Žili jsme v socialismu. Nejsme občané 2. kategorie

K mému poslednímu článku byla mimořádně obsáhlá diskuse a vyzván jsem byl i k reakci. Výzvu přijímám a hlavním obsahem jsou reakce na diskutující. Omluvte menší písmo a delší text. Stručněji to nešlo.


Dovolím si pár slov obecně v úvodu:
Generace, která neví o čem je řeč, tedy lidé kolem 20ti let, v tom musí mít pěkný guláš. Jsme opravdu generace, která si vyčítá, že jsme žili a pracovali za socialismu a chovali se k sobě prostě jen slušně? Jsem kurva a křivá svině, když jsem byl u dopravky před i po sametu? Vyšetřoval jsem ty dopravní nehody předtím jinak, než potom? Učitelky, novináři Mladého světa, režiséři, herci, zpěváci, řidiči autobusů, ředitelé podniků, ti všichni se měli spláchnout do záchoda? Ne. Za sebe říkám ani náhodou. Žil jsem poctivě tenkrát i dnes. Mám právo na politický názor a budu ho říkat. Nejsme generace, která se musí stydět. Odpracovali jsme si své.
Prošel jsem lustračními komisemi, novému režimu jsem sloužil v uniformě dopravního policisty delší dobu, než v uniformě dopravního příslušníka, tenkrát Veřejné bezpečnosti. Vysokou školu jsem mohl vystudovat při zaměstnání až v tomto režimu. Nemám vymytý mozek. Byl jsem legitimně zvolen do Sněmovny. Jsem vykroužkovaný poslanec, který nestahuje kalhoty před gaunery současnosti, ale ani minulosti. Kdyby nás bylo ve Sněmovně víc, možná by měla smysl kroužkovací akce před volbami v roce 2010. Vím přesně, že někteří vládní poslanci hlasují pro vládní návrhy se skřípěním zubů. Mohli jsme založit klub vykroužkovaných poslanců a vyvážit některé stupidně zlodějské návrhy, jako třeba třetí pilíř důchodové reformy a nehlasovat podle pokynů stranických sekretariátů a Víta Bárty. Tohle je však parlamentní demokracie ČR ve 21. století. Strach a poslanci jako ovce bez názoru. Za současného stavu by mohlo být ve Sněmovně jen 5 poslanců. Při hlasování by jeden řekl - já mám  53 hlasů, druhý já  41, třetí já hlasuji s 21 hlasem. To je v souhrnu většina a těch druhých dvou (předsedů opozičních klubů) už se ani nemusejí ptát. 195 poslanců je tam dnes úplně zbytečných. A nepomohlo tomu ani kroužkování.
Měl jsem odvahu odejít k opozici. Sám za sebe, ale v souladu s přáním svých voličů. Kdyby se s podobným přístupem chovali všichni, bylo by v opozici již 90% poslanců. Proč? Důvěra veřejnosti v tuto vládu - to je vůle voličů - již osciluje jen na pouhých 10ti procentech. A to ještě ty tupé škrty, které se nazývají reformami, ani nezačaly platit. A poslední dva odstavce je téma, o kterém by se mělo mluvit. Ne o gaunerech z minulého století se jménem Mašín.
Komunista zůstane komunistou, i kdyby
měnil "kůži " méně častěji než pan  poslanec Huml. K nesmyslům, jakou je na př. " kolorovaná" druhá fotografie / převzatá od  Kucharovice / je škoda slov!  Jen se podivuji, že  POSLANEC PS PARLAMENTU
se inspiruje u / jak nazvat někoho, kdo " manipuluje " s pravdou ?/  POCH -ovců ! Konečně- viz jejich
POCHvalné reakce zde !! Pane / soudruhu / poslanče !! Nemáte nic jiného na starosti, než  jet " na vlně
sběratelů karmy"? Je hanba , jak hluboko až klesne býv. " vládní poslanec" v honbě za prospěchem
Reakce: Kucharovice neznám a s fotografiemi nikdo nemanipuloval. Jaký prospěch máte na mysli? Chápu, že se nelíbí barevná verze, je tam vidět příliš rudé krve. Bohužel je to realita hrdinského činu. Technologie, kdy se obarvují celé staré filmy by jste však mohli znát a dopluly už i k nám. Nabízím porovnání s černobílým originálem.
A tady je originál:
Kamýk n.V. Mašínové nikoho neodsoudili, v případě pokladníka jej vůbec nemínili zastřelit (vždyť nezastřelili ani ozbrojenou ochranku, protože ta rozumně vydala zbraň). Co asi ten okladník čekal, když na ně vytáhl najednou pistoli? Že se nechají zastřelit, protože jsou přece hodní a oni nejsou jako komunisté a tudíž nikoho nezabijí. Kruci, máte v telce málo pořadů o tom, jak komunisté tehdy zacházeli nejen se svými odpůrci, ale často i s náhodně vybranými oběťmi? Kolik lidí tady komouši tehdy ne jen popravili, ale ubili ve vězení, nechali pochcípat na otrockých pracích, kolik lidí zavřeli na léta do kriminálu ... a vy tady pofňukáváte nad dvěma usmrcenými policajty ... no je to vůbec možné??? Máte v hlavě vůbec mozek?
Reakce: Máme (já o ti, kdo s Vámi nesouhlasili) mozek. Nesouhlasím s vraždami, politickými vykonstruovanými procesy a odsouzení za nesmyslné trestné činy. To však neznamená, že budu slepě souhlasit se stejnými zvěrstvy na straně rádoby hrdinů. Náhodně vybrané oběti byly zabité vrahy.
Janulator:
Průšvih logiky vašeho článku tkví v tom, že jste dosud nedosadil do svého vnímání světa rovnítko fašismus = komunismus. Obojí je stejně zrůdné a všichni, kdo proti této tyranii bojoval zaslouží úctu a ne odsouzení.
Boj proti jakékoliv tyranii měl i nevinné oběti a na ty bychom neměli nikdy zapomenout. A to bez rozdílu ať se jedná o nevinné oběti boje proti fašismu nebo nevinné oběti boje proti komunismu.Až si to v hlavě srovnáte, možná nebudete dávat tak nekompromisní odsudky Mašínům ( a nejenom těm) a na druhé straně nekriticky heroizovat protifašistické partyzány. Oba tito aktéři odboje proti tyranii se dopustili hrdinských činů, ale i takových,při kterých umírali lidé naprosto nevinní. Nejsme nikdo kompetentní, abychom je za to odsuzovali.
Vím, že je pro Vás, jako pro bývalého komunistu dost těžké přiznat sám sobě, že komunismus je stejně zrůdná ideologie jako fašismus, a to se všemi fatálními důsledky na životy lidí,ale jsem optimista,který věří, že někdy k poznání dospějete..
Reakce: Tak mezi fašismus a komunismus nikdy rovnítko nedám. Mám k tomu rovnítku také přidat náboženství, respektive křižáctví a nevinné oběti honů na čarodějnice, popravy myslitelů jako byl Jan Hus a dalších?
Košťálka:
děkuji za pěkný článek a z těch diskutujících, co podporují vraždu si nic nedělejte. Jen je smutné, že takovýchto"krvavých bestií" začíná být v této republice nějak moc. Za socialismu to byla bída, ale lidi byli jaksi morálně lepší, semknutější a tolik zloby a nenávisti jsem fakt neviděla-buď jsem byla raněna slepotou nebo se každý v mém okolí přetvařoval. Ale tolik bonzáctví, křiváctví a závisti jsem v té době  neviděla.
Reakce: Já děkjuji Vám.Nic si z nich nedělám, je mi jich líto. Mám radost, že se začíná ukazovat, že většna si myslí něco zcela jiného než oni.
Aleš Presler:
na mne je váš článek příliš dlouhý a podle mého jsou Mašínové hrdinové, ale třeba i nehrdinové. Nevím, jen vím, že vy jste rozložil komunismus zevnitř a k tomu vám blahopřeji. Je třeba ctít muže, který se měl skvěle za všech režimů. Věřím, že byste dopadl daleko rychleji atentátmíky na Heydricha než GestapoL
Reakce: Vy jste klasický příklad člověka, který bude nespokojen vždy a s každým. Za minulého režimu jsem žil stejně jako 15 minionů jiných. U politické policie jsem nikdy nebyl a u dopravky jsme dopravní nehody vyšetřovali stejně před i po sametu, kdy jsem byl ve službě delší dobu jak před ním. Vám nešlo v příspěvku ani tak o Mašíny jako o nenávist, jen jsem nepřečetl, zda ke mě osobně, nebo k policii jako takové.
Kamýk n.V. podruhé:
Loupežná vražda? Čteme víc, než slabikáře? A jsme vůbec schopni myslet? Když Mašíni uloupili peníze, neměli v úmyslu nikoho zabít - také ostatní tři spolujezdce pouze nechali svázané v lese (víte to? jak se to shoduje s verzí loupežné vraždy?). Stejně tak chtěli naložit s pokladníkem, jenže ten využil chvilky nepozornosti a vytáhl na ně pistoli - co tedy Mašínům zbývalo ... měli se nechat zastřelit? Tady šlo o zabití v sebeobraně a v daném kontextu to s penězi nemělo nic společného.
To, že matka Mašínů byla také ve straně ... tam byl po válce kdekdo. Lidi nejsou většinou Einsteinové, většina se spokojí s jednoduchým vysvětlením (což je vidět na zdejších obhájcích komoušů), a tím po válce bylo, že nás od zlých Němců osvobodili Rusové a jejich největšími spojenci byli v Česku právě komunisté, proto si lidi osvobození spojovali právě s nimi.
Reakce: Měli by jste se domluvit. Jiní obhájci vraždy Honzátka tvrdí, že jej museli zabít, aby proti nim nesvědčil. Tady loupili jak straky a nechali svědky žít. Necítíte ten rozpor?
Saltos Alim:
Jděte už k šípku s dlouhým kecáním a omíláním dávno vyšumělého tématu.
Mašínové byli dobrodužné povahy, dokázali už jako děti aktivně bojovat proti nacismu.. Takréž bojovali později aktivně proti bolševizmu. To je jednoznačné.
Bojovali tedy proti diktatůrám které byly  zcela nelidské, nevybíravé a bezhraniční,  ať šlo o hnědou nebo rudou. A nezapomeňte na  upřednostňované heslo, když byl pověšen Slánský a spol., že kácí-li se les létají třísky. Ve zmíněných historických situcích nešlo o kácení lesa, ale o válku svého druhu.  Takže na to zapomínat je ostudné a samoúčelné..
Reakce: Vyšumělé téma? Nejde jen o Mašíny a Vy to podle dalšího textu také víte.  Když se kácí les létají třísky. Ty třísky jsou přešlapy a je třeba je tak pojmenovat. O nic jiného nejde.
AbsolutníXpuch Kdo je zločinný komunista????
Všichni!
Komunismus je ze své podstaty internacionální! Takže soudruh Kolder je plně zodpovědný za soudruha Maa a Kim Čong Ila! A všichni za Stalina! A Honzátko za vraždu Horákové a Píky! Protože to jsou všichni soudruzi bojující za  světovou revoluci!
A Huml taky! Jako esenbák určitě přísahal prac. lidu POD VEDENÍM KSČ
Reakce: Bravo! Pan Kalousek je tedy zodpovědný za vraždu Jana Husa, Pan Obama za vyvraždění miliónů Indiánů. Mám pokračovat?
802:
Je tady potřeba si uvědomit základní skutečnost
Mašíni po svém útěku prožili celý svůj život jako ctihodní mužové, tedy nekradli, nevraždili, neloupili ani nefalšovali znalecké posudky ve prospěch silničních pirátů jako tento esenbácký bloger, který se nedopatřením stal poslancem, no a samozřejmě okamžitě podvedl ty kteří ho do téhle pozice dostali.
Zkrátka z bolševického esenbáka se nikdy nemůže stát ctihodný muž jako třeba z Mašínů nebo Palmera.
Reakce: Má smysl diskutovat s někým, kdo vrahy považuje za ctihodné? Naštěstí mám ve svém okolí mnoho příkladů, že čest chápe většina lidí ve zcela jiné rovině.  Jako čestný je hodnocen i můj krok odejít od sekty s názvem VV-ABL. Byla to tato sekta, která mne chtěla stíhat za nesmyslný skutek a proto mne Sněmovna nevydala. Co na tom, že je velmi sporné kdo komu víc pomohl do Sněmovny, zda veverky mě, nebo já veverkám. Co na tom, že posudek nebyl falšován. Kdo chtěl, přečetl si jej na www.humlstanislav.cz

Dovolte pár slov obecně v úvodu:

Generace, která neví o čem je řeč, tedy lidé kolem 20ti let, v tom musí mít pěkný guláš. Jsme opravdu generace, která si vyčítá, že jsme žili a pracovali za socialismu a chovali se k sobě prostě jen slušně? Jsem kurva a křivá svině, když jsem byl u dopravky před i po sametu? Vyšetřoval jsem ty dopravní nehody předtím jinak, než potom? Učitelky, novináři Mladého světa, režiséři, herci, zpěváci, řidiči autobusů, ředitelé podniků, ti všichni se měli spláchnout do záchoda? Ne. Za sebe říkám ani náhodou. Žil jsem poctivě tenkrát i dnes. Mám právo na politický názor a budu ho říkat. Nejsme generace, která se musí stydět. Odpracovali jsme si své.

Prošel jsem lustračními komisemi, novému režimu jsem sloužil v uniformě dopravního policisty delší dobu, než v uniformě dopravního příslušníka, tenkrát Veřejné bezpečnosti. Vysokou školu jsem mohl vystudovat při zaměstnání až v tomto režimu. Nemám vymytý mozek. Byl jsem legitimně zvolen do Sněmovny. Jsem vykroužkovaný poslanec, který nestahuje kalhoty před gaunery současnosti, ale ani minulosti. Kdyby nás bylo ve Sněmovně víc, možná by měla smysl kroužkovací akce před volbami v roce 2010. Vím přesně, že někteří vládní poslanci hlasují pro vládní návrhy se skřípěním zubů. Mohli jsme založit klub vykroužkovaných poslanců a vyvážit některé stupidně zlodějské návrhy, jako třeba třetí pilíř důchodové reformy a nehlasovat podle pokynů stranických sekretariátů a Víta Bárty. Tohle je však parlamentní demokracie ČR ve 21. století. Strach a poslanci jako ovce bez názoru. Za současného stavu by mohlo být ve Sněmovně jen 5 poslanců. Při hlasování by jeden řekl - já mám  53 hlasů, druhý já  41, třetí já hlasuji s 21 hlasem. To je v souhrnu většina a těch druhých dvou (předsedů opozičních klubů) už se ani nemusejí ptát. 195 poslanců je tam dnes úplně zbytečných. A nepomohlo tomu ani kroužkování.

Měl jsem odvahu odejít k opozici. Sám za sebe, ale v souladu s přáním svých voličů. Kdyby se s podobným přístupem chovali všichni, bylo by v opozici již 90% poslanců. Proč? Důvěra veřejnosti v tuto vládu - to je vůle voličů - již osciluje jen na pouhých 10ti procentech. A to ještě ty tupé škrty, které se nazývají reformami, ani nezačaly platit. A poslední dva odstavce je téma, o kterém by se mělo mluvit. Ne o gaunerech z minulého století se jménem Mašín.

A nyní slíbená reakce na diskutující:

Bofums: Komunista zůstane komunistou, i kdyby měnil "kůži " méně častěji než pan  poslanec Huml. K nesmyslům, jakou je na př. " kolorovaná" druhá fotografie / převzatá od  Kucharovice / je škoda slov!  Jen se podivuji, že  POSLANEC PS PARLAMENTU se inspiruje u / jak nazvat někoho, kdo " manipuluje " s pravdou ?/  POCH -ovců ! Konečně- viz jejich POCHvalné reakce zde !! Pane / soudruhu / poslanče !! Nemáte nic jiného na starosti, než  jet " na vlně sběratelů karmy"? Je hanba , jak hluboko až klesne býv. " vládní poslanec" v honbě za prospěchem

Reakce: Kucharovice neznám a s fotografiemi nikdo nemanipuloval. Jaký prospěch máte na mysli? Chápu, že se nelíbí barevná verze, je tam vidět příliš rudé krve. Bohužel je to realita hrdinského činu. Technologie, kdy se obarvují celé staré filmy by jste však mohli znát a dopluly už i k nám. Nabízím porovnání s černobílým originálem. Barevná fotografie:

A tady je originál:

Kamýk n.V. Loupežná vražda? Čteme víc, než slabikáře? A jsme vůbec schopni myslet? Když Mašíni uloupili peníze, neměli v úmyslu nikoho zabít - také ostatní tři spolujezdce pouze nechali svázané v lese (víte to? jak se to shoduje s verzí loupežné vraždy?). Stejně tak chtěli naložit s pokladníkem, jenže ten využil chvilky nepozornosti a vytáhl na ně pistoli - co tedy Mašínům zbývalo ... měli se nechat zastřelit? Tady šlo o zabití v sebeobraně a v daném kontextu to s penězi nemělo nic společného. To, že matka Mašínů byla také ve straně ... tam byl po válce kdekdo. Lidi nejsou většinou Einsteinové, většina se spokojí s jednoduchým vysvětlením (což je vidět na zdejších obhájcích komoušů), a tím po válce bylo, že nás od zlých Němců osvobodili Rusové a jejich největšími spojenci byli v Česku právě komunisté, proto si lidi osvobození spojovali právě s nimi.

Reakce: Měli by jste se domluvit. Jiní obhájci vraždy Honzátka tvrdí, že jej museli zabít, aby proti nim nesvědčil. Tady loupili jak straky a nechali svědky žít. Necítíte ten rozpor?

Saltos Alim: Jděte už k šípku s dlouhým kecáním a omíláním dávno vyšumělého tématu. Mašínové byli dobrodužné povahy, dokázali už jako děti aktivně bojovat proti nacismu.. Takréž bojovali později aktivně proti bolševizmu. To je jednoznačné. Bojovali tedy proti diktatůrám které byly  zcela nelidské, nevybíravé a bezhraniční,  ať šlo o hnědou nebo rudou. A nezapomeňte na upřednostňované heslo, když byl pověšen Slánský a spol., že kácí-li se les létají třísky. Ve zmíněných historických situcích nešlo o kácení lesa, ale o válku svého druhu. Takže na to zapomínat je ostudné a samoúčelné..

Reakce: Vyšumělé téma? Nejde jen o Mašíny a Vy to podle dalšího textu také víte.  Když se kácí les létají třísky. Ty třísky jsou přešlapy a je třeba je tak pojmenovat. O nic jiného nejde. V čem s Vámi souhlasím je dakt, že jde o zástupné téma - vrtěti psem. My se tady dohadujeme nad kostí a smečka si zatím s tučným sousem odběhla do přítmí.

AbsolutníXpuch: Kdo je zločinný komunista???? Všichni! Komunismus je ze své podstaty internacionální! Takže soudruh Kolder je plně zodpovědný za soudruha Maa a Kim Čong Ila! A všichni za Stalina! A Honzátko za vraždu Horákové a Píky! Protože to jsou všichni soudruzi bojující za světovou revoluci! A Huml taky! Jako esenbák určitě přísahal prac. lidu POD VEDENÍM KSČ

Reakce: Bravo! Pan Kalousek je tedy zodpovědný za vraždu Jana Husa, Pan Obama za vyvraždění miliónů Indiánů. Mám pokračovat?

802: Je tady potřeba si uvědomit základní skutečnost. Mašíni po svém útěku prožili celý svůj život jako ctihodní mužové, tedy nekradli, nevraždili, neloupili ani nefalšovali znalecké posudky ve prospěch silničních pirátů jako tento esenbácký bloger, který se nedopatřením stal poslancem, no a samozřejmě okamžitě podvedl ty kteří ho do téhle pozice dostali. Zkrátka z bolševického esenbáka se nikdy nemůže stát ctihodný muž jako třeba z Mašínů nebo Palmera.

Reakce: Má smysl diskutovat s někým, kdo vrahy považuje za ctihodné? Naštěstí mám ve svém okolí mnoho příkladů, že čest chápe většina lidí ve zcela jiné rovině. Považuji za čestné všechny učitelky, herce, prodavačky, vojáky i redaktory, kteří tady v době minulé žili, nikoho nezabili, nic neukradli a snažili se žít poctivě. Jako čestný je hodnocen i můj krok odejít od sekty s názvem VV-ABL. Byla to tato sekta, která mne chtěla stíhat za nesmyslný skutek a proto mne Sněmovna nevydala, ač jsem o to výslovně žádal. Co na tom, že je velmi sporné kdo komu víc pomohl do Sněmovny, zda veverky mě, nebo já veverkám. Co na tom, že posudek nebyl falšován. Kdo chtěl, přečetl si jej na www.humlstanislav.cz

Přeji všem hezký den a díky za většinově pozitivní reakce. Jsem rád, že mohu svobodně projevit názor a vážím si toho. Doufejme, že se svoboda slova neztratí.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Stanislav Huml | čtvrtek 1.12.2011 23:00 | karma článku: 27,37 | přečteno: 2016x
  • Další články autora

Stanislav Huml

Kalašnikov volby nevyhrává

26.1.2016 v 22:49 | Karma: 41,64

Stanislav Huml

Jde o bezpečnost nebo o prachy?

9.12.2015 v 21:29 | Karma: 25,97

Stanislav Huml

Oděsa 2014 Memento

29.4.2015 v 22:46 | Karma: 36,53