Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

LindaL

28. 12. 2010 0:51
potravní střet

- je srandovní, jak mnoho lidí smýšlí o vegetariánech jako o podivně zvrácených osobách(viz pojídání výhonků- mláďátek za živa).

to, že se něčí strava skládá z masa, uzenin, konzervovaných potravin nebo třeba čínských polévek je naprosto běžná záležitost-pracovní nasazení je dneska vražedný, času neni nazbyt. ovšem člověk si vždycky může vybrat, co mu nejlíp prospívá. zelenina je prima, nadměrná konzumace zeleniny člověku neškodí, tak proč je divný si jí dát k obědu? :D

- slogan Zabíjíte velryby podle mě napsal milovník tohoto živočišného druhu- přesně jak bylo psáno- člověk svou ehm. uhlíkovou stopou :D ničí přírodu, tudíž i velryby. milovník člověka by tedy mohl napsat - Zabíjíte nás

člověk by si nápisy na zdech neměl brát osobně :D

0 0
možnosti
VB

bennycz

23. 12. 2010 13:04
Slátanina

Nechápu co autorka chtěla textem sdělit. Protože napřed to vypadalo jako celkem vtipné zamyšlení nad nesmyslným graffiti, ale pak do toho začala motat ekoteroristy a vegeteroristy a nakonec se v tom nějak zamotala a ve finále obhajuje svoji vlastní potřebu žrát maso.

Já ho taky žeru, nemusím si to ale sám před sebou obhajovat kopáním kolem sebe. Paní Špidlová, když to ve vás vyvolává takový konflikt, zkuste změnu a stát se vegetariánkou. uvidíte, bude Vám líp.

0 0
možnosti
AA

Saša

23. 12. 2010 9:28
Co řekl Bůh Noemu:

Ploďte a množte se a naplňte zemi. Bázeň před vámi a děs z vás padnou na všechnu zemskou zvěř i na všechno nebeské ptactvo; se vším, co se hýbe na zemi, i se všemi mořskými rybami jsou vám vydáni do rukou.  Každý pohybující se živočich vám bude za pokrm; jako zelenou bylinu vám dávám i toto všechno.  Jen maso oživené krví nesmíte jíst.  A krev, která vás oživuje, budu vyhledávat. Budu za ni volat k odpovědnosti každé zvíře i člověka; za život člověka budu volat k odpovědnosti každého jeho bratra. Kdo prolije krev člověka, toho krev bude člověkem prolita, neboť člověka Bůh učinil, aby byl obrazem Božím. Vy pak se ploďte a množte, hemžete se na zemi a množte se na ní.

0 0
možnosti
S

sampis

23. 12. 2010 9:30
Re: Co řekl Bůh Noemu:

JJ, já si to překládám tak, že člověk nesmí jíst nic, co má krev ;-))

Jen maso oživené krví nesmíte jíst.

Nicméně při stvoření světa učinil člověka vegetariánem ;-))

0 0
možnosti
S

sampis

23. 12. 2010 8:41
Mě přijde humorné

to omlouvání si pojídání masa. Všimli jste si, že na blogu se objevuje více článků, které konzumaci zvířat obhajují, než článků které chtějí někoho přesvědčit o opaku? Proč mají masorádi potřebu se vyjadřovat k zabíjení zvířat a ještě do toho vždycky přimotají vegetariány a vegany? No protože se jich to dotýká. Z nějkého důvodu nemůžou ignorovat existenci veganů a vegetariánů. Mají potřebu se k jejich existenci postavit čelem. Všimněte si, že podobné články nikdy nepolemizují s konkrétními argumenty, nebo dokocne s konkrétním jedincem. Důvod je jednoduchý. Tito masorádové cítí rozpor v tom: "Zabíjení je špatné." (viz. nezabiješ). "Zvířata se zabíjí (jen) kvůli potravě." Nejsou tyto dvě tvrzení schopni skloubit dohromady tak, aby nepopřeli morální rozměr. Já vím, že zabíjení je v pořádku, pokud je nutné. Proto jsem vegetarián.

0 0
možnosti
AA

Saša

23. 12. 2010 9:46
Z 1. dopisu sv. Pavla Timoteovi, kap. 4.

1Duch říká jasně, že v posledních časech někteří lidé opustí víru, aby následovali bludné duchy a démonické nauky. 2Prolhaní pokrytci s cejchovaným svědomím 3budou lidi zrazovat od manželství a zakazovat jim jíst, co Bůh stvořil. Ti, kdo věří a znají pravdu, to však mají požívat s vděčností, 4neboť vše, co Bůh stvořil, je dobré a nic, co se přijímá s díkůvzdáním, není třeba odmítat; 5posvěcuje se to Božím slovem a modlitbou.

http://online.bible21.cz/bible.php?kniha=1timoteovi

0 0
možnosti
AA

Saša

23. 12. 2010 8:19
Osobní zkušenost mnoha lidem chybí.

Dnes se mnohé děti se zabíjením zvířete pro maso v dětství vůbec nesetkaji - i toho kapra přinese matka domu zabitého a naporocovaného. A že by se samy naučily zabít slepici nebo králíka, aby měly dobrý nedělní oběd, je pro většinu děti šílená představa. Z takových dětí pak vyrostou blázniví adolescenti a neurotičtí dospělí a píší pak po ulicích bláboly o zabíjení velryb a pořádají demonstrativní akce proti zabíjení kaprů...

0 0
možnosti
D

duhacenzor

23. 12. 2010 7:35
Pod tím

nápisem se mělo objevit "Ano zabíjíme velryby, zabíjíme je velice rádi a vůbec nám to nevadí, neboť velrybí  maso je zdravé a chutné" - eventuálně přidat předpis na velrybí steak , článek na adresu ekonácků je zbytečný ( i když nic osobního proti, samozřejmě:o).

0 0
možnosti
KN

model007

23. 12. 2010 6:15
Souhlas a karma.

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2871x
introvert a pesimista-)