Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jita

29. 12. 2009 15:12
Mam podobny pribeh

Je to už několik let. Byla jsem na Národní a pospíchala jsem. Přistoupil ke mě mladík, že má hlad, abych mu dala deset korun na párek v rohlíku. Řekla jsem ne. Uvážila jsem to a dodala, to ti ho koupím. Na to odpověděl, že teda ne. Tak jsem se otočila a šla po svém. Jenže on šel za mnou do uliček a když jsem byla dost daleko od Národní, řekl tak mi ho kupte. Věděl, že spěchám. No nedostal nic. V tu dobu jsem se už nemohla vrátit a koupit mu to a peněženku jsem na tak odlehlém místě nechtěla vyndavat.  Bála jsem se. Naštěstí se v tu chvíli z obou konců ulice přicházeli lidé. Mladík se otočil a šel zpět. Dodnes si myslím, že jsem měla velké štěstí.

0 0
možnosti

petratuc

27. 12. 2009 21:20
Bylo to průhledné...

...a dost se divím, že jste to neprokoukla. Protože jednak je to typcký starý trik a jednak, ví-li někdo i takový detail, jako kdy se otevírá kostel sv.Ludmily na Míráku, není podivné, že neví o nejbližšším kostele u Václaváku ? Ale na druhou stranu, je-li přece jen trocha pochybnosti, že dotyčný/á nekecá, asi bych taky něco dala.

0 0
možnosti

VyMeTaky.2

26. 12. 2009 21:15
Dobročinnost je jako světlo.

I malý plamínek svíčky zažene tmu. Není to sice halogenová svítilna, ale pokud musíte šátrat po tmě nebo máte aspoň tu svíčku, i ta svíčka, oproti tmě, je značné zlepšení.

To, že jste dala aspoň tu dvacku, té babče pomohlo k tomu, že nemusela shánět celou tu částku (a předpokládejme jen to nejlepší, tedy věřím, že to byla nešťastná babča, kterou obrali, a ne nějaká pochybná existence), ale jen v podstatě polovinu toho, co potřebovala "nasyslit".

0 0
možnosti

vladkaSpidlova

26. 12. 2009 21:17
Re: Dobročinnost je jako světlo.

vsak pisu...polovicni dobrocinnost. Vlk a moje svedomi se nazralo, a koza a moje jesitnost zustala cela-)))Matka Tereza ze me nebude, ale bezcitny padouch snad taky ne-)))

0 0
možnosti

karhukoira

26. 12. 2009 20:32
Paní Špidlová, jste ta samá paní Špidlová,

co má za manžela bývalého premiéra? Pokud ano, tak upřímnou soustrast!

0 0
možnosti

vladkaSpidlova

26. 12. 2009 20:42
Re: Paní Špidlová, jste ta samá paní Špidlová,

a kdybych se jmenovala Einsteinova, byla bych podle Vas pravdepodobne kdyz ne manzelkou...to by snad doslo i Vam, tak pravnuckou svetoznameho vynalezce. No...jeste ze se nejmenuji treba Klausova, to bych to asi od takovych myslitelu jako jste Vy, pekne schytalaRv

0 0
možnosti

petrhajek.blog.idnes.cz

26. 12. 2009 20:08
tezka otazka...

to asi zalezi na posouzeni situace a dotycneho. I kdyz zrovna tohle je uplne klasicke klise "ukradli mi penize a potrebuju se dostat domu". A myslim, ze i venkovan by hledal spis policii, nez kostel.

Takze ciste analyticky to vychazi, ze to byl spis "pokus o podvod", to ale nutne neznamena, ze ty penize nepotrebuje i na neco jineho, nez chlast nebo automat. A udelat dobry skutek s dobrym srdcem se pocita i kdyz adresat toho pak zneuzije. Hlavni jsou umysly.

(ja osobne bych asi nedal nic, protoze bych neveril a nepodporuji lidi, u kterych vim, ze skonci v nejblizsi samosce s reznou).

0 0
možnosti

KOLDAK

26. 12. 2009 19:17
Těžko říct... takhle z hlavy

0 0
možnosti
  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2881x
introvert a pesimista-)