Do Chrámu nákupů? Yes! Yes! Yes!

Je sobota, časné odpoledne. Máme doma hlad a nechce se nám vařit. Spojíme tedy příjemné s užitečným!  Vyrážíme směr Chrám nákupů!

V tom našem oblíbeném mají skvělé papu!

Ke všemu jsou ještě velikonoce! Parkoviště málem nestačí!

Jdeme nejdřív jíst. Každý si dá, na co má chuť a nemusí se přizpůsobovat ostatním. Odpadá stání u plotny a taky mytí nádobí po obědě.

Kafíčko s dortíkem na závěr a pak hurá do prodejny!

Velikonoční zajíčci na nás jukají všude. Sladká hudba se za pár minut nedá poslouchat. Sluchátka na uších by to jistila, ale musíme vydržet bez nich.

Jedeme podle seznamu…

Koš se pomaličku plní…

Mezi regály se objevuje fialová kráva nejmenované značky v životní velikosti. Brýlatý klučík kolem ní vytváří prapodivné pozice. Maminka nadšeně fotografuje.

O kousek dál se dvě důchodkyně dohadují nad zlevněnými rohlíky. Budou ty rohlíky pro slepice (že by byly na balkoně nebo v kotelně)? Nebo je důchodkyně namáčejí ráno do melty?

Pán v modré bundě tlačí s vítězným úsměvem nákupní vozík. Je plný igelitových pytlů odkrojků z masny. Z toho spodního kapou kapky krve a nechávají za sebou červenou cestičku na dlažbě.

Pomalu se dostáváme k pokladnám. Platíme a už nás ovívá čerstvý předjarní vánek venku.

Celkově byla dnešní akce velice úspěšná!

Vepřo-knedlo-zelo nezklame nikdy a takovou plejádu různých postaviček aby pohledal!

Navíc je velikonoční akce u benzínky, litr benzínu levnější o dvě koruny (když se nakoupí v obchoďáku minimálně za sedm set). Tankujeme plnou nádrž!

Podle některých vědců je nakupování v hypermarketech náhražkou nedělní návštěvy kostela.

Podle dalších se už jedná o drogu, kdy nakupující jezdí do hypermarketu porovnávat ceny, prohlížet různé výrobky a nakupovat hlouposti.

Moje známá, která bydlí na vesnici, to vidí čistě ekonomicky. Když celá rodina vyjede o víkendu do města nakoupit a naobědvat se, tak má benzín zadarmo a k tomu ještě kus oběda.

Ceny jsou MNOHEM nižší, výběr MNOHEM větší a chleba se nemusí objednávat předem. Navíc ho vozí jen třikrát týdně! Pro těch pár babiček na vsi to přece stačí, ne???

 

A co VY? Je pro Vás Chrám nákupů drogou nebo vírou??? 

 

Autor: Stanislava Boudová | středa 7.4.2010 16:55 | karma článku: 37,51 | přečteno: 2433x