Pane, dej mi sílu s dobrým motivem

abych konal, co mám konat v čase bouřlivém. Vypůjčil jsem si do titulku verš Mildy Dufka z písničky, kterou jsme před více než 2 lety natáčeli na koncertě skupiny Rangers Band v Kralupech nad Vltavou. Když jsem video stříhal, slyšel jsem ji nejméně 20x. Mimochodem, proběhly vánoční koncerty a kapela Rangers Band je skvělá, opět všude vyprodáno.

Text celé písně Na konci Milénia, z které je titulek, mne vždycky oslovoval. Je nadčasový a plný emocí. Byl napsán na přelomu tisíciletí a proto ten název. Milda psal vždycky krásné texty. Také cítím, že je to jak říká, chybí vědomí a chybí záruky, že pomocná paže je na konci ruky. Chybí spousta lásky, chybí obětí, na konci Mílénia na konci století. Až si myslím, že konec Milénia je až nyní. Nějak jsme přestali přemýšlet o druhých, o pomoci potřebným a vzájemné úctě.

Pro pár písní, pro pár lásek žijeme, pro pár toulek vandr šaty šijeme, pro pravdu se někdy málo bijeme, ze zklamání sama sebe pijeme.

Jsme tady na návštěvě a mnozí z nás mají zcela chybně nastaveny hodnoty. Přitom nejtěžší rozhodnutí, která musíme udělat se netýkají zisku materiálního (money, money money), ale vztahového. Vybrat si správnou ženu/muže, které můžete věřit a vše jí svěřit. V pravou chvíli pomoct příteli v nouzi a doufat, že až v nesnázích budete vy, najde se také někdo s pomocnou rukou na konci paže.

Můžeme a musíme říkat pravdu i když za to někdy zaplatíme a někdy nelze než prásknout dveřmi a odejít, abyste neztratili tvář. Čest je eterická vlastnost, která se těžko získává a snadno ztrácí. Byla doba, kdy i velká ujednání se stvrzovala podáním ruky a platila. Jsou mezi námi lidé, s kterými lze takto uzavřít dohodu i dnes, ale nějak se mi stále více vyhýbají.

Mildo, díky. Pouštím si tvou muziku, abych si připomněl, že takoví lidé existují. Čest tvojí památce. S touto muzikou Vám chci všem popřát Šťastné a veselé.

PS: Nesmím zapomenout na pravidelné finále Mirka Čamaje:

a málo známé Doufej s Martinem Černým:

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Stanislav Huml | čtvrtek 22.12.2011 0:55 | karma článku: 12,98 | přečteno: 1053x
  • Další články autora

Stanislav Huml

Kalašnikov volby nevyhrává

26.1.2016 v 22:49 | Karma: 41,64

Stanislav Huml

Jde o bezpečnost nebo o prachy?

9.12.2015 v 21:29 | Karma: 25,97

Stanislav Huml

Oděsa 2014 Memento

29.4.2015 v 22:46 | Karma: 36,53