Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kion123

30. 7. 2009 20:35
Pravdou

je i to, že skutečnými rasisty jsou právě cikáni-ne bílí!!;-€

Mám bohužel bohaté zkušenosti z obchodu, přístup Policie ČR a koko(t)cába to vše pouze dovršuje.

Těch slušných je skutečně pár promile.

Po všech těch zprávách a rasismu naruby, které jsou už pomalu denním koloritem je ze mě definitivně volič DSR^!!

0 0
možnosti
K

kion123

30. 7. 2009 20:24
Dobrý článek!!!

Přesně o tom to jeR^

0 0
možnosti
D

dino_na_idnes

30. 7. 2009 20:22
Ano, jsou různí

Mte pravdu, Cikáni se mezi sebou liší, jsou slušní a jsou i ti neslušní a souvisí to s původem. Pamatuju na partu cikánských dělníků, s kterými jsem v podkrkonoší prozpíval večer a nechal jsem jim přes noc kytaru, když už jsem chtěl jít spát - ráno mi ji v pořádku donesli. Pamatuju na partu cikánských stavařů rekonstruujícch hotel na Janově Hoľe, kteří se nás, promočených na kost, ujali, vyklidili nám místo u krbu, nechali nás přespat, podělili se o jídlo a když jsme jim chtěli ráno zaplatit, nevzali ani korunu.

Pamatuju si také na to, jak Cikáni - sběrači borůvek v Rumunsku ukradli kamarádovi batoh a když si chtěl věci vzít zpět (vzbudil se tak, že viděl poslední odnašeče), šli na něj s klacky. Naštěstí zafungovala policie v kombinaci s anglicky mluvícím studentem z vesnice, u níž jsme byli, a většina věcí se vrátila.

Bohužel většinu slušných Cikánů zlikvidoval Hitler a bratři z východu nám sem naimportovali "npřizpůsobivé".

0 0
možnosti
JP

johnpeters

30. 7. 2009 16:59
Myslim,

ze panuje v bile komunite velka nevedomost o cikanske,ci chcete-li,romske spolecnosti.Jsem arijsky typ,a v 70tych letech jsem se jen tak tak do teto neprizenil.Byla to rodi na t.zv.cikanske slechty,nejaci Belove z Klanovic.Sef ridil rod  coby emigrant z NSR,vsichni poslouchali jako hodinky,byli soukromnici pod Nar.vyborem,obor asfaltovani strech,cinovani kotlu,a podobne.Ne vsichni fyzicky pracovali,ac byli vsicni Belove,byli pani a kmani.Dva roky jsem u nich zil,u panu,a reknu Vam jen jedno-dokud mne mezi sebe neprijali trvalo to asi pul roku,tak jsem poznal,kdo z jake komunity jsou vetsi rasisti.Verte,ze bili to nebyli..

0 0
možnosti
AB

Andrea B.

30. 7. 2009 15:37
Mate v mnohem pravdu...

ale na Kocaba bych to fakt nesvadela... Co se tyce momentalni situace s Rumuny, je to selhani policie.. Zakon plati pro vsechny a policie ho ma dusledne vymahat.. PS. Ale mezi nama, je mi castecne lito, ze u nas (narozdil od nekterych jinych statu) uz nelze kocovat... Cesta prede mnou, mesic nade mnou, u toho pevna lidska pospolitost a noci plne nadherne hudby...  ;-)

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

30. 7. 2009 15:42
Re: Mate v mnohem pravdu...

mi o tom povidejte.....ale ja bych ty lidi k tomu nepotrebovala...me by stacili psi a kone. Lidi jsou zli.

0 0
možnosti
RG

eizoeizo

30. 7. 2009 15:31
Také diskriminuji při pronajímání bytu.

Ale jsem spravedlivá - nejen Romy, ale i svobodné matky, vícečetné rodiny, studenty, důchodce... A ani vítězný uchazeč nemá na růžích ustláno, vždy vyžaduju tři nájmy dopředu. Prostě není o co stát, vlastně ty rizikové skupiny chráním. :-)

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

30. 7. 2009 15:40
Re: Také diskriminuji při pronajímání bytu.

Buržouste-))))))))))))))))))))))))Jenže ted si vezměte, že si bude stěžovat třeba taková svobodná matka a romský aktivista. Komu si myslíte, že dá soud za pravdu a proč?

0 0
možnosti
E

editi

30. 7. 2009 15:17
Slova autorky:

"Jděte už do háje s rasismem, Romy, xenofobií, diskriminací a politickou či jakou korektností"

Tak proč o tom píšeš a dál rozněcuješ diskuzi na toto téma? Asi proto, že ti dělá dobře, když tu kdejaký polonácek  včetně tebe, na cikány nadává.;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

30. 7. 2009 15:22
Re: Slova autorky:

Hlavne mi dela dobre, ze ses ozvala, zlaticko-)))))Miluju te-)¨)))))Pusinku posilam-))))))))

0 0
možnosti

lost

30. 7. 2009 15:12
ještě tu není ustálená kultura moci

jsou země , kde diskriminovat někoho pro barvu a původ je šílenství , když porušíte nějaký zákon, tak se snaží ponejprv s člověkem nějak domluvit , když jsou s někým problémy , tak je s ním naloženo korektně, leč striktně jako se zločincem .to zde není ustáleno . policie nechá věci dojít do krajnosti ,aby lidi zatoužili po ládě pevné ruky....NEKULTIVOVANOST.... NEPROFESIONALITA

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

30. 7. 2009 15:21
Re: ještě tu není ustálená kultura moci

ale to je prave to. diskriminovat nekoho kvuliva barve pleti ci co ja vim cemu je blbost....ale tak sama blbost je preferovat nekoho kvuli barve pleti ci co ja vim kvuli cemu....bat se vyzadovat plneni zakona jen kvuliva tomu, ze jste jine etnikum.....to je to hrozny. Jsme vsichni obcani tohoto statu...kdyby tu martani pozadali o azyl a dostali statut obcana, tak by to bylo to samy....proste jsem obcan ceska...a mam ceska prava a ceske povinnosti. A kdyz to nebudu dodrzovat, tak me cesky zakon dostihne a dodrzovani si vynuti.....

0 0
možnosti
J3

jonathan 33

30. 7. 2009 15:11
pracovitý cikán

to je skutečně výjimka.Kdyby byli všichni cikáni vyhlášení pracanti,nebyl by pro ně problém sehnat zaměstnání.

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

30. 7. 2009 15:05
Souhlasím.

0 0
možnosti
  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2871x
introvert a pesimista-)