Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Alcator

7. 11. 2007 18:44
Klíčová otázka

Mají Češi tendenci trestat zloděje, které uvnitř svého národa odhalí (ať už sami nebo jim je někdo zvenčí pomůže odhalit)?

Řekl bych, že ano - když si pro souseda přijedou policajti, nebudu vybíhat z domu se sekerou v ruce a vyhrožovat jim, že je zabiju, a to ani když ti policisté budou dva Romové či třeba vietnamci.

Mají podnikatelé tendenci trestat nepoctivé podnikatele? Hm...

Mají Romové tendenci trestat zloděje, kteří se mezi nimi nacházejí?

0 0
možnosti
P

poley

7. 11. 2007 2:31
je to fér

jen k poslednímu odstavci Vlaďko je to fer je to fér a ještě jsem žádného cikána neviděl prodávat čím to asi že by ta jejich vrozená pracovitost ?

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

8. 11. 2007 20:44
Re: je to fér

asi mi nebudete věřit, ale já jo-))))Třeba v Berouně v Kauflandu sedí pár mladých romek u pokladen-))))

0 0
možnosti

AX

6. 11. 2007 10:50
Jakmile cigan vyslovi "rasis(-to/-mus,-cokoli)", ...

zaslouzi dostat okamzite pres drzku.

Kdyz jsem to posledne neudelal, stala me srazka s ciganem dva tisice.

To neni rasizmus, to jsou draze nabyte zivotni zkusenosti.

0 0
možnosti

Jirka1938

5. 11. 2007 23:20
Uz mam toho rasismu az nad hlavu

Jestlize nekdo uznave, ze existuji odlisne lidske skupiny, tak zvane rasy, nevidim v tom zadny problem. Lekari dulezitost rasoveho puvodu ocenuji. Pokud ale nekdo si mysli, ze jeho rasa je nadrazena a navic nasledkem toho chce tu druhou rasu potlacit, vyhubit (Hitler), tak to nazyvam rasismem. V soucasne dobe temer vzdy, kdyz nekdo zacne vykrikovat, ze je obeti rasismu, je on ten skutecny rasista, potoze chce zneuzivat chorobne obavy z rasismu, vladnouci zejmena mezi bilymi, ku svemu prospechu (cerni zlocinci v USA, cikansti zlocinci v Evrope atp.)

0 0
možnosti

Pepan A2

5. 11. 2007 19:41
Asi opatrnost

Delší dobu se na tomto blogu promílá otázka rasismu v Čechách. Podle mě je rasismus nadřazování jedné rasy nad druhou. Když se budu nadřazovat nad Vietnamce, nebo nějakého tmavého obyvatele Afriky, budu rasista. Romové (nebo Cikáni) ale rasa nejsou. Jsou komunita, která se navíc leckdy sama k sobě nehlásí. Takže celá řada Romů je Romy, když se jim to hodí a když se kupříkladu provádí sčítání lidu, naráz se divíme, jak je u nás tato komunita minimálně zastoupena. A je rasismem to, když jsem opatrný? Z jednoho článku na internetu jsem vyčetl následující. V České republice nepracuje asi 80% členů romské komunity a 71% všech loupežných přepadení je provedeno Romy. Když na základě těchto údajů budu opatrný při styku s nějakým Romem. Jsem xenofobní? Mohu být obviněn z rasismu? Kdo to posoudí? Ti, kteří si z řešení Romské otázky udělali výnosné korýtko a nebo sami Romové?

0 0
možnosti
P9

pavel 99

5. 11. 2007 19:36
Co myslíte, jak vy dopadlo srovnání

procentuelního zastoupení podvodníků (či obecně "kriminálníků" - lidí, co byli "trestáni"/odsouzeni) mezi podnikateli a mezi Romy?

0 0
možnosti
  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2871x
introvert a pesimista-)