Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Maminky v Paříži - nejen ke dni matek

Sedím ve svém prázdném pařížském bytě a je tu prázdno, více než obvykle, protože jsem právě odvezla na letiště svoje dvě maminky. Proč dvě maminky? Protože nemám ráda slovo tchýně a manželova máma je i moje maminka, jelikož si to zaslouží! A že jejich návštěva vyšla právě na den matek, je úžasná náhoda.

Můj manžel a já jsme si hned od začátku dali závazek, že naše rodiny musí být spřátelené, oba pracujeme v zahraničí, když jezdíme domů, tak musíme trávit čas společně s našimi rodinami a ten čas prostě musí být pohodový. Po 3 letech známosti jsme vzali rodiče na naši společnou dovolenou v Řecku, minulý rok jsme měli i společnou oslavu 60. narozenin mojí mámy a já jsem teď pozvala obě maminky na čtyřdenní návštěvu do Paříže.

evaannamarierajče.net

Vždy, když jsem na návštěvě u jedněch nebo u druhých rodičů v Čechách, tak se cítím jako doma a obě maminky, dělají vše proto, abych měla výborné jídlo, skvělou zábavu a také abych si odpočinula. Tak jsem se rozhodla, že jim to alespoň trošku oplatím u mne doma v Paříži. Teda kromě toho odpočinku, protože jsem jim připravila docela nabitý program.

Naštěstí jsme si všechny tři padly do oka a už jsme v podstatě kamarádky, takže nemusím řešit žádné „politické“ rodinné problémy.  Naopak si můžeme poklábosit o našich problémech i radostech a je nám spolu velmi fajn.

evaannamarierajče.net

Jejich návštěva byla naprosto úžasná a čas s nimi utekl, tak rychle, že je mi po nich v prázdném bytě smutno, chybí mi jejich smích, jejich kávičky a panáčky slivovice… samozřejmě domácí a zdravotní!! Vždyť jsme všechny tři z Moravy!!!

evaannamarierajče.net

Užily jsme si společně Eiffelovku, Louvre, Sacré Cour, Le Marais.. Viděly jsme Monu Lisu, také krásné květiny a zahrady. Navštívily jsme Pařížské blešáky i galerii La Fayette. Nakoupily jsme společně na trhu a uvařily si skvělou večeři! Daly jsme si pravou tříchodovou francouzskou večeři v tradiční pařížské restauraci. Mám za sebou dny se spoustu zábavy a smíchu a také únavy a ubolených nohou. Až v těchto chvílích si uvědomím, že existuje generační rozdíl, že každý máme jiné tempo, že moje maminka už nestačí to, co stačila dříve a jak ten čas rychle plyne. Proto jsem vděčná za každou společnou chvíli, kterou můžeme věnovat svým rodičům a vrátit jim alespoň malý kousek toho, co nám darovali oni. Jsem vděčná, že mám dvě mámy a také dva táty, a i když máme malé problémy, tak jsme všichni zdraví a stále se můžeme společně potkávat, ať už v Brně, v Kopřivnici nebo v Paříži.

evaannamarierajče.net.

Měly jsme úžasné čtyři dny v Paříži a já se velmi těším, až se všechny znovu potkáme.

Čím déle žiji mimo domov, v zahraničí, tím více si uvědomuji, jaký je to dar mít rodinu a svoje nejbližší okolo sebe, mít stále mámu, na kterou se můžu obrátit, která mne nezklame, protože je prostě moje! A k tomu druhou mámu, kterou jsem vyvdala, a teď je také moje! Mám vás obě dvě velmi ráda!!!

evaannamarierajče.net

Už jste to řekli i Vaší mamince? Né!? Tak povinně zvednout telefon a vytočit její číslo a poblahopřát, vždyť dnes je den matek!

Autor: Eva Staníková | neděle 12.5.2013 19:11 | karma článku: 11,25 | přečteno: 432x
  • Další články autora

Eva Staníková

Umění Pařížských ulic - "Paris Street Art"

Nemám ráda Pařížské metro. Ke svojí přepravě používám městské kola "Velib" nebo svoje nohy. Nikdy jsem se nenachodila tolik kilometrů městem, jako za poslední dva roky v Paříži! Jakmile skončím v práci, vydávám se pěšky, směr domov a vždy si vyberu jinou uličku nebo náměstí! Jak se tak proplétám městem, tak kromě pekáren, květinářství a tisíce turistů, každý den potkávám nové výtvory neznámých pouličních umělců. Tyto ukázky jsou z ulic a uliček Paříže 1 a 4.

31.5.2013 v 14:21 | Karma: 9,39 | Přečteno: 360x | Diskuse| Kultura

Eva Staníková

Jen na moment žít na francouzském venkovském hradě..

Strávila jsem tři dny na hradě, na francouzském venkově. Jako v pohádce, na hradě ze 13tého století, který je kousek od Lyonu ve Francii. Samozřejmě už to tu jako ve 13tém století nevypadá! Celý hrad byl minulý rok zrekonstruovaný. Interieér je stylizován do francouzského venkovského dekoru. My jsme tu pořádali „team building“ neboli utužování kolektivu s francouzskými kolegy. Francouzský venkov má bohatou historii a také je plný starých hradů a zámků obklopených nádhernými parky a zahradami. Udržování těchto památek vyžaduje silné investice, tak se jejich vlastníci spojili v organizaci, která zrekonstruovala asi 100 hradů po celé Francii a nabízí je za účelem pořádání konferencí a mítinků. Podle mne fantastický podnikatelský záměr! A protože jsem se tu cítila jako doma, tak jsem si pořídila pár obrázků na památku.

29.5.2013 v 16:54 | Karma: 12,96 | Přečteno: 565x | Diskuse| Cestování

Eva Staníková

Den volna v Paříži

Dnes ráno jsem se probudila do krásného slunečného dne, což byl po posledních deštivýh dnech téměř zázrak! A jelikož mám spoustu nevyčerpaných dní volna, kterém mi už bohužel za týden propadnou, rozhodla jsem se alespoň jeden z nich dnes vyčerpat... a skvěle si užít si tento jarní, hřejivý den s mojí kamarádkou Bellou.. Jen tak si posedět v kavárnách, zajít si na výstavu Chagalla a pozorovat důchodce, jak hrají šachy.. Dát si nejlepší krevetovou polévku a nakoupit poslední vychytávky v Čínské čtvrti.. Takový nádherný jarní Pařížský den.. A výstavu Chagalla v muzeu Luxemburg všem vřele doporučuji, trvá až do června...

27.5.2013 v 21:04 | Karma: 11,76 | Přečteno: 572x | Diskuse| Cestování

Eva Staníková

Moje zelená jarní očista..

Jakmile jsem napsala o DETOXU špenátem, tak mi volaly moje kamarádky, co to vlastně dělám? Provádím jarní očistu! Mám tento návod od svojí švédské kolegyně. Už mám za sebou dva týdny a rozhodla jsem se pokračovat i třetí týden! Cítím se skvěle, spím osm hodin denně a ještě jsem i zchudla, skoro pět kilo!

6.3.2013 v 23:32 | Karma: 8,36 | Přečteno: 589x | Diskuse| Ostatní

Eva Staníková

Skype o mraženém špenátu

Už skoro 10 let žiji v zahraničí, Skype nebo Facebook miluji, protože mne stále udržují v kontaktu s kamarády a hlavně s mojí rodinou.. Máma i táta jsou v důchodu, ale přesto ještě občas pracují na počítači, jsou projektanti a oba velmi aktivně používají internet. Tak si každý týden skypujeme a já zavěšuji fotky na Facebook, aby máma viděla, kde jsem a co dělám. Pravidelně každý týden si jen tak virtuálně povídame 30 až 60 minut.. Třeba o mraženém špenátu..

4.3.2013 v 22:26 | Karma: 9,31 | Přečteno: 475x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Počkej na mě! Vyprovodil tátu do války, jeho fotka otevírala peněženky

1. května 2024

Seriál Jeho rozzářená tvář bývala za druhé světové války vystavena v každé třídě a kanadským žáčkům...

Bijec migrantů živoří. Salvini zamrzl v minulosti, spásu hledá v bájném mostu

1. května 2024

Premium Někdejší hvězda italské krajní pravice Matteo Salvini politicky živoří. Jeho strana Liga před...

Strach z problémového nájmu? Majitelé bytů mají získat garanci za nájemníky

1. května 2024

Premium Stát chce motivovat majitele nemovitostí k poskytování bydlení i rizikovým nájemcům. Pronajímatelé...

Dvacet let v Unii řečí čísel. Češi dominují v kaprech, letí také Erasmus

1. května 2024

Dvě dekády po vstupu do Evropské unie je co se týče peněz Česko více než bilion korun v plusu. Z...

  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 715x
Životní optimistka, která ráda cestuje a užívá si život! Mám štěstí, že moje práce v marketingu je i mým koníčkem! Narodila jsem se v Československu, poslední 2 roky žiji střídavě v Paříži, Londýně a Belgickém Gentu. Miluji dobré jídlo a pití, Ashtanga jógu, běh, surf a wakeboard. Můj sen je učit jógu na Bali.