Amsterdam nebo Rotterdam? To je jedno! Oboje je v Holandsku!

Když jdete na konkurz na asistenku oddělení, obvykle vás zkouší z Excelu a Wordu a dalších kancelářských programů. Také hodnotí vaše vystupování a příjemný vzhled. Ale že by vás zkoušeli ze zeměpisu?!? To se tedy moc často neděje!

Na kafíčko tentokrát přišla s Martou i její dcera Sylvie. Zrovna byla doma z cest a tak si přišla zavzpomínat na staré časy.

Pracuje u nadnárodní firmy se sídlem v Holandsku a často tam jezdí na služební cesty. Jejich asistentka šla ale na mateřskou a tak na její místo přijali zástup. Dívku, která umí perfektně s počítačem, má dokonalý projev do telefonu, umí pět cizích jazyků a hravě zvládá povinnosti své předchůdkyně.

Mimo jiné zařizuje i služební cesty celému oddělení, objednává letenky, hotely i taxíky. Prostě aby všichni byli všude včas a všechno šlapalo jak švýcarské hodinky.

Sylvie nám vykládala o své poslední zkušenosti s onou novou asistentkou. Sylvina služební cesta se blížila a asistentka nadšeně přišla s tím, že zabezpečila skvělý hotel jen pár set metrů od centrály. Prý aby to Sylvie neměla ráno daleko. A taky aby firma ušetřila za ranní i odpolední taxík.

"Chováme se přece úsporně, že?!?", říkala Sylvie a že prý asistentku pochválila. Ta odešla z kanceláře se šťastným úsměvem.

"Ale pak mi to nedalo a chtěla jsem se podívat, co to je za hotel. Z pokoje prý uvidím přes park na centrálu a kdybych se uměla rozdvojit, tak si můžu mávat z jednoho okna do druhého!" Sylvie se nadechla: "V tomhle hotelu jsem ještě nespala, ale což – myslela jsem si – nové koště dobře mete a změna nezaškodí!

Zadala jsem tedy hotel do vyhledávače a ejhle! Fakt byl hotel, co by kamenem dohodil! Dala jsem street view a zkoumala, jestli bych si opravdu mohla zamávat... ...jo, mohla! Fajn!

Pak jsem šla na oběd a když mi mozek jel na volnoběh, tak mi najednou blesklo hlavou, že je v tom nějaký zádrhel!

Vrátila jsem se do kanceláře a ještě jednou jsem vše prověřila. A nestačila jsem se divit!

Asistentka objednala hotel opravdu výborně! Jenže bych se pěkně spálila!

Ona totiž objednala hotel v Rotterdamu! Ale schůze se konala v Amsterdamu!

Když jsem jí to říkala, tak se jen usmála a naivně mi řekla, že to přece nevadí, protože oboje je v Holandsku! No to sice je, ale mezi městy je osmdesát kilometrů!

To bych se tedy pěkně prošla!", smála se Sylvie.

Pak ještě dodala: "Od té doby radši vždycky zkontroluju, co, kdy, kde a proč! Abych se třeba místo v Americe neocitla v Africe!

Jak se říká: Kdo je připraven, není překvapen!"

---

PS. Amsterdam, Bruggy nebo Lucemburk - všechno je v Evropě!

Hasiče volat nebudu! Potápěči to jistí!

Penis, kam se podíváš!

Jsi cizinka? Tak si to svoje porno provozuj doma!

 

Autor: Stanislava Boudová | středa 7.9.2022 16:55 | karma článku: 46,50 | přečteno: 3715x