Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Jiří Zajíc

15. 5. 2011 1:10
Ztracená logika

Autorka kvůli tomu, aby nemusela platit koncesionářský poplatek - ve srovnání s ostantími evropskými státy směšně nízký - chce zcela vydat mediální působení zničující "neviditelné ruce trhu", o jejímž působení na kvalitu - přesněji nekvalitu - vysílání sama nepochybuje. Vskutku brilantní logika.

Kdybych mohl, zrušil bych - komerční média. Jejich naprostou zbytečnost uplynulých 20 let splolehlivě prokázalo. Tlachy, kecy, bláboly, dezinformace, žvanění, pokleslá hudba i zábava. Zničující dopad na výchovu i veřejné mínění. V sousedním Rakousku dobře věděli, proč ještě v 90. letech tam neměli povolené komerční televizní vysílání. Stačí, že všechny noviny jsou komerční, aby si člověk u nás nemohl vybrat jediné seriozní noviny.

Potíž médií veřejné služby u nás je v tom, že od doby opoziční smlouvy jsou rukojmími poslanců ODS a ČSSD (nyní též už i TOP 09). Jak to, že například ČRo nemá už rok řádného generálnho ředitele? Protože to poslancům vyhovuje.

0 0
možnosti
F

filipjanzvolsky

3. 3. 2011 15:26
Souhlas i nesouhlas

Veřejnoprávní média bych rozhodně nerušil. Jsou potřeba. Ovšem jedině v té podobě, v jaké jsou opravdu veřejnoprávní. A to se dostáváme k tomu v čem s Vámi souhlasím. Bohužel se nám opravdu z veřejnoprávních kvalitních médií stávají stanice honící se za poslechovostí, jako ty soukromé. A s honbou souvisí řádná "paznehtyzace" vysílání. Koláče sledovanosti jsou najednou na prvním místě  a za nimi teprve kvalita. Ještě je čas to zachránit. Ještě v těch domech pracují lidé, co svojí práci umí. Tlačme tedy tímto směrem. Veřejnoprávní má mít nabídku pro všechny... zkrátka kdo platí by si měl najít to své. Komerční rádia si taky platíme - z předražené ceny výrobků z reklamy. Kdo nenajde to své u nich, měl by najít ve veřejnoprávním. Veřejnoprávní musí zůstat. Je tu proto, že až bude zemi ouvej, soukromá rádia prostě sklapnou frekvence a bude tu jen rozhlas, za jaký se svého času mnozí rvali a dávali své životy. Už pro jejich památku vraťme veřejnoprávním médiím jejich veřejnoprávnost.

0 0
možnosti
TV

tomtop

3. 3. 2011 12:17
100 lidí, 100 názorů ...

to bychom museli mít každý své radio , aby mám vyhovavalo. Kdyby vysílaly vámi zmiňovaná media něco jiného, nesouhlasil by s obsahem zase někdo jiný.

Byl jsem na civilce v radiu, mimo jiné jsem zvedal telefony,těch, kdo neustále měli nějaké připomínky, návrhy, někteří se snažili si něco vynutit ... jeden "chytrák" vedle druhého. Upřímně - téměř nic z toho se nedalo vzít vážně a ti, kdo něco chtěli nabídnout (a stálo to za to), to nabídli zcela jiným způsobem.

Hodně jich bylo nasraných, že jsem je nepřepojil přímo na ředitele ... jako by ředitel neměl na práci nic jiného, než se s někým (kdo o tom nic neví) dohadovat, jak má co vypadat..

Mimochodem, v této zemi je víc kvalitních stanic s kvalitním obsahem, jen si je naladit a nebrblat...

0 0
možnosti
JM

jmitas

2. 3. 2011 21:50
Tak trošku opatrně nesouhlasím...

Paní Vlaďko, jsem celodenní posluchač rozhlasu, v televizi si, pokud "čučím", vybírám. Ale nestydím se přelaďovat či vypínat. Takže se nedostávám k Vámi blogované úvaze. Všechny přístroje mají knoflík. Buď na přeladění či na vypnutí. Objevil jsem kouzlo magnetofonu, gramofonu, CD atd. A už vůbec mne netíží poplatek. Směšná částka. Zdravím. JiříV

0 0
možnosti
MM

sama_pozitiva

2. 3. 2011 20:12
Není co dodat

Snad jen, že jste příliš pozdě poznala, či snad se spálila, že koncesionářské poplatky a Rad pro rozhlasové a televizní vysílání jsou zlo, které netřeba sponzorovat, či je snad držet státním rozpočtem nad vodou. Stačí internet a kvalitní nezávislé informace přímo od zdroje, které jsou navíc diskutovány a ověřovány spoustou dalších uživatelů internetu online. Bez TV se obejdete, bez rádia také, be internetu a PC nikoliv. Ale buďme na pozoru, státní a nadnárodní chapadla EU, chtějí tuto nezávislost zastavit - nejlépe vyhrožováním pedofily, případně nacisty, extrémisty apod. Dokonce i tyhle skupiny by měly mít práo se na internetu vyjadřovat a publikovat..

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

2. 3. 2011 17:53
Rovnou televizněrozhlasovou daň je nutno zrušit

co nejdříve. Spolu s radou pro televizní a rozhlasové vysílání.

Ale jak na to ? Já volím Svobodné, jedinou stranu která o tom uvažuje.

0 0
možnosti
JR

Jan Ruzicka

2. 3. 2011 17:44
Pravda.

0 0
možnosti
P

pěnice

2. 3. 2011 17:32
Svatá pravda!

R^

0 0
možnosti
A

ajsek1

2. 3. 2011 17:19
no to si nakarmujete

:-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2881x
introvert a pesimista-)