Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Martin V

8. 2. 2010 23:02
Dotaz

Opravdu si myslíte, že ČEZ má tak hloupé manažery, kteří netuší co je a co není nezákoné? Že budou mít ve směrnicích firmy, třeba i neoficiálních, že se mají lidé mučit a vyhrožovat jim střelnou zbraní? Tušíte, kolik takových případů probíhá denně a je s podivem, že si za celou dobu prakticky nikdo nestěžoval?

Je až s podivem, co jedna šikovně sestříhaná reportáž a několik jednostraně psaných článků udělá s davem. Pan Goebbels by se divil.R^

0 0
možnosti
OP

OskarPokorny

9. 2. 2010 0:13
Re: Dotaz

Tak vzhledem k tomu, že se mnozí manažeři kvalifikují na své funkce příbuzenskými vazbami a né schopnostmi tak neni tak těžké připustit že nebudou nejchytřejší a nejschopnější.

0 0
možnosti
MS

BingoXX

8. 2. 2010 20:42
milá paní Špidlová

v hospodě jsem židlí neddostal, naopak všeobecný názor na ČEZ  byl takový jaký tu říkám.Když patříte k té hloupé části národa, která nepřemýšlí a jen opakuje lži, co jí do hlavy nacpali novináři, není možné vás o něčem přesvědčit, protože na vlastní myšlenku už nemáte místo. Když vámi prezentované hlouposti odkýve dalších deset zmanipulovaných stejně hloupých diskutérů se z vašeho blábolu nestane pravda.

A kraj, když jeho zastupitelé odhlasují, že ze svého rozpočtu něco zaplatí, tak je to zákonné. Podsouvat mě myšlenku, že poplatky někdo platí ze svého platu může opravdu napadnout jen někoho z naprosto nedostatečnou myslí.

0 0
možnosti
MV

Martin V

8. 2. 2010 20:46
Re: milá paní Špidlová

V tomlhe s Vámi souhlasím, v pohledu na ČD se sice neshodneme, ale ted se pod to podepisuji.

Osobně také nechápu tu hysterii s papouškování "důkazů" předhozených novináři a neschopnost uvést do činnosti alespoň pár mozkových buňek a ověřit si fakta. Zrovna u paní Š. to zamrzí, jindy se chová a píše celkem rozumně.

0 0
možnosti
K

Kozlík_

8. 2. 2010 20:09
Máte pravdu, zloděje rád nemám

Bývají to manipulativní filmy, např. Bídníci, kde za krádež či údajnou krádež bochníku chleba je zcela neadekvátní trest. Ale přes to zveličování, tak nechci zpátky ani středověk, ani islámské sekání rukou. A dokonce ani nechci, aby si lidi brali spravedlnost do svých rukou. Lépe řečeno, aby si dostatečně bohatí, tj. zpravidla velká firma, zřídili své polovojenská komanda se speciální výcvikem, zaměstnávali bývalé elitní policisty a vojáky z protiteroristické brigády apod. Odběr elektřiny, to je vždy na území a majetku odběratele. Pokud je důvod k obavám, tak není problém zavolat asistenci republikové policie. Jak je možné, že do banky např. ozbrojený nesmíte, ale na pozemek odběratele ano? Kde to jsme?

ČEZ má dosti možnosti i pokud jde o soudní žaloby. Při podezdření černého odběru není problém zařadit kontrolní elektroměr někde před odběratelem. Na základě tohoto důkazu pak případně přijet rovnou s policistou, který bude fungovat jako svědek a bude mít povolení od státního zástupce

0 0
možnosti
K

Kozlík_

8. 2. 2010 20:15
Re: Máte pravdu, zloděje rád nemám

domovní prohlídce. Myslím, že před skupinou více odběratelů je velký elektroměr, takže by jeho hodnota měla odpovídat součtu spotřeb v této větvi sítě. Určitý rozdíl je v toleranci měřidel a černý odběr se pozná velmi snadno. Před vstupem na něčí pozemek lze přidat kontrolní měřidlo před vytipovaného odběratele. Zde by rozdíl měl být fakt minimální. Černé odběry nejsou jednorázovou věcí, ale dlouhodobou záležitostí. Takže není třeba přepadových komand.

Postih by měl být záležitostí trestních orgánů, čímž myslím st. zástupce a soud, ne něčí soukromé komando.

0 0
možnosti
P

Pavel_D

8. 2. 2010 18:34
Mafie

Podnik, který musí mít k ruce pistolníky, řadím mezi mafii. Pouze šéf mafie si dovolí udělovat sám sobě nehorázně velké odměny. Zejména, jde-li o podnik v podstatě monopolní. Když porovnáme, jak ČEZ okráda všechny občany, tak proti tomu nějaký ten černý odběratel je jak když plivne do Stromovky. Za čas se Romanova armáda ještě rozroste (už tu má adepty mezi komentátory), provede státní převrat, Roman usedne na trůn a přejmenuje naši otčinu na ČEZkou republiku.

Černé (odběratele) je třeba lynčovat!!! Sláva, máme tu Ku-Klux-Klan!

0 0
možnosti
K

kaktusak

8. 2. 2010 23:12
Re: Mafie

ČEZ není monopolní a nikdo není nucen s ním obchodovat, pakliže má pocit, že je okrádán.

0 0
možnosti
FK

Fanatik KSČSSD

8. 2. 2010 17:18
Zřejmě patříte rovněž mezi ty, kteří v duchu Paroubkovy

výzvy "Je přece správné chtít všechno zadarmo!" neplatíte za černý odběr elektřiny.

Já s postupem ČEZu souhlasím, krást se nemá, i když mě kvůli tomu Paroubčí voliči nemilují.

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

8. 2. 2010 17:21
Re: Zřejmě patříte rovněž mezi ty, kteří v duchu Paroubkovy

ano...muzete me udat cezu

0 0
možnosti
PH

petrph

8. 2. 2010 16:23
Jinak řečeno

Akcionáře Čezu (a mezi ně patří i stát) by mohlo zajímat proč a hlavně za kolik (z jejich peněz) se toto cvičení vlastně konalo. Když, a to je podstatné, nemohou naučené poznatky pracovnící nikde legálně  využít, a kdyby se o to pokusili, tak se ČEZ  po soudních žalobách nedoplatí¨náhrad.

Tvrzení že by je mohli použít proti (zcela vyjímečným) útokům pistolí či jinak nebezpečným, by jim asi měli odpovědět psychologové a sami tvůrci kurzu, totiž zda bylo nacvičování natolik pevné a kvalitní, aby si na něj dotyčný v případě osobního ohrožení vzpomněl a chladokrevně a adekvátně ho použil...

0 0
možnosti
A

Alergik71

8. 2. 2010 16:58
Re: Jinak řečeno

Má se snad akcionář ptát na každý akční outdoor? Kde se střílí a šermuje a běhá? Prooooč?

Mě jako akcionáře zajímá ekonomické chování společnosti.

0 0
možnosti
MS

BingoXX

8. 2. 2010 15:12
milá paní Špidlová

zase píšete o něčem, o čem nemáte ani páru a vycházíte jen z toho co veřejnosti podsouvají mediální kouzelníci. To "komando" je skupina lidí, jejichž hlavním úkolem je zjistit technickými prostředky, třeba infrakamerami apod, zda nedochází k černému odběru. Když dochází, tak  dotyčný dostane pozvánku na ČEZ, kde se s ním jedná v kanceláři, jak chce danou situaci řešit. Vše jiné co se píše v novinách a mediích jsou jen účelové manipulace. Na okraj, v mosteckém Chanově, kde nikdo neplatí nájem a ani elektřinu, už dávno ČEZ elektroměry odmontoval, se stejně všude vesele svítí a komando nepřijde a nepřijde.......

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

8. 2. 2010 15:21
Re: milá paní Špidlová

mily pane bingoxx, koukam, ze vas v u CD skoda...jste zrejme odbornik na zemekouli, pokud ne rovnou jeji reditel. Ale k takove funkci je nutno umet cist...nejdrive si ten clanek nekolikrat prectete, kdyztak po slabikach, a pote diskutujte.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

8. 2. 2010 15:04
.

R^

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

8. 2. 2010 15:22
Re: .

dik-)

0 0
možnosti
MB

buxus

8. 2. 2010 14:57
V dnešních novinách

.. už jsou celostránkové inzeráty ČEZu vysvětlující, jak je to všechno jinak a popírající i to co pan Roman do tisku už předtím uznal. Nějak se holt blbě dohodli.

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

8. 2. 2010 15:22
Re: V dnešních novinách

spis vychazeji z toho, ze ovcan neudrzi myslenku, natoz aby si pamatoval, co bylo pred nekolika dny

0 0
možnosti
P

pěnice

8. 2. 2010 14:46
My také právní stát nejsme!

Nebo máte pocit,že se tak můžeme nazývat,když hejtmani zákony neuznávají,berou jen ty,které se jim hodí? Ptám se,jak to že se nikdo z politiků nevzrušuje nad nedodržováním zák ona o poplatcích,je to platný zákon a nemusí se líbit,ale pokud platí,měl by se dodržovat. V civilizovaných zemích je porušení zákona zločin.U nás nejenže dotýčný zákon porušuje,nikdo ho trestně nestíhá,naopak on se soudí a tomu chce někdo říkat právní stát?Anarchie už tady je!

0 0
možnosti
  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2871x
introvert a pesimista-)