Kája půjde za motýla! Nebo princeznu!!!

Je doba masek. Kdo by to řekl, že emancipace došla i sem! Proč by Kája nemohl jít za princeznu??? Stejně tak jako parta dorostenek za hnusný chlapy! Nepoznal je nikdo! Jejich nepřítelem byl jen záchod!

 

Dětská fantazie je nekonečná. Motýl nebo poštovní schránka? U dětí nic není nemožné! Stačí jen malá rekvizita a holčička se stává kosmonautkou a chlapeček prezidentem. Další jde za jezdkyni na koni. A protože poštovní schránka se těžko vyrábí (jen napsat slova na tričko není to pravé ořechové), tak maminka navrhuje, ať jde dcerka za koně té jezdkyně.

„A to by jako na mně seděla??? To ani náhodou!“ brání se dcerka při takové představě…

„Ne, neseděla by na tobě, jen by tě vedla za uzdu,“ vysvětlovala maminka. Ale až skoro moc samostatná dcerka by takovou potupu nepřežila a tak se vrací k myšlence poštovní schránky…

To jsou děti, tam se snese leccos. Když se ale do masek obleče parta dorostenek, tak jim najednou patří celý taneční parket!

Malé městečko, skoro každý se tam zná. Každoroční maškarní ples, spousta masek. Tu čarodějnice, tam kouzelník...

Pár lidí se do masky neobléklo…

Najednou do sálu vtrhne vysoká černá jeptiška a za ní jeden za druhým na provaze řada trestanců. Černobílé mundúry se záplatami, kanady evidentně nejmíň o tři čísla větší, rozcuchané vlasy z koudele, knírky, chlupaté nohy samá jizva. Na obličeji masky z punčoch. Kdo to je, se nedá poznat ani náhodou!

A na konci – druhá jeptiška! Tahle pro změnu bílá, malá a tlustá! Hábit ji obepíná velice, ale velice těsně. Obě mají v ruce hůl a tou ty vězně převychovávají…

Rázem jsou středem pozornosti. Usazují se pod pódiem na zemi, a jakmile se některý z trestanců pohne, hned má na zádech tu hůl!

Sálem se nese nejdřív šeptem, a pak i nahlas: „Co to je za kluky?“; „Odkud jsou?“; „Znáte je???“…

Neví nikdo, jsou naprostou záhadou…

Hudba začne hrát. Vězni se rozběhnou pro mladé holky. Tancují jak o život, a jeptišky je kontrolují i při tanci. Hůl sem tam dopadne i na záda tanečnic. Ty se uhýbají a hlasitě piští…

Černá jeptiška občas vyskakuje i na podium ke kapele a komanduje svoje svěřence do taktu. Chybí jen dálkové ovládání!

Trestanci neodběhnou samostatně ani na panáka, musí jít organizovaně. Jeptišky jsou neustále bdělé!

Ovšem nejhorší je moment, kdy vězni musí na záchod! Jsou to všechno mladé holky, které se ještě stydí jít na pánské WC. Co kdyby tam viděly koukat chloubu z poklopce?!?

Za sokolovnou čurat nechtějí, ve stoje to jde těžko a kdyby přisedly, tak by bylo jasné, že nejsou chlapi. Osm chlapů přece nepůjde najednou na velkou, ne???

Tak nakonec obsazují dámské WC. Jeptišky vyhánějí přítomné dámy a s hlasitým pokřikem tam ženou vězně! Ti křičí, že na dámské WC nepůjdou ani náhodou, ale jeptišky nedají jinak!

Zastírací manévr vyšel a pohlaví masek zůstalo utajeno.

Dámám nezbylo nic jiného než počkat na chodbě před WC na ukončení obsazovací akce, aby zase ony nebyly v pokušení…

Ale nevadilo jim to. Naopak! Velice dobře se bavily a tak se čurací akce trestanců pro pobavení davu opakovala ještě několikrát.

Celou dobu zůstala identita party utajena a účastnice ji neprozradily ani potom. Jen se smály, když se vzpomínalo na krále plesu!

 

Hmm, když tak nad tím uvažuju... ...že by nakonec Kája byla holka???

A motýl i princezna nebyli jen zženštilým přáním?!? 

 

Autor: Stanislava Boudová | středa 9.3.2011 16:55 | karma článku: 40,12 | přečteno: 1647x