Maminky v Paříži - nejen ke dni matek

Sedím ve svém prázdném pařížském bytě a je tu prázdno, více než obvykle, protože jsem právě odvezla na letiště svoje dvě maminky. Proč dvě maminky? Protože nemám ráda slovo tchýně a manželova máma je i moje maminka, jelikož si to zaslouží! A že jejich návštěva vyšla právě na den matek, je úžasná náhoda.

Můj manžel a já jsme si hned od začátku dali závazek, že naše rodiny musí být spřátelené, oba pracujeme v zahraničí, když jezdíme domů, tak musíme trávit čas společně s našimi rodinami a ten čas prostě musí být pohodový. Po 3 letech známosti jsme vzali rodiče na naši společnou dovolenou v Řecku, minulý rok jsme měli i společnou oslavu 60. narozenin mojí mámy a já jsem teď pozvala obě maminky na čtyřdenní návštěvu do Paříže.

evaannamarierajče.net

Vždy, když jsem na návštěvě u jedněch nebo u druhých rodičů v Čechách, tak se cítím jako doma a obě maminky, dělají vše proto, abych měla výborné jídlo, skvělou zábavu a také abych si odpočinula. Tak jsem se rozhodla, že jim to alespoň trošku oplatím u mne doma v Paříži. Teda kromě toho odpočinku, protože jsem jim připravila docela nabitý program.

Naštěstí jsme si všechny tři padly do oka a už jsme v podstatě kamarádky, takže nemusím řešit žádné „politické“ rodinné problémy.  Naopak si můžeme poklábosit o našich problémech i radostech a je nám spolu velmi fajn.

evaannamarierajče.net

Jejich návštěva byla naprosto úžasná a čas s nimi utekl, tak rychle, že je mi po nich v prázdném bytě smutno, chybí mi jejich smích, jejich kávičky a panáčky slivovice… samozřejmě domácí a zdravotní!! Vždyť jsme všechny tři z Moravy!!!

evaannamarierajče.net

Užily jsme si společně Eiffelovku, Louvre, Sacré Cour, Le Marais.. Viděly jsme Monu Lisu, také krásné květiny a zahrady. Navštívily jsme Pařížské blešáky i galerii La Fayette. Nakoupily jsme společně na trhu a uvařily si skvělou večeři! Daly jsme si pravou tříchodovou francouzskou večeři v tradiční pařížské restauraci. Mám za sebou dny se spoustu zábavy a smíchu a také únavy a ubolených nohou. Až v těchto chvílích si uvědomím, že existuje generační rozdíl, že každý máme jiné tempo, že moje maminka už nestačí to, co stačila dříve a jak ten čas rychle plyne. Proto jsem vděčná za každou společnou chvíli, kterou můžeme věnovat svým rodičům a vrátit jim alespoň malý kousek toho, co nám darovali oni. Jsem vděčná, že mám dvě mámy a také dva táty, a i když máme malé problémy, tak jsme všichni zdraví a stále se můžeme společně potkávat, ať už v Brně, v Kopřivnici nebo v Paříži.

evaannamarierajče.net.

Měly jsme úžasné čtyři dny v Paříži a já se velmi těším, až se všechny znovu potkáme.

Čím déle žiji mimo domov, v zahraničí, tím více si uvědomuji, jaký je to dar mít rodinu a svoje nejbližší okolo sebe, mít stále mámu, na kterou se můžu obrátit, která mne nezklame, protože je prostě moje! A k tomu druhou mámu, kterou jsem vyvdala, a teď je také moje! Mám vás obě dvě velmi ráda!!!

evaannamarierajče.net

Už jste to řekli i Vaší mamince? Né!? Tak povinně zvednout telefon a vytočit její číslo a poblahopřát, vždyť dnes je den matek!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Eva Staníková | neděle 12.5.2013 19:11 | karma článku: 11,25 | přečteno: 432x
  • Další články autora

Eva Staníková

Den volna v Paříži

27.5.2013 v 21:04 | Karma: 11,76

Eva Staníková

Moje zelená jarní očista..

6.3.2013 v 23:32 | Karma: 8,36

Eva Staníková

Skype o mraženém špenátu

4.3.2013 v 22:26 | Karma: 9,31