Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^Jitko, je to tak. Udělala  jsem úplně  zkušenost, pouze ne v obchodě, ale na tramvajové zastávce.8-o:-)

2 0
možnosti
Foto

"To máte různý",  jak říkal Zilvar z chudobince. Ale základním faktem pro téma tohoto blogu je, že - hlad je převlečená žízeň...!

1 0
možnosti

Já mám svého osobního žebráka. Je to slepý starší muž, postává nejčastěji u matra I.P. Pavlova, nám. Míru, už jsem ho potkala i ve Vodičkově ul. na zastávce tramvaje, u metra v Dejvicích... občas mám pocit, že mne pronásleduje. Vždy stejný scénář: třesoucím se hlasem plným bolesti slušně požádá o finanční výpomoc, protože mu ještě nepřišel důchod. Takto pláče několikrát denně - 7 dní v týdnu, na různých místech. Poprvé jsem mu dala stovku. O dva dny později deset korun. O den později jsem častovala slovem podvodník... Jsem najivní blbka, přiznávám.

3 0
možnosti
Foto

Každý máme nějakou zkušenost. Určitě nejste naivní, jen jste si to prozření musela zažít;-) díky za příspěvekR^

1 0
možnosti
Foto

No vidíte a mně se právě stalo, že jsem podal rohlíky s tím, že je zahodí jakmile se otočím. Bylo mi poděkováno a když jsem koukal, za odcházejícím abych se ve svém přesvědčení utvrdil, viděl jsem jak se pustil do jídla. Jednou jsem taky vzal stopaře a hned jsem toho litoval, protože spustil litanii o tom jak byl okraden a nemá na cestu domů atd.atd. K mému překvapení mě ale o peníze nepožádal. Na "Sibiři" jsem jej vzal na guláš a tam mě požádal jestli by si nemohl objednat knedlíky na víc, že má hroznej hlad. Naučilo mě to žebráky neodsuzovat. Buď dám ... jídlo nebo peníze nebo nedám. Podle nálady a podle toho jak na mě dotyčný působí. A pokud dám peníze neřeším, že si za ně koupí víno. Proč bych jej měl odsuzovat? Co já vím jaký byl jeho osud a proč mu víno uleví od údělu víc než jídlo.

5 0
možnosti
Foto

Samozřejmě, že i já rozlišuji, proto o tom taky píši. Všichni nejsou zdaleka takoví, o kterých se zmiňuji a za každým z těch lidí, stojí určitě nějaký příběh, osud. Moc děkuji za příspěvek.

1 0
možnosti
Foto

R^Máme se Soňou oba stejné zkušenosti. Jídlo nechtějí, jen peníze na pití. Ale ještě jsem jim nikdy nezkoušel nabídnout třeba lahváčka, toho by asi vzali:-/

1 0
možnosti
Foto

Honzo, lahváčka si vychutnej sám;-)díkyR^

2 0
možnosti

Můj muž to řeší tak, že žebrajícím u supermarketu nabídne práci na zahradě za obvyklou hodinovou mzdu a svačinu k tomu. Ještě nikdo se té nabídky nechytl. Já ale brblám, aby k nám radši nikoho netahal, že nám pak leda vykradou chatku.

6 0
možnosti
Foto

Tak vidíte, Marie....znovu se potvrzuje to, o čem píši. Nechci se nikoho dotknout, ale většině jde jen o to jedno, jediné. Děkuji Vám za příspěvekR^

2 0
možnosti
Foto

Před pár (více) lety, když jsem jezdila na koleje, po mě jeden chtěl peníze na lístek na vlak, že mu prý chybí 50Kč. O týden později po mě ten samý člověk zase chtěl na lístek. Měla jsem chuť se ho zeptat, jestli je za celý týden snad nesehnal...;-D8-o:-/

4 0
možnosti
Foto

Kláro, tak to vidíte sama..určitě sehnal a x krát:-/;-D díky, že jste se zastavilaR^

3 0
možnosti
Foto

je to asi individuální, někteří jsou vděční za všechno, ale jiní, jak píšete, chtějí jen peníze na chlast a cigarety. taky už nedávám, ale někdy z toho mám špatný pocit

1 0
možnosti
Foto

Libuše, díky za nahlédnutí ke mněR^ Se svědomím si nedělejte starosti, jsou lidé, kteří pomoc přijmou a zaslouží si ji...a pak ti druzí.;-)

0 0
možnosti

Má sestra byla svědkem příhody, zanedbaný mladík chtěl pár korun, že má hlad. Paní mu nabídla rohlík ze své svačiny. A on se zeptal, s čímten rohlík je... ? A ufrkl a odešel.

3 0
možnosti
Foto

Karlo a o tom to právě je. Mezi těmito, se pak ztrácí ti potřební. Díky za příspěvekR^

1 0
možnosti

Drtivá většina těch lidí je absolutně bez dokladů, bez průkazky zdravotní pojištovny, ve špatném zdravotním stavu, ty neošetří žádný lékař, nemají šanci si koupit léky v lékárně, pak je mezi nimi největší šmelinou přeprodej léků...

1 0
možnosti
Foto

Karle, je to smutný, ale je to tak. Věřte, že pomůžu, když je třeba. Dárcovské SMS, charita...bohužel rozeznat ty potřebné, je těžké.

0 0
možnosti
  • Počet článků 656
  • Celková karma 27,07
  • Průměrná čtenost 888x
Jsem obyčejná ženská, která chce svým psaním potěšit, naladit a někdy i rozesmát.

Seznam rubrik