Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

asako

13. 6. 2010 17:57
Karma

Autorce díky za článek a karma.

0 0
možnosti
V

varsolim

13. 6. 2010 15:08
bryle

Autorka potrebuje bryle.Ano lekari dokazi lecit.Fyzikove ziskaji energii z atomu, Elektronika - internet,mobilni telefony,jsou uzasne lidske vykony.Ale zamyslela se nekdy autorka,ze nekdo a rikejme mu treba Buh,umoznil sestavenim prvku a technologii tak,aby lekar mel leky a mohl lecit a astronaut mohl letet k mesici a ja uzivat mobil,ktery lidska dovednost sestrojila,na zaklade danych moznosti? Rekl bych,ze nevidi dale nez do dnesniho vecera.Ze bude i zitra,asi jen tusi.

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

13. 6. 2010 16:28
Re: bryle

ano. Tusim, ze bude zitra, pokud nekdo, rikejme mu treba buh, neumozni Slunci zhasnout. Ale to jenom opravdu tusim...urcite nic vedet nemuzu

0 0
možnosti
ML

marlow

13. 6. 2010 15:00
Prosit boha?

Prosit o neco boha a cekat ze se to splni je nesmysl. A nikde v bibli to nenajdete. Job byl spravedlivy  bohabojny clovek... Spis si myslim ze modlitba je ujasneni si co chci, co opravdu potrebuji a jak toho dosahnu - snaha nalezt odpoved, cestu. A v tom buh pomaha - ne tim ze nam koupi nove auto, nebo snese slunce na dovcu. Pomaha tim jak nas stvoril, co dokazeme - jen o tom nevime. Modlit se k bohu znamena hledat cestu v neznamu, snazit se vnimat co mi rika srdce, nehledat odpovedi jen v tom co si myslim ze znam, nebo co se mi nabizi (eg netrapit se tim ze nemam na nove ferrari, ale snazit se zjistit co opravdu chci - pak muzete zjistit ze to co doopravdy chcete neni nove ferrari).

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

13. 6. 2010 16:30
Re: Prosit boha?

jo..diky za tenhle prispevek. 

0 0
možnosti
E

eldaha

13. 6. 2010 14:50
Paní Špidlová,

jsem ateistka, matka dvou dětí (pro níže píšícího blogera), pracuji, snažím se žít dobrý život. Duševní leností rozhodně netrpím. Víru v cokoli nikomu neberu, ale sama se jí a její instituizovanou podobou zvlášť ovlivňovat nenechám.

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

13. 6. 2010 16:31
Re: Paní Špidlová,

diky za prispevek. Take myslim, ze se da zit dobry zivot bez berlicky cirkevni viry.

0 0
možnosti
B

b.aran

13. 6. 2010 14:00
kdo neveri, nepochopi

....ja jsem vychovana jako neverici, ostatne skoro jako vsichni narozeni v komunicticke ere a myslim si ze jsme ochuzeni. Jednak proto, ze pohlizime na viru, tak, jak jste to napsala v clanku a to je smutny az trapny. Skutecna vira je podle me vnitrni spojeni s nejvyssi inteligenci (Bohem), ktera ma cely vesmirny rumbajs na svedomi. Ateista je nebezpecny v tom, ze ma pocit, ze vrcholem vsi inteligence je on sam, kdezto verici se citi byt soucasti nejvyssi inteligence (Boha) a z toho vychazi pokora....V

0 0
možnosti

oldiess

13. 6. 2010 14:40
Re: kdo neveri, nepochopi

Nebezpečný nejvíc je možná ateista.který ze sebe věřícího jen dělá - např. i kněz pedofil

0 0
možnosti
RS

leonet

13. 6. 2010 13:10
Kladete otázky, které pouze svědčí o vás.

Z vaších otázek a závěrů vyplývá, že jste tento článek napsala bez velkého přemýšlení. Škoda, např: Máte děti? Jestli ano a jsou vaše vlastní, tak určitě děláte rozdil mezi svými dětmi a dětmi těch druhých. A jestli né, tak si počkáme na vaše názory, zda se potom změní. :-)

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

13. 6. 2010 13:12
Re: Kladete otázky, které pouze svědčí o vás.

mate pravdu...nezamyslela jsem se nad vecnymi pravdami vsehomira, kdyz jsem to psala...spis mi prislo divne, ze si verici - jacikoliv, nikoliv jenom krestane - delaji z Boha sluhu...pomodlim se a Buh to zaridi...nemyslim, ze by to tak melo fungovat, nebo ano?

0 0
možnosti
R

Rilian

13. 6. 2010 12:47
Co na to říci...

Snad jen, že je výborné, že každý má svobodu vyjádřit své názory. Ale proč je nutno psát něco, co je tak otřepané a nic neříkající. Jestli Vám opravdu jde o hledání Boha, tak cestou sebeutvrzování o tom že není, ho rozhodně nenajdete. Co kdybyste zkusila třeba otevřít Bibli? Nebo zašla do knihovny a půjčila si nějakou dobrou apologetiku křesťanství - třeba "K jádru křesťanství" C.S. Lewise? Nebo sa zapsala ve Vašem městě do kurzů Alfa? Nebo (což je nejjednodušší, zkusila vyhledat nějaké křesťanské stránky na Internetu. Křesťany najdete i na blogu. (třeba http://beranek.bigbloger.lidovky.cz/). Musím se přiznat, že jestli něco bytostně nesnáším, tak je to duševní lennost...

0 0
možnosti
JP

johnpeters

13. 6. 2010 12:29
Já,namísto lamentování

nad tím,zda je či není Bůh,si občas,sám,v koutku domova,za dlouhého večera, sednu,zavřu oči,a snažím se přijít na to,co je to život,kam moje bytí směřuje,proč jsem,tady,ausgerechnet na Zemi,proč vypadám jak vypadám,neprakticky,proč nejsem třeba krychle,proč život funguje tak jak funguje,ptám se PROČ,a ne JAK!Na to nám odpvídají vědci...Na proč mi možná odpoví jednou Bůh.Možná.Ale já to už potom nebudu moci sdělit dál..Jestli je..Ale celé Univerzum má pevný řád...Hezký den,milá autorko.

0 0
možnosti
  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2871x
introvert a pesimista-)