Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bota

27. 1. 2008 21:27
drzim palce

Ja jsem si koncem minuleho roku koupil krabicku a jeste v ni mam 4 cigarety ... je fakt, ze jsem koureni likvidoval postupne, krabicka na 2 dny asi 3 roky, pak krabicka na tyden (asi taky rok ) a ted si "zapominam" zapalit i ke kafi. Sice mam o 10 kilo vic nez byl muj dlouhodoby standart, ale to nemusi byt nekourenim. Jinak zadne negativni jevy az na to, ze nejak nemuzu lecos udejchat co mi nedelavalo problemy - ze by to souviselo ? Nebo jsou to roky ?

0 0
možnosti
MP

MirkaP

6. 1. 2008 8:39
tak ať to vyjde

můj domácí kuřák přestal po mnoha letech taky docela nenápadně. Sice to trvalo 2 roky, než jsem i já mohla říct, že skutečně nekouří, ale hlavně že k tomu došlo.Nejdřív toho nechal, pak si dal 1 za týden, 3 za týden, 1 za den.... furt to bylo lepší než 30 denně. Pak si uvědomil, že se už rok považuje za nekuřáka a přesto stále kupuje cigarety - docela blbost, což, tak toho zase nechal úplně a přešel na doutníčky. 10 Kč za kus. Takže pokuřoval občas doutníčky (společenské příležitosti) a pak přišel den, kdy si uvědomil celkovou zbytečnost svého počínání a dnes už 3 roky nekouří vůbec. Ani když kouří kamarádi kolem něj.

Nejdůležitější pro něj je totiž to, že mu to konečně začalo smrdět (a on sám sobě taky). Kouřil od 13 do 38 let.

Držím palce vám i sobě, aby už nikdy znova nezačal.

0 0
možnosti
OK

Obcasnykomentator

4. 1. 2008 16:02
Co dělat

Zkuste při čekání na vlak něco si číst (držet oběma rukamaa zároveň si hlídat zavazadlo, tašku).

U televize třeba šlapat na rotopedu nebo dělat sedy-lehy (crunches).

U PC chroupat na kolečka nakrájenou okurku, obměňovanou mrkví, rajčetem, ředkví.

I takové činnosti (a jistě i další) lze včlenit do rituálu.

0 0
možnosti

makkyta

4. 1. 2008 14:59
Máte mou podporu

Kouřím (kouřila jsem) 13 let, hlavně sp přáteli, cestou do práce, na obědě, cestou z práce, doma pak už ne, o víkendech u maminky a na "pařbách" to bylo 30-40 denně. Příští rok bych chtěla miminko, tak jsem si řekla, že s tím od nového roku praštím, v minulém roce jsem shodila 30 kilo, dalo to práci, ale šlo to, tak teď ty cigára... v půlce prosince jsem se nějak nastydla a bylo mi mizerně. 20.12. jsem měla poslední cigaretu, pak mi to nechutnalo, vzhledem k nemoci a pak jsem si řekla, že by bylo fajn s tím teda seknout hned a ne až od ledna. Dneska je to 15 dní, co nekouřím, přibrala jsem 6 kilo za 10 dní svátků!!! Hrůůůza!!! Ale nevadí, už jsem zase na dietě, do toho nekouřím.. S jídlem teď žádný problém, ale chuť na cigaretu se dostavuje tím větší, čím méně a zdravěji jím :-(((  Ale co se dá dělat, chci být krásná a zdravá, tak ty stavy musím zvládnout...Držím Vám palečky, ať všechno zvládnete a sobě, je držím taky...

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

4. 1. 2008 15:03
Re: Máte mou podporu

no i já Vám držím palce...a nebojte, ono to miminko,až bude, si samo řekne, že cigarety jsou fuj-))))))))))))))))))

0 0
možnosti
K

Kalorka

4. 1. 2008 14:56
Námět

Dotlačila jsem k nekouření kamarádku, zkouší inhalátor s nikotinem a zatím jí to víc než měsíc funguje. Cucá inhalační špičku a sem tam (max.2x denně) si do ní strčí nikotinový náboj, to když už se moc trápí.

Kouření je především "v hlavě", stejně jako mnohé další závislosti a když si moje přítelkyně každý den háže do pivního půllitru peníze, které by ten den dala za cigarety a vidí, jak se ten půllitr utěšeně plní, tak má z abstinence i příjemný vizuální zážitek.

0 0
možnosti

důchodce

4. 1. 2008 14:28
pokud mohu

přispět nepatrnou vzpomínkou ohledně kouření. Před více jak deseti lety jsem musel na operaci žlučníku. Před nemocnicí jsem odhodil vajgla-a počali se dít podivné věci. Po operaci jsem nemohl týden z postele, spolumarodi kouřili na balkoně a mě zoufale scházel ten požitek. Asi po týdnu mi začalo docházet, že by přece byla škoda onu týdenní pauzu nepoužít ke startu do nekuřáckého světa.  No, podařilo se, i když by nebyla pravda tvrdit, že jsem ještě musel svést nejeden souboj s pokušením. Dnes jsem již jedenáctý rok  nekuřák a lituji každý den o který jsem nezačal dříve. Přeji mnoho štěstí v souboji s pokušením.R^

0 0
možnosti

Pepan A2

4. 1. 2008 14:27
Nikdy jsem nekouřil, ale držím Vám pěsti,

ať se Vám to povede. Hodně, hodně štěstí a pevné nervy Vám a hodně pochopení Vašemu okolí, aby Vás v tomto rozhodnutí podpořilo.R^R^R^R^R^

0 0
možnosti

Nevka

4. 1. 2008 14:27
Ježiši...

jak já Vám držím taky palce! Jsem takový divný kuřák, doma a v práci NIKDY, v hospodě ANO, navíc už mi to nějak moc ani nejede a tak si taky říkám, proč s tím neseknout úplně. Jenže, když už jsem v té hospůdce, tak 99 % mých známých kouří, což mě pak svádí taky. Ale taky si věřím, že časem mě k tomu vlastně donutí když ne už jen ty peníze, tak přece jen vlastně nechuť.

0 0
možnosti
MP

MirkaP

6. 1. 2008 8:31
Re: Ježiši...

pro vás by byl zákaz kouření ve veřejných prostorách darem z nebes...;-)

0 0
možnosti

Martina

4. 1. 2008 14:18
ať se to povede

tak ať se to povede, kouření fakt není zdravé ani pro Vás ani pro Vaše okolí R^

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

4. 1. 2008 14:23
Re: ať se to povede

a taky leze do peněz...a bude hůř-)))))

0 0
možnosti

Michael Dynybil

4. 1. 2008 14:05
Ano přesně,

takto jsem přestal kouřit já před 11 lety. A dodnes je vše v pohodě. Opravdu i podle mě je kouření z 90% podpořeno zaběhnutými rituály. Držím palce, je to fakt skvělý nápad....uvidíte.

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

4. 1. 2008 14:23
Re: Ano přesně,

díky-)))

0 0
možnosti
  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2871x
introvert a pesimista-)