Poborský, Trojan a spol. kopou pro charitu

Výtěžek fotbalového zápasu půjde na Klub nemocných cystickou fibrózou, jehož patronem je herec Ivan Trojan a kterého uvidíte v bílém dresu týmu Real Top Praha.

Diváci, kteří ve čtvrtek 5. července dorazí na 14.hodinu na hřiště do Dvorů v Karlových Varech na zápas, jistě nebudou zklamaní. V kopačkách uvidí krom zmíněných pánů Poborského a Trojana například bývalé reprezentanty Horsta Siegla, Ivo Ullicha, Vladimíra Šmicra, sportovního komentátora Jaromíra Bosáka, a zvláště ženské publikum jistě uvítá přítomnost herců Vojty Dyka, Jiřího Mádla a dalších. Na programu bude také autogramiáda a fanoušci si budou moci „zastřílet“ penalty o ceny na brankáře z Okresního přeboru, Jakuba Koháka.

Real Top Praha již dvanáct let jezdí ve svém volném čase bez jakýchkoli finančních nároků po republice za účelem pomoci tam, kde je potřeba. Každý zápas rovná se určitý cíl. Nyní se tým Mirků Dušínů a milovníků tohoto sportu rozhodl pro „slané děti.“ Toto označení zní i v televizním spotu na podporu klubu, který sdružuje rodiny nemocných cystickou fibrózou a kde se právě Trojan s manželkou Klárou objevuje. Tato nemoc není jen o slaném potu, je to závažné a nevyléčitelné onemocnění, se kterým se člověk narodí. Postihuje především trávicí a dýchací systém a přidávají se ještě další komplikace, jako například cirhóza jater, diabetes, osteoporóza. Vzhledem k usazování hustého hlenu v plicích musí nemocný člověk několikrát denně inhalovat, aby si plíce vyčistil. Už jen samotný inhalátor přijde na 25.000 Kč a zdravotní pojišťovny na něj nepřispívají. A právě proto se hráči Realu Top Praha zaměřili tentokrát tímto směrem.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Iva Štefančíková | středa 4.7.2012 14:00 | karma článku: 10,76 | přečteno: 1029x