Varování MZ : pobyt ve školce výrazně škodí zubům Vašich dětí

... a nejen zubům ale zůstaňme pro udržení přehlednosti u nich. Čekali by jste, že v 21. století,  ve věku prudkého rozvoje informačních technologií se vždy ta správná informace dostane na to správné místo ? Asi ano ale chyba lávky. I v dnešní době se může stát, že informace z Ministerstva zdravotnictví jaksi nedoputuje na Ministerstvo školství a zůstane viset někde v časoprostoru....

Asi nenajdeme zubaře který by nevaroval před konzumací slazených nápojů. Asi nenajdeme doktora který by zlehčoval dodržování pitného režimu. Podle mne má medicína málo v čem jasno ale alespoň v tomto ano. Jeden by tedy čekal, že například školní stravování bude v souladu s těmito závěry medicíny.

Náš příběh :

Naši holčičku jsme si do 4 let vypiplali tak, že když měla "chuť na sladké" dala si ráda a s chutí mrkev, ta ji tuto chuť beze zbytku uspokojila. A k pití neznala nic  jiného než čistou (neperlivou) vodu. I s důvěrou v osvícený školní systém jsme ji přihlásili do školky....

Následoval šok : "jo, vy chcete aby Vaše dcerka pila vodu ? Tu my tady dětem nepodáváme." "A co tedy celý den pijí ?" "Nebojte pitný režim dodržujem dostávají slazený čaj."

Ta dobračka ani nevěděla, že slazené pití se do pitného režimu nepočítá...

Kvůli stěhování jsme změnili školku - stejná situace. Ptali jsme se jiných rodičů - opět to stejné.

Tedy podle mého pátrání to vypadá vždy tak, že :

Jediné pití které dostávají děti ve školce je - SLAZENÝ ČAJ !

K čemu tedy ty všechny osvětové akce Ministerstva zdravotnictví když si státní správa neumí zamést před vlastním prahem :-( .

Autor: Stanislav Kunc | neděle 10.7.2011 9:57 | karma článku: 27,40 | přečteno: 2241x