Největší mýty medicíny (3) : Bakterie a viry jsou naši nepřátelé

Vždy mně fascinovalo, že divoce žijící zvířata si neumývají tlapy před jídlem, které taky nijak neumývají, tepelně neošetřují, nepasterují. Kálí si kde se jim zachce, neočkují se , nevydávají miliony na své zdravotnictví, antibiotika nemají. Jedí potravu doslova ve stavu rozkladu, no prostě splňují veškeré podmínky na vznik infekční pandemie na 100%, těžko vymyslet co víc by se pro toto dalo udělat... Jenže... jediným kdo infekční pandemie zná je Homo sapiens ani zvířata žijící kolektivním způsobem nikdy nezažili morové, cholerové či jiné rány... něco nám tu nehraje...

Objev baktérií a posléze virů způsobil všeobecné zděšení a vyhlášení "svaté války" těmto našim údajným škůdcům. A protože se zřejmě ještě ani jeden vědec nezamyslel nad tím co popisuji v prvním odstavci tohoto článku nadále křižácké hordy křižují tuto Zemi...

A opět je to praxe kdo vědcům naznačuje, že by měli svoje teorie poopravit :

BAKTERIÁLNÍ KOKTEJL ZVANÝ LIDSKÉ MATEŘSKÉ MLÉKO

Když vědci poprvé dali pod mikroskop lidské mateřské mléko zhrozili se - obsahuje až 1.000.000 zárodků v každém mililitru (Staphylococcus epidermis, Staphylococcus aureus, Streptococucus spec., E. coli, Enterobacter cloacae, Alealigenes faecalis a spousty jiných) ! A místo aby si řekli : "Hele, jde o přírodní výrobek, prověřený milióny let evoluce, zvířata to taky běžně pijou a nemají problémy (možná si ale mysleli jako hodně mých oponentů, že někde potajmu po tisících umírají aniž by si toho člověk všimnul). Ale odporuje našim teoriím. Není tedy něco špatně na našich teoriích ?". Kdepak nějaká hloupá příroda nám přece nebude určovat co je správný a co ne...

I začalo tažení proti kojení a vyzdvihování umělé kojenecké výživy. Naštěstí se touto cestou nedalo 100% matek, protože bychom pak neměli srovnání. Takhle ale když po pár letech porovnali skupinu dětí na umělé výživě a dětí konzumující tento bakteriální koktejl (kdyby vám takto kontaminovaný nápoj podali někde v restauraci hygiena ji ještě ten den uzavře) tak ke svému překvapení zjistili, že děti kojené jsou daleko zdravější a vitálnější než ty na aseptické vědecké superstravě. Příroda opět (jako už tolikrát) zvítězila nad lidským chápáním.

TRANSPLANTACE TLUSTÉHO STŘEVA

Má-li být transplantován orgán který je přímo semeništěm baktérií, dáno logickou teorie o jejich škodlivosti docházelo k tomu, že tlusté střevo na cestě od dárce k příjemci prošlo doslova antibiotikovou lázní a asepticky čisté bylo voperováno příjemci. Jenže byly velké problémy s přijetím tohoto orgánu a s pooperačními komplikacemi. Až někoho napadlo vynechat tu koupel... stále to ale nevedlo ke zpochybení samotné teorie o škodlivosti bakterií a virů...

VIRUS JAKO POMOCNÍK

Navíc se v poslední době ukazuje čím dál tím častěji, že ty zatrolené bakterie a viry i pomáhají jako např. http://www.osel.cz/index.php?obsah=6&clanek=2618 Ano mi skutečně viry a bakterie potřebujeme ke svému životu a to nejen bifibakterie či laktobacily o kterých to již víme. Dokonce bychom je měli i jíst ve své potravě jako všichni ostatní tvorové...

Na druhé straně očividně mají bakterie a viry na svědomí miliony lidských životů... jak to tedy je...

ZAKOPANÝ PES

není v samotných bakteriích. Když bude člověk mít v sobě 15 virů HIV neschopných dalšího množení tak se vůbec nic neděje. Problém je zakopaný výhradně v jejich velkém množství. Dokud jsou v množství "přiměřeném" pomáhají, je-li jich moc škodí. To je jak např. s vodou, bez ní nelze žít ale dá se vodou i "uchlastat" k smrti, nedávno se to jedné Američance v jedné přihlouplé soutěži povedlo.

Jak udržet počet bakterií a virů na "přiměřeném" množství, ani málo ani moc ? Rozhodují o tomto

2 FAKTORY

1/ míra ideálnosti podmínek pro množení se bakterií a virů v těle, zejména dostatek potravy

2/ míra vitálnosti imunitního systému, zejména stav slinivky břišní a její schopnosti produkovat dostatek enzymů nutných k potření mikroorganismů

Toto jsou základní podmínky pro přemnožení se jakéhokoliv živého organismu - nadbytek žrádla a nedostatek konkurentů či protivníků, pak se množí jak ti pověstní králíci... Tyto 2 faktory rozhodují o tom, proč poté kdy někdo nemocný v tramvaji kýchne někdo onemocní a jiný ne...

1. JAK DÁT BAKTERIÍM CO NEJMÉNĚ ŽRÁDLA

Vnější ale zejména vnitřní hygienou. Bakterie konzumují mrtvý či zahnívající materiál, viz např. http://www.osel.cz/index.php?clanek=2658 . A má-li člověk kolem sebe a o to hůř v sobě takový materiál prostírá jim k Lukulským hodům. Ostatní faktory- teplota, vlhkost atd. jsou v našich tělech též splněny ideálně jde se rozmnožovat...

Jak se v nás taková potrava může objevit ? Jednoduše - jezením bezenzymové tedy tepelně nad 42-45 st. C upravené potravy. I přes enormní snahu slinivky břišní která jako "záložní zdroj" trávicích enzymů má najednou být hlavním tahounem v jejich dodávce do žaludku není strava 100%ně strávena, v organismu, zejména ve střevech zůstávají zbytky. A to po dlouhá desetiletí... vesele si hnijí... a stávají se prostřenou tabulí pro bakterie...

2. JAK CO NEJVÍC ZLEPŠIT VÝKON NAŠEHO IMUNITNÍHO SYSTÉMU

Jednoduše - jezením co nejmenšího množství tepelně upravené stravy. Proč ? Představte si jak malý motorek má utáhnout velké auto. Dlouho to vydrží ale protože na toto není stavěný jeho výkon bude slábnout až odejde úplně. A podobně je to se slinivkou. Každé trávení velkého množství vařené stravy je pro něj obrovská zátěž. Tu dokonce sami cítíte - dáte-li si pořádný nášup jste další cca. 2 hodiny zralí tak leda na kutě. Je to tím, že po tuto dobu musí slinivka vyčlenit ze své celkové kapacity produkce enzymů velkou část na trávicí enzymy a logicky ji pak zbývá jen malá kapacita na ty ostatní které potřebujete k pohybování se, myšlení apod. jakmile nadměrná produkce trávicích enzymů skončí vrací se vše do normálních kolejí. Po syrové stravě pojídelní únava nenastává - logicky, strava je natrávena v ní obsaženými enzymy (do té doby zablokovanými inhibitory) a slinivka nepřidává buď nic nebo jen malé-přirozené množství a tak po takovém jídle může klidně jít člověk hrát fotbal nebo si zaběhat, enzymů má dost.

Odstraní-li či významně sníží člověk toto přetěžování slinivky tak maximálně povzbudí svůj imunitní systém.

DŮKAZ, ŽE TO FUNGUJE

Vrátíme se k těm prckům kojencům - díky lidskému mléku jako monostravě žádné zanešení organismu hnijícími látkami, díky 100% enzymové stravě skvěle fungující imunitní systém (to vše samozřejmě za předpokladu podobně zdravého životního stylu minimálně matky v předchozím několikaletém období, možná i předchozí generace)

Dále citace z knihy :

Název : Lidské mléko, jeho složení a konzervace
Autoři : Doc. MUDr. R. Klen, DrSc, Ing. J. Blattná, CSc, Ing. V. Fiedlerová, MUDr. V. Štrbák, CSc. 
Vydalo : AVICENUM, zdravotnické nakladatelství jako součást Hálkovy sbírky pediatrických prací

Zapůjčeno : Ústav vědeckých informací při Ministerstvu zdravotnictví, značka K1112/38

str. 37 V lidském mléce se podařilo zjistit řadu virů. Několik prací pojednává o výskytu cytomegalovirů. Dworsky a spol. udávají, že mléko 39% žen obsahuje po porodu cytomegalovirus a u 69% jejich dětí dojde k infekci. Ty virus vylučují močí, ale žádné z nich neprodělá klinicky onemocnění .... Jestliže byly ženy před porodem očkovány proti rubeole, zjistí se u 69% virus v mléce. U 56% jejich dětí se též zjistí virus, ale nebyly shledány známky onemocnění.

str. 38 Také virus hepatitidy B byl zjištěn v lidském mléce. Děti nosiček - Číňanek se staly nosiči v 60%, černošek ve 30% a u dětí Evropanek k nosičství nedošlo. Nebylo však zjištěno, že by kojenci těchto matek nesli známky poškození.

 Tedy - s bakteriemi a viry na věčné časy a nikdy jinak (jako například z nepasterovaného mléka) ale jen s čistým tělem a výkonnou slinivkou břišní ! :-)

Více viz video http://www.vimeo.com/7379129 (je trošku delší - 70 minut :-)

Autor: Stanislav Kunc | sobota 6.11.2010 9:05 | karma článku: 27,08 | přečteno: 2489x