Ženský jsou nadšený! A mužský znuděný!

Není nic jednoduššího, jak vykouzlit jiskřičky v ženských očích! Stačí na to pár korun a trocha něhy! Pak roztaje každá! Co na tom, že muži se při tom nudí. Tu chvíli přetrpí a pak... ...pak je odměna jistá!

Marta už má slavnostní náladu. A v té nesmí v žádném případě chybět jízda na ruském kole na vánočním trhu!

"Jasně, že jsem jela i letos. To si přece neodpustím!", slavnostně se usmívala Marta. "Je to přece každoroční zakončení roku!

Když vidím, jak ruské kolo svítí na dálku, světla města blikají společně s hvězdami a vánočním stromem, je to prostě romantika!

U kola letos nebyla tak velká fronta a tak jsme s Petrem stáli hned jako první a už jsme přesně věděli, která kabinka bude naše a kde budeme nastupovat.

Akorát že kabinky nejsou letos zavřené. Visí na tyčích a dole se pohupují. Ale zase je dobře vidět na "cestující".

Koukám kolem sebe, pozoruju lidi a nosem zkoumám, odkud vane libá vůně svařáku a mých oblíbených klobásek.

Petr sleduje kabiny a jak je jeho zvykem, komentuje dění.

Jeho věta mne vytrhne ze zkoumání úžasných vůní: "Hele, všechny ženský na kole jsou blažený!"

Kouknu a fakt že jo! Všem svítí oči nadšením jako malým holčičkám a úsměvy mají od ucha k uchu.

Přijíždí další kabinka. V ní dvojice mladých lidí. Sedí naproti sobě a zamilovaně se usmívají. Zdá se, že všechna světla kolem jsou jim ukradená.

V následující jsou tři mladé dívky. Smějí se tak, až se lidi otáčí. Všechny mají v ruce mobil a asi streamují jízdu kamarádkám.

Za nimi projíždí starší manželský pár s vnoučkem. Vnouček se asi bojí, tak ho pán drží kolem ramen. Paní je zasněnýma očima pozoruje  a usmívá se jak měsíček v úplňku.

V další kabince se zamilovaná dvojice rovnou objímá. Pána nevidím, ale dáma má místo očí baterky.

A tak to jede dál, hotový orloj nadšených ženských! Staré, mladé, je to úplně jedno!"

Marta se na chvíli odmlčí a v očích jí vidím všechna světla onoho večera. Rozumím jí, ruské kolo je také moje oblíbená atrakce. Hřejivé teplo vynikajícího laté pomalu postupuje tělem a vánoční nálada úplně kape z hudby v kavárně i z Martiných zamilovaných slov. Telenovela hadr!

"Jenže to nebylo jen tak!", dodává rychle Marta: "Komik Petr hned vidí i druhou stránku věci. Než kolo udělá další otočku, už hlásí: "Ale podívej se na mužský! Ty jsou všichni znuděný!""

Marta se směje a pobaveně pokračuje: "Stejně je to od chlapů levný trik! Vezmou ženskou na atrakci, ta se rozněžní a pak už to mají mnohem lehčí!

Jen když mají problém s výškami, tak to zase tak laciné není! Buď si vezmou zvracecí pytlík nebo holt z toho musí udělat přednost, jak se kvůli dámě překonali! Ona je bude zachraňovat...

...pak utěšovat a pak...

...pak je to zase lehký!"

---

PS. S Petrem je legrace, vždy a všude!

Nedala mě vyčůrat! Ani jsem nedostal najíst!

Ty houby krájíš neesteticky, vyčinala mi tchýně!

Ženy chodí na gyndu! My muži chodíme na ornitologii!

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Stanislava Boudová | středa 1.12.2021 16:55 | karma článku: 47,20 | přečteno: 3407x