Železniční odbory zvažují stávku

     Už zase? A proboha proč? Vždyť to stejně nikdo nepozná.      Tak se nám zase bouří železničáři. Stát jim chce zdanit benefity, to jest minimálně roční režijní jízdenky. Prý by za ně zaplatili dva tisíce, místo dvou set. Hmmm...tak to je pálka.

     Jezdím vlakem už drahně let. Mám za to, že naše drahé České dráhy mě už nemůžou naprosto ničím překvapit...každá cesta na nádraží je v podstatě sázkou do loterie, pojede, nepojede, a když pojede, tak kdy...a kolegové v práci by mohli napsat několikadílný román o mých příchodech...a to to z nádraží v Praze mám do podniku, kde pracuji, pěšky tak deset minut.

     Jízdenka mě stojí každý měsíc pár set přes tisíc korun...to máme ročně takových dobrých patnáct tisíc, a platí jen pro jízdu z....do....a zpět. Nepočítám k tomu devět stovek za jakousi in-kartu, kterou musím mít, abych měla nárok na jakousi slevu, a která platí tři roky. Tedy...já jí mám ještě za devět set, ale prý už to také zdražili, tuším na dvanáct stovek, ale nejsem si jistá, prodloužení této vymoženosti mě teprve čeká.

     A železničáři teď po mně chtějí, abych se dojímala nad tím, že na svou celostátní a celoroční režijku mají místo dvou set doplácet o osmnáct stovek víc? Teda sorry....

     Ať hoši...a dívky, samozřejmě, klidně stávkují. Na provoze železnice se to ani tak moc nepozná, nejčastější hlášení, která slýchávám na nádraží, je omluva za zpoždění vlaku...hmmm...je fajn, že se omlouvají, ale to člověku jaksi nepomůže...takže jestli pojede jeden vlak za dejme tomu tři hodiny nebo vůbec se ani tak moc nepozná. 

     Stávku si naivně představuji jako poslední prostředek, který upozorňuje na všeobecně škodlivý nešvar. Pokud by se se stávkou ztotožnila naprostá většina národa, měla by stávka nějaký smysl, nějaký výsledek a nějaký účel...klidně bych stávkovala, kdyby to mělo pomoci, třeba proti poslaneckým výhodám, veřejné dopravě zadarmo, náhradám za cokoliv, na co si člověk jen vzpomene, proti poslanecké imunitě a beztrestnosti, a co já vím ještě. Ale souhlasit se stávkou za výhody úzké skupiny občanů, jen proto, že jsou zaměstnáni v molochu, který jim výhody oproti ostatním doposud garantoval a najednou by o ně měli přijít...zvlášť když ten moloch je jenom černou dírou na peníze a čím víc se do něj sype, tím horší poskytuje služby...to ne.

     Vážení železničáři, klidně stávkujte. Mám za to, že sklidíte jen všeobecný posměch...a pokud si svoje výhody vystávkujete, tak i, mírně řečeno, nelibost svých zákazníků.

      Železniční odbory, místo, aby vytvářely tlak na management Českých drah, a požadovaly třeba modernizaci vlakových souprav, požadují jen své vlastní výhody. Na cestující veřejnost, která je živí, kašlou, dokonce si jí berou jako rukojmí. To pardon, ale v tomhle nejedu, a jet nechci. Jako zákazník Českých drah chci za své peníze odpovídající služby. A zpoždění, rušení spojů, zastávky "na mezi", špína, smrad, nevytápěné či přetopené soupravy a neustálé zdražování jako odpovídající služby nepočítám.

      Železničním odborům to evidentně nevadí. Že jsou cestující, kteří kolikrát nemají možnost jiné dopravy, nespokojení? Koho to zajímá, oni chtějí své výhody. Ať se třeba lidi zblázní, ale oni si své vystávkují. No...jestli jim to není hanba, je jim přáno.

         

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladka Spidlova | pátek 5.2.2010 14:11 | karma článku: 32,38 | přečteno: 1508x
  • Další články autora

Vladka Spidlova

Panoptikum

27.3.2020 v 10:06 | Karma: 0

Vladka Spidlova

Turci otvírají hranice

2.3.2020 v 23:16 | Karma: 0

Vladka Spidlova

Už toho mám vážně dost

24.2.2020 v 13:45 | Karma: 30,99

Vladka Spidlova

Lidi, vy to nevidíte?

20.2.2020 v 12:56 | Karma: 21,67

Vladka Spidlova

Nacizmus jak vyšitý

14.2.2020 v 7:51 | Karma: 19,72