Mozkomorové

Jsem na tomhle blogu už nějaký ten pátek. Pár diskuzí, i těch pod články od jiných blogerů už jsem absolvoval. Vždy se snažím diskutovat věcně a slušně. Leč do diskuzí přichází i lidé, které nazývám mozkomory. Vysají z vás všechno nadšení, zápal a chuť diskutovat. Navíc jsou schopni vás uvrhnout do nasralózní nálady na celý večer.

Internet

Většinou to začíná větami typu "kdo má ty vaše slátaniny číst?". Odpovíte v klidu a slušnosti, že nikoho nenutíte číst. Jsme přeci v demográcii. Pak se dozvídáte, jak jste zmanipulováni souškama učitelkama ze základky, komunistickejma učebnicema dějepisu a vaše inteligence svědčí o tom, že vlastně jediné, co jste v životě přečetli bylo Rudé právo.

Ve chvíli, kdy takového mozkomora vyzvete, aby projevil svůj názor, dozvíte se o sobě, že vaše inteligence je rovna inteligenci houpacího koně. Mozkomorové v diskuzích pod našimi články se vyznačují tím, že používají zásadně osobní invektivy, za svůj názor považují to, co si přečetli v oficiálních médiích, to, co viděli ve zprávách na Nově či ČT 24 či to, co říkají stranické sektetariáty.

Vyznačují se také tím, že když je vyzvete k vytvoření vlastního blogu a k sepsání vlastních názorů na svět, už většinou v lepším případě neodpoví, nebo, v horším případě odpoví další osobní invektivou. Např.: "co bych z toho měl ty pisálku..." Stručné, věcné a přesné.

Na blogu člověk občas zjišťuje, že napíše článek a myslí ho tak! Čtenáři ho však čtou onak. Takových onaků na jednom článku může být i pět. A možná více. Pak se z vás lehce může stát komunistický přisluhovač, rudá svině, bolševik, stalinista či jinak.

Mám své krédo. Jsem člověk a hodlám jim zůstat. Proto se snažím diskutovat věcně a bez osobních útoků. Byť s názorem oponenta nesouhlasím, snažím se arumentovat. Bez útoků a osobního napadání. Věcnou kritiku přijímám a jsem schopen omluvy, pokud  jsem se zmýlil.

Ne tak Mozkomorové. Kopou kolem sebe, šíří nenávist a zlobu a omluvy se od nich nedočkáte. Nemám rád Mozkomory. Sajou z lidí ty trošky co v nich ještě zůstaly dobré a ničí psychiku lidí, na kterých jim vůbec, ale vůbec nezáleží. Kéž jich je v naší zemi čím dál míň.

Krásný den a báječný víkend přátelé.......

Autor: Stanislav Veselý | pátek 25.11.2011 13:35 | karma článku: 19,24 | přečteno: 1306x
  • Další články autora

Stanislav Veselý

28.říjen…

28.10.2013 v 16:59 | Karma: 11,19

Stanislav Veselý

Víc než zákon

24.10.2013 v 16:45 | Karma: 13,69

Stanislav Veselý

Mne už zlomili….

23.10.2013 v 14:50 | Karma: 46,20