Kristýno Kočí, díky!

Poslankyně Kristýna Kočí na svých nových internetových stránkách (http://www.kristynakoci.cz/) láká návštěvníky na „nebývalé možnosti, jak může občan zblízka vidět politiku a také se do ní zapojit“. Může se například dozvědět, jaké jsou skutečné ceny jídel a nápojů ve sněmovních restauracích. Okamžitě jsem zbystřil. Za chvíli jsou tady parlamentní volby, Kristýna studuje politologii 10, pardon 9 let (jak upřesňuje na svém webu), takže o tom něco musí vědět. Každá rada, jak získat srdce voliče, se cení. Navíc i v praktické rovině se Kristýna může pochlubit řadou, a to i v české politické kotlině, mediálních super kousků, za které by se nemusel stydět ani šéf kampaně Baracka Obamy.  

Ateo.cz

Například tajná nahrávka, kde Kristýna používala dětem nepřístupné výrazy, získala obrovskou mediální pozornost a zastínila ve sledovanosti dokonce i takové šlágry jako Ordinace v růžové zahradě, Všechnoparty, Show Jana Krause nebo 26. díl Majora Zemana. Její zásadové postoje během vzpoury proti Vítu Bártovi a jejich následná komunikace patří ke skutečně nezapomenutelným zážitkům. Kdo by si kdy pomyslel, že se mladá a neznámá politička zapíše tak výrazným způsobem do dějin české politické tragikomedie?

Takže. Ve své předvolební kampani se zaměřím nejen na ceny jídel a nápojů, ale také na ceny časopisů, novin a cigaret v parlamentní trafice! Mé pozornosti neujdou ani parlamentní toalety. Zjistím a zveřejním, za kolik se zde nakupuje toaletní papír a čisticí prostředky. Rozhodl jsem se také instalovat web kameru do své kanceláře, aby se každý mohl podívat na to, co právě dělám.

Půjdu ale dál. Web kameru umístím také v domě, kde bydlím, a to včetně boudy našeho psa, dědovy králíkárny a akvária s rybičkami. I tato nebohá zvířata jsou součástí mého života poslance. Lidé budou moci sledovat, jak krájím cibuli, hrabu listí, vynáším odpadky a pláču štěstím, když hradečtí fotbalisté vstřelí gól.

Myslím, že by to mohlo vypadat podobně jako ve filmu Samotáři, když rodinou večeři natáčí japonští turisté. Věřím, že to bude šlágr. Kristýno Kočí, díky!

Teď už ale vážně. Před téměř 3 lety kandidovaly Věci veřejné a slibovaly vymetení dinosaurů, boj proti korupci, hlasování přes internet, jednoduše řečeno jakousi jinou novou lepší politiku. Výsledkem byla politická fraška, která nastavila nové a do té doby nepředstavitelné mantinely toho, co je ještě v politice možné. Doufal jsem, že tato kapitola je za námi. „Politický program“ Kristýny Kočí ukazuje, že nikoliv.

Autor: Pavel Staněkpavel | pátek 12.4.2013 9:10 | karma článku: 18,68 | přečteno: 1621x