Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

Novotnak

15. 11. 2010 14:01
No dobře, já si dám nášup z

pěkně propečeného masíčka a vy si dáte polohnilou zdechlinu bez tepelné úpravy. Čí trávicí systém si s tím poradí dřív a bez obtíží? ;-D

Já mám zase informace o tom, že člověk dostal obrovskou evoluční výhodu tím, že si začas upravovat jídlo tepelně. Třeba ne každé jídlo, ale takové maso je díky tepelné úpravě pro člověka snadněji stravitelné a hlavně se z něj lépe člověku získávají základní živiny (nespotřebuje tolik energie na jeho zpracování ve střevech), ale klidně si myslete opak.

0 0
možnosti
SK

Standa K.

15. 11. 2010 18:10
Re: No dobře, já si dám nášup z

maso syrové nejím, nechutná mi (vařené bez soli by vám ani nikomu jinému taky nechutnalo, jíme ho vlastně hlavně kvůli té nitěrnosti v něm jako je sůl...)

Jinak - z praxe : Eskymáci jedli maso syrové, tuk stejně tak - nulové srdeční problémy viz kniha dr. Edward Howell : Enzymová výživa

Pokud bych se někdy musel stravovat převážně masovou potravou tak ideální se mi jeví syrové-zaležené (délka závisí na okolní teplotě, Eskymáci nechávali několik dnů v iglů-spižírně), tím tedy již z velké části natrávené = jakž takž dobře stravitelné, bez zatížení slinivky a zbytků ve střevech...

0 0
možnosti
VNP

veš na pleši

6. 11. 2010 23:08
V lidském těle

se žádná potrava neskladuje "desetiletí" a nezahnívá. Kdyby ano, ležel byste na chirurgické jipce a nad Vámi by stálo celé konzilium lékařů. Váš článek je biochemický nesmysl nedosahující úrovně maturanta na gymnáziu. Nesmysly hodné šarlatánů z Institutu celostní medicíny. Škoda slov.

0 0
možnosti
SK

Standa K.

7. 11. 2010 10:22
Re: V lidském těle

Nejlepší je se přesvědčit na vlastní oči - doporučuji colon-hydro-terapii či obyčejný klystýr, vaše oči a zejména nos vás sami přesvědčí :-)

Jste-li si tak jistý svými vědomostmi - pojďme se vsadit o to kdo z nás dvou první dostane chřipku (ten prohrál). Jako důkaz - výplatní pásky (vybraná nemocenská 0 dnů), nárok na 3 "přepadovky" za rok, výpis ze zdravotní dokumentace ošetřujícího lékaře. Toto nabízím všem svým oponentům. pojďme aspon o 10.000 Kč ať to stojí za to :-)

0 0
možnosti
SF

myschelle

6. 11. 2010 20:32
kdysi skutečně lidé jedli .

tepelně neupravenou stravu. pak objevili oheň a ejhle - zvětšil se jim mozek. pravda, ne úplně všem. ale všem se od těch dob podstatně zkrátilo slepé střevo a zeslabily čelisti. japato vrátíme zpátky?

"zvířata nezažili" a "mi potřebujeme" mě málem zabilo, na ignorování interpunkce už si ve zdejším prostředí zvykám.

moc by mě zajímalo, který záškodník krmil řízkama ty nebohé netopýry z dnešních zpráv.

a krom toho - většina lidských nemocí pochází původně od zvířat - muset tedy s tim vykrmováním začít někdo už velmi velmi dávno. ale koneckonců, vyzkoušet vy se to dalo. nějaká důvěryhodná srovnávací studie zdravotního stavu syrovožroutů a nesyrovožroutů - kde by se rozdíl nedal vysvětlit ničím jiným než právě tímhle?

0 0
možnosti
SK

Standa K.

7. 11. 2010 9:50
Re: kdysi skutečně lidé jedli .

Velikost mozku ještě nijak nesouvisí s moudrostí, zvířata kupříkladu nevybíjí po milionech svůj vlastní druh = jestli se tady někdo má od někoho učit moudru je to určitě člověk, zatím suverén v páchání nemouder.

Není nutno nic vracet, neříkám že je nutno jest maso byť syrové.

Češtin je můj kobylek :-) tohle fakt neřeším...

Ano, máme nemoci od zvířat - A O TOM TO PRÁVĚ JE - oni jsou bacilonosiči ale my z toho onemocníme...

Taková vzteklina - na světě jsou tisíce kusů zvířat s virem vztekliny. Bez očkování by měly rychle vyhynout. Během inkubační doby jednak nekoušou druhak se  virus do slin začne vylučovat až 3-5 dnů před prvními klinickými příznaky. Ty jakmile propuknou (zuřivost, kousání) je do 14 dnů po zvířeti. Ale za tu dobu stihne pokousat zřejmě víc než jedno další zvíře. Která později budou dělat to stejné... Zas by nám podle tohoto scénáře měla vzteklina silně decimovat populaci zvířat ale kde nic tu nic....

0 0
možnosti

meduzka555

6. 11. 2010 17:34
je to tu zas

univerzální slinivka břišní se chudinka může strhnout, aby měl autor dost enzymů k napsání tohoto článku

malej dotaz: jak je možný, že enzymy v žaludku fungujou (nemyslim tim to, že žaludek zničí inhibitory přirozeně obsažené v oné potravě bohaté na enzymy), ačkoli je v žaludku prostředí pro bílkoviny velmi nepříjemné?

0 0
možnosti
SK

Standa K.

6. 11. 2010 18:29
Re: je to tu zas

ano i k napsání jakéhokoliv článku potřebuje člověk enzymy...

Dr. Howell který se výzkumu enzymů a trávení věnuje celý život toto ve své knize Enzymová výživa popisuje asi takto:

žaludek je jakoby rozdělen na dvě části, horní a spodní. Potrava se nejprve na několik minut zastaví v té horní, kde je natrávena vlastními enzymy a pak teprve pokračuje do spodní části, do žaludeční kyseliny. Proto mohou enzymy svoji práci vykonat.

Deaktivace inhibitorů nebyla pochopena správně, nedojde k jejich zničení v žaludeční kyselině ale k odblokování (a tím aktivaci enzymů) již během kousání v ústech.

0 0
možnosti
TJ

bodlinka

6. 11. 2010 13:31
Pěkná pitomost

 Samozřejmě po syrovém salátu po jidle unavený ani přežraný nikdo není, ale když si dám pořádný tataráček, taky odpadnu.

Jo k těm zvířecím nemocem - epidemie zvířat, tedy epizootie, samozřejmě jsou. Namátkou myxomatóza králíků, která se prohnala evropou a zdecimovala zdejší populaci, v současnosti šířící se mor králíků je to samé. Ptačí chřipka, to vám nic neříká? Mor přežvýkavců, který před 80 lety zabíjel antilopy v africe, psinka a vzteklina, která ohrožuje už ohrožené psy hyenovité, kteří jsou na psinku zvlášť citliví...když jsme u psinky, psinková vlna v česku v 90.letech, která kosila psy stejně jako parvoviróza, relativně nové psí onemocnění, které zlikvidovalo tolik štěňat, že to ani nikdo nespočítá. Slintavka a kulhavka je nejvíc nakažlivá nemoc známá lidstvu.

Důvod, proč se u zvířat epizootie vyskytují méně než u lidí spočívá v populační hustotě. Když máte jednoho jedince široko daleko, je to náhoda, že potká další zvíře a nakazí se od něj nějakou chorobou.

0 0
možnosti
SK

Standa K.

6. 11. 2010 13:44
Re: Pěkná pitomost

tataráček - nejím, neznám, pochybuju že ho jíte bez pečiva či vařených brambor či co se k tomu jí...

králíci a spol. - samozřejmě, že zvířata krmící na skládkách se zbytky vařených jídel v okolí lidských sídel či v lesích jsou na tom podobně, u nich malá část vařené stravy díky právě jejich jinak nehygieně může znamenat rychlou zkázu

ptačí chřipka - o.k. labutě a kačeny, druhy to po celém světě krmené hodnými dědoušky s vnoučky pečivem, proč neonemocněli jiné druhy ptactva ?

psy - to už je škoda ztráty času, stačí mrknout do obchodu se psím žrádlem co jedí

slintavka a kulhavka - býložravci i v přírodě žijí ve stádech=lehké šíření epidemie, proč nikde nic ?

0 0
možnosti
L-PC

Lobo - poslední Czarnian

6. 11. 2010 11:48
Tentokrát

to není úplná blbina, jenom se vlamuješ do otevřených dveří.

0 0
možnosti
SK

Standa K.

6. 11. 2010 13:51
Re: Tentokrát

dík za pochvalu ale není mi jinak známo, že by toto už někdo takhle prezentoval

0 0
možnosti
VP

Sípomat

6. 11. 2010 10:46
Dobrá recese

Takhle před obědem

0 0
možnosti
SK

Standa K.

6. 11. 2010 14:04
Re: Dobrá recese

dobrou chuť :-) doufám, že tam byl aspoň zeleninový salátek... :-)

0 0
možnosti
PK

Ccecil

6. 11. 2010 10:10
Až na několik nepřesností

ale ne příliš podstatných se s duchem článku dá souhlasit. Karma.

PS třeba tepelnou degradaci enzymů vůbec nemůžeme takhle striktně určit. Záleží kus od kusu.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

6. 11. 2010 9:32
...

I 1 virová částice viru HIV vás může nakonec zabít. Stačí když infikuje T lymfocit a zbytek imunitního systému ji nezachytí včas- pravda šance že se dokáže dostatečně rozmnožit dřív než ji tělo zničí je velmi malá ale pořád existuje.

V mateřském mléce nejsou jen ty bakterie a bůhví co... jsou tam i matčiny protilátky. Dětský žaludek je nezničí prvních několik měsíců. A tak ještě dítě na začátku chrání matčin imunitní systém- to je v podstatě přírodní forma očkování.

A například proti tetanu nebo pravým neštovicím ale nestačí. Snažit se vytvářet super čisté a hypoalergení prostředí je samozřejmě kravina... živé bytosti mají tendenci nevydávat energii na to co nepotřebují- když nebude někdo používat imunitní systém tak ten atrofuje.

Nemyslete si že jiné životní formy nemají své "tetany" a "záškrty", králíci a zajíci mají mixomatozu. (Jediný název který si z biologie pamatuji) ale taky se všech týkají nějaké epidemi. Jen oni si na to v televizi neztěžují.

0 0
možnosti