60+?!? Stařenka je v šoku! Má moc tlustou nohu!

Občas člověk špatně šlápne. Občas se bouchne o futro. Občas mu oteče koleno. Ale chodit potřebuje pořád! Koupit bandáž? Když prý je slonice a ne jen stará babka?

Paní Olina tentokrát nepřišla do cukrárny jako laňka. Pomalým krokem a se dvěma hůlkami vstoupila opatrně do dveří. Pak ještě opatrněji usedla na svoje oblíbené místo.

Ostatní babky na ni účastně koukaly a už jí netrpělivě visely na rtech. Co se asi paní Olině stalo?

Když měly všechny svoje kafíčka a zákusečky, nenechala je paní Olina dlouho čekat. Vždycky čilá, vždycky veselá! Ale dnes? Dneska to tak opravdu nevypadalo!

Paní Olina viděla ty nedočkavé oči a holt jim to musela vysvětlit.

"Tuhle jsem jela na kole a když jsem zastavila, nějak jsem dala špatně nohu na zem a i s kolem jsem spadla z krajnice," nadechla se paní Olina: "Byla jsem celá odřená a trochu to odneslo i koleno. Vyléčila jsem ho a zase jsem byla akceschopná."

Babky přikyvovaly, že to už ví. To už probíraly několikrát. Paní Olina taky přikývla, ale hned pokračovala dál.

"Ale potom mi oteklo druhé koleno. Asi jak jsem při léčbě víc zatěžovala druhou nohu. Za pár měsíců jsem se ráno probudila a ejhle!

Naštěstí už jsem věděla, co s tím a mazala jsem a cvičila jsem. V lékárně mi ještě doporučili bandáž na koleno, aby při chůzi bylo koleno v teple."

Dvě babky přikyvovaly a ukazovaly na svoje kolena, kde se jim pod kalhotami taky rýsovala bandáž. Další babka vystrkovala významně loket.

"Ale tady nastal zádrhel. V lékárně jsem si mohla dokonce vybrat barvu. Buď tělovou nebo šedou. Tělovou jsem nechtěla, to bych vypadala jak stará bába! Vybrala jsem si šedou, ta je sexy a když budu mít sukni, budu mít bandáž jak módní doplněk!

Lékarnice na mne koukla kvůli velikosti a už mi nese kousek na vyzkoušení. Přinesla velikost 5, ta že by měla být ok. Natahuju a natahuju, nešla přes lýtko. Jsem vysportovaná a tak mám lýtko svalnaté.

Dobře, zkouším šestku. Lýtko je ok, ale bohužel taky nic. Moje koleno je silnější než šestka!

Fajn, měli taky sedmičku. Ani ta mi nebyla. Narvala jsem ji, ale koleno bylo úplně seštíplý!

Sháním se po větší. Jen kroucení hlavami. Větší už se nedělají!

Lékárnice byly nešťastné, já bez bandáže!

I když výsledek byl nulový, nasmály jsme se tam. Při zkoušení i při komentářích děduly, který tam v křesílku čekal na zhotovení nějaké masti. Že prý na slonice se nevyrábějí!"

Babky přikyvovaly a slonicím se taky zasmály. Ale pak společně litovaly těhotné nebo opravdu tlusté lidi, že pro ně řešení asi neexistuje.

Paní Olina zakončila celou diskusi zvesela: "No co, než otok opadne, vyřešila jsem to šupem! Vzala jsem stahovací pololeginy, ustřihla nohavičku, otočila ji lemem nahoru, aby držela jako punčocha. A natáhla na koleno! Sice to není nijak sexy, ale než bude to pravé jaro na sukně, tak mi otok určitě splaskne!"

---

PS. Cukrárenská parta staroušků a stařenek je opravdu veselá parta!

60+?!? Stařenka není zmatená! Má jen tenkou kůži!

60+?!? Stařenka přežila! Málem ji smetla vlna!

60+?!? Staroušek se diví! Kdo  mu dal vajíčka na bříško?

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Stanislava Boudová | středa 4.5.2022 16:55 | karma článku: 48,40 | přečteno: 6592x