Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Terka Češka

17. 8. 2011 0:36
Jiný pohled

K člověku se dostanou různé informace - jen si vybrat - podělím se i já.

Cukr - mimo jiné "kvality" výborné papání pro kvasinky. U odolného jedince s dobrou imunitou neničenou stresem či ATB (a podobně) asi problém nebude ale dnes jsou ATB nasazována na spoustu breberek hned ačkoliv by stačila léčba jiná, ne tolik agresivní.

(Osobní zkušenost - syn má přemnožené kvasinky po sérii ATB na angínu, která zřejmě ani nebyla bakteriální ale virová. Jak jistě víte, na virovou angínu ATB nezaberou. Už to vím také.)

Zoubky - co dědíme je návyk čištění zubů a případně postavení zubů, nikoliv kazivost. Jak nás rodiče naučili čistit zuby, tak to děláme. Co opravdu řeší problém, je MEZIZUBNÍ KARTÁČEK - stačí jednou denně děckám protáhnout zoubky a vyndat plak (v mezizubním prostoru je ho cca 90%). Velikost kartáčku určuje zubní hygienistka (pokud trefíte dobrou..)

0 0
možnosti
MB

m.magdonova

23. 7. 2011 20:11
chudáci děti

Když už nic jinýho, tak oslazenej čaj je fuj (chuť toho ve škole si ještě pamatuju). Děti se s tím cukrem vypořádají, ale špatný je, že prostě nemají an výběr a pořád jen ten čaj (a mlíko). Limonády typu cola jsou už úplný zlo (ne že bych je nikdy nepila, ale spíš jen příležitostně, když na ně vyloženě dostanu zvrhlou chuť :)

0 0
možnosti
HZ

DADAnce

11. 7. 2011 15:03
Co vím, ve většině školek

(a vymetu jich docela dost) mají kartáčky na zuby.. a čistí si zuby během dne. U nás ve školce to ještě nebylo, i tak to dcera zvládla bez kazu (dnes je jí 11, stav trvá - ťukám na dřevo, colu i energetické nápoje už objevila, tak uvidíme...).

0 0
možnosti
PM

petrik1960

10. 7. 2011 20:22
A vy sám, znáte čokoládu např. ?

Měl jste někdy lízátko ? nechtěl bych být vaše dítě!

1 0
možnosti
HZ

DADAnce

11. 7. 2011 15:05
Re: A vy sám, znáte čokoládu např. ?

U nás byl přísun sladkostí v podstatě bez omezení... Výsledek je, že jich potomek moc nesní... Tu a tam... Jinak ho víc potěšíte paprikášem.

0 0
možnosti
MB

Bogarová

10. 7. 2011 12:16
Neberte to tak vážně.

Mám tři děti, kluky. U toho nejstaršího jsem se snažila seč mohla eliminovat cukr v jídle i v nápojích, což se mi celkem dařilo cca do dvou let věku. Babičky mu ovšem občas nějakou tu čokoládu podstrčily a protože zakázané nejvíc chutná, stal se z něj neutišitelný sladkostník. U druhého chlapce jsem již tak ortodoxní nebyla, výsledek naprosto stejný. Oba chlapci (už dospělí) intenzivně sportují, dosahují výborných výsledků (oba jsou ve svém sportu mistry světa) a přestože si sladí vše včetně pití neskutečně moc (pod vrstvou cukru nenajdete žemlovku či švestkový knedlík - fuj!), jsou hubení, že byste jim dal korunu na rohlík a zuby mají zdravé. Resumé: KLid, klid. Cukr není tak nebezpečný, pokud se dítě také trochu hýbe a čistí si zuby. Ve školce je určitě lepší, když dítě vypije sladký čaj, než by nepilo nic. Některé děti nesladké nápoje pít nedonutíte.

0 0
možnosti
WB

william brennan

10. 7. 2011 12:22
Re: Neberte to tak vážně.

Jaký sport dělají, propánajána?8-o

0 0
možnosti
LPB2

Lumpíí po banánu 2

10. 7. 2011 11:09
voda

je problém dát holčičce každý den láhev vody s sebou ? Do školy si taky děti nosí vlastní pití, tak prostě jen začnete připravovat pitný režim o dva roky dřív.

0 0
možnosti
JN

skokánek

10. 7. 2011 12:01
Re: voda

to se nesmí,kvůli hygieně...

0 0
možnosti
BR

Stobka

10. 7. 2011 10:27
buďte rád, že nenutí děti pít mléko místo vody

V honu za větším množstvím vápníku dávali ve školách mléko k svačině i po obědě. Dítě, které ho nepilo, mělo smůlu, nedostalo nic. Přece si  nepokazí ostatní děti, ty by pak taky chtěly hned čaj a mléko by jim nevypily...Když jsem argumentovala pitným režimem, neměla jse šanici, vždyť čaj byl k dispozici, ovšem až po vypití mléka. Změnit školku je sice dobrý návod, ale například dnes považujete za zázrak, že vám v malém městě vůbec dítě do nějaké školky vezmou

0 0
možnosti
HZ

DADAnce

11. 7. 2011 14:55
Re: buďte rád, že nenutí děti pít mléko místo vody

Jeden známý pediatr říká, že pitný režim je další móda... Že úplně stačí, když má dítě přístup k vodovodu...

0 0
možnosti

Danny boy

10. 7. 2011 10:24
Omyl

Odborníci tvrdí, že pít čistou vpdu není vhodné - jen organismem projde. Nejvhodnější je osolit čaj, ale to málokdo snese a tak trochu oslazený. Nevím, nejsem odborník, zato vím, že člověk nemůže všemu věřit a zvlášť ne odborníkům na zdravou výživu.

0 0
možnosti
KM

mokrykcb

10. 7. 2011 10:18
člověče

nesmíte všemu tak věřit..

já v dětství vodu neznal - červená a žlutá limonáda na tom jsem byl živ max.voda ze šťávou a v mých 35 letech mám dvě plomby..

můj čtyřletý syn vodu také nezná(jupík,džus a cola)

3 0
možnosti
  • Počet článků 215
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1827x
pozorovatel (bez patentu na rozum) na cestě kunc.standa@seznam.cz

Nemoc i zdraví hledej ve střevech.

Kam stoupne stát tam 100 let tráva neroste.