Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Chcete vědět co bylo krásné?

Krásné by bylo, položit se do vany a pak vytřít si kůži osuškou až do ruda a natřít se kolínskou a pak si vzít bílou košili a barevného motýlka a dvouřadové sako a nablýskaný polobotky a taky ležérní plášť a pak zapálit si doutník, na cestu si dát skotskou a vyjít do ulic,

zajít do sázkové kanceláře co bývala ve Fénixu a vsadit si na koně co zrovna poběží poslední turf na Long Champ a místo výhry dát si kávu a pak zajít do kavárny U Nováků a zahrát si partii kulečníku a pak projít všechny bary pěkně podle abecedy… Alhambra, Barbara, Cascada… a to všechny a po řadě a žádný do kterého jsem kdy vešel nevynechat a všude potkat někoho známého a s každým bych zrovna dnes, si měl co říct. Pak se nechat svým taxikářem odvézt až na Barrandovské te-rasy a v Trilobitu si dát Chardonay a pak se dívat na Prahu a jít a jen tak… čistě z plezíru, z desetimetrového prkna skočit do bazénu a zatím co všechny slečny budou vzdychat ÁCH, ze sebe otřást vodu jako rozdováděný teriér a pak jednu z nich vyvést na parket, a pak si dát hodně krvavý biftek a sníst jen pár soust a zbytek dát somrá-kovi co chodí do zaplivaný hospody u váhy Smíchovského nádraží a zaplatit mu sto piv a nechat si od něho už po sté vyprávět, jak dělal dráteníka v Bosně a jak ho milovala „céra“ statkáře a jak jí zbouch-nul v tom mlází pod horou a musel utéct a teď proto žebrat na pivo v téhle hospodě, protože to je jediné místo na světě kde může žít. A pak jít do Bogaccia a tam mu najít krásnou slečnu a pan Venclů by mu za pětitisícovku zahrál sólo a somrák by se s tou vo-ňavou slečnou ploužil po parketu a dámy by si držely nosy a říkaly ACH a pánové by to s tím somrákem chtěli měnit, ale somrák je hr-dej, protože je šlechtic. A pak jít Celetnou a počítat hospody a pajz-ly, všechny co znám a zastavit se u Týna a dát si u báby v podloubí párek a potom ho vyzvrátit do požární nádrže co si v ní Mistr Jan Hus máčí nohy. A pak jít Pařížskou ulicí a potkat dívku o níž jsem snil a ještě jednou prožít velkou lásku. Bylo by taky krásný… kdy-bych nemusel tu dívku prosit o prázdného bažanta. Tak to by dámy a pánové bylo krásné zrovna teď. Jenomže to všechno je nějak jinak. Místo na koně se sází do forbesu, neboli hracích automatů, Barrandovské terasy taky nejsou, prý to co z nich zůstalo, bude paní Havlová opravovat, a není ani bazén s desetimetrovým můstkem a kolem něho vzdychající slečny, není ani Boccaio, Supraphon z něho udělal nahrávací studio a kdoví co tam je dnes a kde jsou ty holky co se tam živily a vůbec, kde jsou všechny ty krásný holky z Celený a Pařížský kdy člověk nemusel mít strach z HIV a kde je ten můj taxikář, který vozil a vodil když jsem byl indisponován vedl až do bytu, sám odemkl vzal si z kapsy peníze a neokradl mě. Když se šourám k Tygrovi, tak vidím, že i ta Praha je najednou jiná, pořád je krásná, ale má kratičké sukýnky a dívčí tajemství žád-né. Asi nestačím s ní tak rychle mládnout. Ale možná až to zase vezmou do ruky socialisté a odboráři, tak zase budeme mít svá ta-jemství a budou šeptající zákoutí a nebudou okrádající taxikáři, pro-tože se jim to stejně nevyplatí a Barrandov? Pivo dostanu i v té zaplivané hospodě kde se scházel „proletariát“ a která se stále drží a čeká, dámy a pánové, čeká. Jen abychom na to pivo měli i tam.

Autor: Stanislav Vávra | pondělí 4.4.2011 16:21 | karma článku: 5,70 | přečteno: 385x
  • Další články autora

Stanislav Vávra

Jen pár slov

Když je vám osmdesát, tak to není žádný med, natož požitek z třho stáří. Máí to jen jednu výhodu, hodně si pamatujete. Ovšem když o tom přemýšlím, tak v tom vlastně žádnou výhodu nevidím. Prožil jsem válku, komunizmus a nikdy na té straně kde se rozdával med. A teď zase přichází

16.6.2013 v 18:49 | Karma: 10,47 | Přečteno: 413x | Diskuse| Ostatní

Stanislav Vávra

Doba disidentů končí

Kdo nestihne přesednout a to rychle, nebo udělá-li to později, nebo bude vyčkávat, bude mít smůlu, jak se teď s oblibou říká – bude již mimo.

16.3.2013 v 18:28 | Karma: 12,63 | Přečteno: 578x | Diskuse| Politika

Stanislav Vávra

Velezrada?

Patrně tu o velezradu jde, ovšem je otázka kdo se jí dopustil, či dopouští. V podstatě anonymní sdržení sociálně demokratických senátorů podává žalobu na prezidenta za to, že využil svého práva a k ukončení svého úřadu udělil amnestii. Jde o humání čin, který se nevyužívá jen u nás, ale je to nástroj běěžný ve všech civilozovaných státech.

27.2.2013 v 19:00 | Karma: 31,37 | Přečteno: 1142x | Diskuse| Ostatní

Stanislav Vávra

Delirium loci

Amazonka křepčí v nejlítější řeži.Remy De Gourmont: Listy amazonce.S večerem ožívá dostavují se nápady a představy krásných dívek ho vyhánějí do ulic Je truchlivé když k podzimu odlétají okrasní a přítulní ptáci a jejich hnízda obsazuje nerudné společenství neučesaných havranů Ulice plné havranů Zobáky ohmatávají kavárny bary i soukromé sály kde si probírají peří klovou se a krmí zbytky svých sousedů I sojky se stěhují se zimou do měst a probarvují smutek ulic svým peřím.

29.10.2012 v 16:39 | Karma: 7,04 | Přečteno: 879x | Diskuse| Kultura

Stanislav Vávra

Safírové nábřeží (podobenství o štěstí)

Pod hustým keřem divokých růží se na travnatém břehu slepého ramene Vltavy objímali invalidní milenci V jejich úporném zmítání kdy se pokoušeli za každou cenu dojít k milostnému spojení nebylo možné přijít na to která končetina komu patří a která končetina komu schází Ani z jejich vzdychání a zvuků a zmatených slov se nedalo zjistit kdo je slepý a kdo hluchý Pozoroval jsem je ukrytý za safírovou záclonou vodní hladiny a i když jsem věděl že je to nepřirozené otřásala mnou touha se svléci a proplést se s nimi.

23.10.2012 v 17:37 | Karma: 5,50 | Přečteno: 516x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

ANALÝZA: Donald Trump je vinen 34krát. Nastává nová éra americké politiky

1. června 2024

Premium V procesu, který bude Spojené státy ještě hodně stát, získali demokraté možnost říkat v...

Zbytky kokainu na WC našla ochranka Pekarové. Podezřelý je šéf její kanceláře

1. června 2024

Premium Ochranka předsedkyně Sněmovny Markéty Pekarové Adamové nalezla loni v lednu na pánských toaletách...

USA tlačí na mír v Gaze. Izrael předložil novou mírovou dohodu, má tři fáze

31. května 2024  20:06,  aktualizováno  21:32

Izrael předložil nový návrh komplexní dohody o příměří v Pásmu Gazy a o propuštění rukojmích...

Do Česka dorazily bouřky z Německa. U Olomouce se voda vylila na dálnici

31. května 2024  12:07,  aktualizováno  20:20

Výstrahy meteorologů před srážkami se naplnily. Česko zasáhly bouřky, které přišly z Německa. V...

Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA
Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA

Už jste slyšeli o nové pokračovací mléčné výživě BEBA SUPREMEpro 2 určené dětem od ukončeného 6. měsíce? Nyní můžete tuto nejdokonalejší recepturu...

  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 932x
Božím dopuštěním básník, možná spisovatel - stařík, který se dožil jednadvacátého století a chce v něm ještě nějakou chvíli žít. Jsem přítelem mladých, sebevědomých a odvážných lidí, pro které ještě krása,láska a poezie (imaginace) něco znamenají.
http://www.stanislav-vavra.cz

Seznam rubrik