Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Věda o tom, že "jste to co jíte" nemá ani páru, bohužel jí toto ani nezajímá... (4. část)

Můj projekt (viz níže) přihlášený do soutěže Expedice Neuron o grant Nadačního fondu Neuron na výzkum byl bez udání důvodu zamítnut. Pravda - čekal jsem to, opustit dosavadní dogmata dá fušku :-)

Znaje historii a osud mnoha zásadních objevů v minulosti (moje nejoblíbenější story je jak nebohého pana doktora Semmelweise, objevitele původu horečky omladnic poslali jeho současníci k šípku) mně to nepřekvapuje, leč tajně v koutu duše jsem doufal, že se mi povedlo snést dosti důkazů...i nestalo se. 

Tedy od časů páně Semmelweisových se moc nezměnilo, medicína na tento krok není ještě připravena, předkládám váženému čtenářstvu k volnému naložení s těmito informacemi...Snad jen ještě uvedu, že důkazy proti mým tvrzení neexistují (pokud ano, prosím o zaslání na můj níže uvedený mail, odměním částkou 1.000 Kč), žádná studie, žádný výzkum, bohužel realitou i 21. století je, že medicína "vaří z vody" a chce-li být člověk zdravý musí si vše sám nastudovat.

Nejen aseptickým životním prostředím (viz předchozí část) ale i další ignorací životních podmínek které nás utvářely po milióny let vědci vzali milé podmínky naší evoluce a spláchli je do záchodu. A ještě s dobrým pocitem jak dobře lidstvu učinili, hmm. Tou další ignorací je složení naší největší potraviny - vzduchu, denně zkonzumujeme 6-8 kilogramů...podrobnosti v mém článku Zlatý bludný balvan pro oficiální (pa)vědu č. 16 - stavíme interiéry zdravější než za krále Klacka.

Úměrně s nárůstem počtu protiradonových opatření a radon-free interiérů roste i křivka rakoviny plic, vzrušuje to někoho ? Medicínu tedy určitě ne...Věda vede lidstvo ke zkáze...

Rehabilitace půdního plynu radon

Detail přihlášky

  • ID žádosti: 3
  • posl. změna: 5. 10. 2015, 12:13:55

Abstrakt

Ověřit, že výzkumem vědců z Polytechnického institutu z Worcesteru v USA a Fallon Clinic zjištěným pozitivním zdravotním účinkem radonu v prevenci rakoviny plic to nekončí, že nedostatek radonu stojí za nemocemi jako jsou alergie, astma, nervové potíže, za tzv. Syndromem nemocných budov.

Cíl expedice

Zabránit onemocnění tisíců pacientů. Ušetřit tyto pacienty strádání zapříčiněných vedlejšími účinky současných léčiv, která navíc nevyléčí. Ušetřit obrovské finanční prostředky ve zdravotnictví. Otevřít cestu k výzkumu nepatentovatelných léčebných metod, kterým se z tohoto důvodu nikdo nevěnuje.

Popis vědeckého přínosu expedice, proč je to důležité?

Těchto nemocí prudce přibývá, situace se stává pro společnost velmi závažnou. Raketově roste "radon free" interiérů (stacionárních i mobilních), člověk v nich navíc tráví čím dál tím víc času, dnes cca. 90% pracovního dne. Pokud místo řešení následků nepřejdeme k řešení příčiny - nezdravých interiérů, bude se situace nadále výrazně zhoršovat. Výsledky přinesou jedno revoluční prozření - zdraví i každou nemoc je nutno hledat primárně v nepřirozeném životním stylu.

Jde o expedici, která je součástí nějakého většího výzkumného projektu? Navazuje na nějakou jinou (např. předchozí) expedici?

Jestli lze "předchozí expedicí" nazvat moje pokusy s delším pobytem v "radon free" interiérech tak ano :-)

Video

https://youtu.be/_y5c7akOdWA (omlouvám se za nízkou technickou kvalitu videa, nemám bohužel k dispozici nic lepšího :-) )

Ostatní text

Vědci z Polytechnického institutu ve Worcesteru v USA píší :

"Z dat nakonec vyplynulo, že riziko vzniku plicní rakoviny u osob vystavených mírným dávkám radonu (0-150 Bq/m3), klesalo pod hodnotu jedna. Jinak řečeno - radon jim riziko vzniku rakoviny nezvyšoval, naopak. 

Z obou způsobů vyhodnocení dat vychází, že radon v dávkách 0-150 becquerelů  na metr krychlový vzduchu, má na lidi příznivý vliv. Rozdíl ve výskytu rakoviny plic mezi těmi co bydlí pod jednou střechou s radonem a těmi, jež mají byt radonu „free“ je statisticky významný. Je to k nevíře, ale ti co v „rozumné“ míře dýchají radon, jsouzdravější.  Snižuje jim to pravděpodobnost vzniku tohoto onemocnění až o 60%.

Příklady z praxe :

  1. miliony lidí v třetím světě žijí bez jakékoliv protiradonové ochrany, cca. 8 hodin v noci s nosy pár centimetrů nad zemí (+ podobně celý zbylý den) leč rakovina plic je tam v podstatě neznámá. Jakmile se ale přestěhují z obydlí postavených na hlíně, z přírodních materiálů do domečků z betonu okamžitě se neuvěřitelně zvyšuje jejich nemocnost a to včetně rakoviny plic
  2. po světě je několik míst s abnormálně velkým vývěrem radonu (například v městě Ramsar v Iránu až 200 násobek), jsou sledována vědci, výskyt rakoviny plic tam je úplně stejný jako všude jinde, žádná odchylka
  3. mapy ČR dle okresů s výskytem radonu a rakoviny plic se vůbec nekryjí, ba jsou spíše protichůdné, svědčí více o prospěšnosti radonu
  4. naše děti právě i nepřítomností radonu (respektive záporně ionizovaného kyslíku jako výsledku rozpadu radonu abych byl přesný) onemocnělé alergiemi a astmatem se jezdí léčit inhalováním vzduchu do jeskyní. Tento vzduch je zápornými ionty kyslíku přesycen natolik, že i dvouhodinový pobyt pro ně znamená výraznou úlevu. Jenže, pak následuje odchod do autobusu, školy, domova kde se dík nepřítomnosti radonu s těmito ionty kyslíku už prakticky nesetkají. Ing. Zdeněk Buřival, přednáška Fyzika iontových polí,  MUDr. Ariana Lajčíková, CSc. ze Státního zdravotního ústavu, Praha Syndrom nemocných budov - www.personaloxygen.eu/download2/file/9
  5. dospělí jezdí za léčebným účinkem radonové vody do lázní http://www.laznejachymov.cz/lazenske-programy/detail/radonova-kura/

----------------------------------------------------------------------------

Z časových důvodů se nezúčastním diskuze, máte-li něco opravdu konkrétního a zásadního na mne prosím kontaktovat na mail kunc.standa@seznam.cz, odpověď (i s dotazem či námitkou) budu publikovat v diskuzi.

Autor: Stanislav Kunc | středa 4.11.2015 7:53 | karma článku: 9,19 | přečteno: 418x
  • Další články autora

Stanislav Kunc

30.000 mrtvých, 1.000.000 infikovaných.... na chřipku....

V době chřipkové epidemie umře u nás s pozitivní diagnózou na chřipku 10x víc lidí než s pozitivní diagnózou na Covid a žádné "manévry" se nekonají...

8.11.2020 v 19:46 | Karma: 8,95 | Přečteno: 220x | Politika

Stanislav Kunc

Infekční nemoci ve skutečnosti neexistují, na svět je přivedl člověk

Proč takové pandemie jako Covid-19, mor, malárie, SARS či ebola postihují z několika stovek tisíc živočišných druhů stále a jen Homo sapiens ?

29.9.2020 v 16:40 | Karma: 10,41 | Přečteno: 994x | Věda

Stanislav Kunc

Svobodné školství, bez vlivu politiků (demonstrace 16.5. v Brně)

V sobotu 16. května 2020 od 16 hodin proběhne v Brně po 30 letech pokus o postup na další level naší svobody. Tentokrát půjde o vyškrtnutí vedoucí úlohy politiků ve vzdělávání ze zákonů, ukončení vlády jednoho názoru v něm...

5.2.2020 v 18:54 | Karma: 3,80 | Přečteno: 99x | Diskuse| Politika

Stanislav Kunc

Věda je o přesnosti a důkazech

K pár námitkám (autoři Dana Tenzler, Jan Švadlenka, Michal Štajnrt, Jakub Bohoněk) v diskusích pod články na blogu jsem se dostal pozdě, diskuze byla adminem jiz uzavřená. A tak odpovídám tímto článkem.

14.10.2018 v 5:25 | Karma: 7,98 | Přečteno: 175x | Diskuse| Věda

Stanislav Kunc

Právo na svobodné nakládání se svým majetkem

Prubněme zda Ochránce lidských práv je hoden svého názvu. Komu to připadá jako dobrý nápad udělejte to jako já, bude - li nás víc je větší šance na vyvolání celospolečenské diskuze. ..

11.10.2018 v 5:11 | Karma: 9,08 | Přečteno: 136x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Hlavní záhadou Putinovy cesty po Asii je díra v limuzíně, říká Kmoníček

21. června 2024  14:52

Podcast Vladimir Putin si v Severní Koreji pořídil řadu rozverných fotek s Kimem, Vietnamu slíbil pomoc při...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Autobus hořel na dálnici D5. Evakuovaly se dvě desítky lidí

29. června 2024  12:09,  aktualizováno  12:52

V sobotu krátce po 9. hodině dopoledne vyjeli středočeští hasiči k požáru autobusu na dálnici D5....

Česko míří k 35stupňové výhni, pak vše spláchnou přívalové deště s bouřkami

29. června 2024  12:47

Přímý přenos První prázdninový víkend bude v Česku tropický. Zatímco sobotní maxima vystoupají na většině území...

Nigerijec doprovázel Polku, dostal po hlavě. Opilému Čechovi hrozí pět let

29. června 2024  12:03

Až pět vězení hrozí českému občanovi, kterého zadržela polská policie po útoku na Nigerijce na...

KOMENTÁŘ: Macron volby nevyhraje. Nezbývá mu než doufat v menší zlo

29. června 2024

Premium Ve Francii v neděli startuje první kolo předčasných parlamentních voleb (druhé následuje 7....

Rozdáváme kapky pro spokojená bříška ZDARMA
Rozdáváme kapky pro spokojená bříška ZDARMA

Hledáme 40 maminek, které s námi otestují probiotické kapky Kendamil. Tyto kapky jsou speciálně navrženy pro péči o střevní mikroflóru vašich...

  • Počet článků 215
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1828x
pozorovatel (bez patentu na rozum) na cestě kunc.standa@seznam.cz

Nemoc i zdraví hledej ve střevech.

Kam stoupne stát tam 100 let tráva neroste.