. Nebo se budeme tvářit, že v této zemi máme jen gentlemany a k ženám se všichni chovají s úctou, respektem a ve vší slušnosti?

Některým ženám není příjemné sedět v uzavřeném prostoru s cizími muži a myslím, že spousta žen, když prochází vlakem, tak podvědomě vyhledává kupé se ženami, či s nějakou rodinkou. Když však jede večer, těžko se hledá…

Diskriminace mužů jedním kupéčkem je hloupost. To by mohli brát za diskriminaci i to, že jsou toalety v restauracích rozděleny na pánské a dámské. V jisté asijské zemi jsou určeny ženám celé vlaky, a tady jde jen o jedno kupé, tedy o šest míst v celém vlaku, a to ještě jen u některých spojů. A proč se nikdo nepozastavil nad zavedením "tichých“ oddílů ve vlacích, kde je zákaz telefonování či mluvení?

Vždy jsem si myslela, že vztahovačnost je spíš ženská vlastnost… Nebo se tak chtěl jen někdo zviditelnit?

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Iva Štefančíková | čtvrtek 16.2.2012 18:30 | karma článku: 21,03 | přečteno: 1531x