Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kytt

16. 3. 2010 14:02
hmm

Ten pan Bingo mi přijde nějak moc jistý svým momentálním zázemím, nezdá se vám? Třeba to, jak se nám snaží namluvit, že problémy na dráze (ve stylu, jaký popisujete v článku) nejsou každodenním jevem - kdyby nebyly, nemusely by ČD žádat o výjimku z nařízení EU o vracení peněz při zpoždění, protože jich by se přece žádná zpoždění netýkala, případně by měly na to je zaplatit. Místo toho jsou zpoždění a výluky na denním pořádku a ČD navíc k tomu ještě nemají z čeho by zákazníkům vracely jízdné. Natož na financování chátrajícího majetku a stávajících služeb. O nějakém rozšiřování nabídky se nedá mluvit, pokud finance nestačí k pokrytí běžného provozu a stávajících škod, což nestačí - místo toho se ruší celá nádraží, vypravčím jsou ubírány pravomoci a nakonec je z původní stanice odlifrují bůhvíkam, přičemž celý region automaticky přechází na jiný způsob dopravy a zpátky k cestování vlakem je už nikdo nedostane, i kdyby byly vlaky ze zlata.

0 0
možnosti
MS

BingoXX

16. 3. 2010 14:15
Re: hmm

proti vám jsem si zcela jistý tím co píšu, což se o vás říci nedá.Na netu jsou stránky, kde si můžete zjistit zpoždění u každého vlaku i řadu týdnů zpátky a nic vaše slova nepotvrzuje. Zpoždění jsou úplně stejná jako u železnic na západ od nás a těch zaviněných přímo ČD je minimum a proto je ta výjimka. Platit by musela SŽDC, které patří koleje a tím i výluky a ne ČD. Na pokrytí ztrát z běžného provozu jsou právě ty dotace, které tolik vadí, ale bez nich nefunguje osobní doprava nikde ve světě.Před chvílí proběhla zpráva, že ČD vypisují výběrové řízení na vlaky za 16 miliard Kč, což se jistě na kvalitě cestování projeví. Výpravčí jsou lifrováni jinam, ale proto, že řízení provozu na dotyčné trati je z jednoho místa pro všechna nádraží.Na nádražích sice není žádný nádražák ale vlaky jezdí dál i s cestujícími.

A až jednou budou muset ČD vracet jízdné i za menší zpoždění, zase to nebude žádný problém, o to větší bude dotace od státu, takže nyní výjimkou ČD jen šetří  daňové poplatníky.

0 0
možnosti
MS

BingoXX

16. 3. 2010 9:45
milá vladkoSpidlova

už vám zase vadí režijky, ale stejně nám je nikdo nesebere ani nezdaní, tak s tím budete muset žít - nebo jít dělat k ČD a ušetříte 1100.- za dojíždění. Jinak vás chci opětovně ujistit, že odbory z dotací dráze nemají vůbec nic. Odborář je zaměstnanec jako každý jiný, ale je členem nějaké odborové organizace. Zvolí si demokraticky nějakého předáka a toho si platí skrze členský příspěvek. Takže úvahy o rozmařilém životě odborářských bosů na úkor státního rozpočtu jsou úplně liché.

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

16. 3. 2010 10:21
Re: milá vladkoSpidlova

na vas jsem se opravdu tesila-))Jen tak mimochodem...o odborarich a rezijkach je v clanku jedna, opakuji - jedna veta...jinak je vcelku clanek o trochu necem jinem-)))Ale potrefena husa se vzdycky ozve, ze, pane bingo;-D

0 0
možnosti
S

svazák_malina

16. 3. 2010 7:45
Slečno, dneska máme demokraci

Nikdo vás tedy nenutí cestovat sockou, tedy veřejnou dopravou, takže jí nejezděte. Můžete svobodně cestovat automobilem, jachtou nebo třeba vlastním vrtulníkem.!!!

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

16. 3. 2010 10:18
Re: Slečno, dneska máme demokraci

vy cestujete pravdepodobne raketou...primo na mars-));-D

0 0
možnosti
AT

Antek

16. 3. 2010 3:02
ČD

Víte na co jsou jízdní řády?Aby se vědělo kolik má vlastně vlak zpoždění...

0 0
možnosti
K

kaktusak

15. 3. 2010 23:38
Počátkem 90. let jsem jezdil vlakem s maximální spokojeností

Je samozřejmé, že od té doby úroveň železnic dramaticky poklesla.

0 0
možnosti
DK

Dante_

15. 3. 2010 21:25
Ceske drahy, stat ve state

Sluzby ceskych drah jsou otresne. Kdo nekdy cestoval po evrope vlakem, vi, ze jsme asi tak na urovni Rumunska a chovanim drah na urovni Drahistanu. Vlaky stare, vagony nefunkcni. Jednou topeni nejede, jindy jede naplno a vy z 35 stupnu vylezete do minus desiti...

Jako vrchol absurdity mi vychazi nevraceni jizdneho pri zpozdeni vlaku. Zakoupenim jizdenky uzaviram smlouvu s prepravcem o dopraveni v predem definovanem casu. Ale bohuzel ten, kryty statem, nema povinnost svou cast smlouvy dodrzovat. Bohuzel, tyto vyhody sebou prinasi monopol CD, ktery umoznil stat.

0 0
možnosti
JH

johnny.age

15. 3. 2010 21:28
Re: Ceske drahy, stat ve state

A on tu je nějaký autobusový dopravce, který vrací jízdné při zpoždění?

0 0
možnosti
SN

kuča

15. 3. 2010 21:23
Co se bavíte o benefitech........

:-)   Ptejte se Žaluda s půlmilionovým platem a skupinou blízce sexuálních souvěrců, které si tam nabral jak odborníky, proč ty dráhy tak špatně řídí!!!............ a vo tom to je..............;-O;-O

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

15. 3. 2010 21:27
Re: Co se bavíte o benefitech........

pravda...na plod dubu jsem ponekud pozapomnela, ti maji taky sve jiste...ach jo-)))

0 0
možnosti
NM

nesmrtelná medvědice

15. 3. 2010 20:57
Nevím

proč Vám vadí levné cestování odborářů. když jim tento benefit vezmou, nic se neušetří, ty vlaky pojedou i bez nich.

Naopak, místo benefitů totiž budou chtít větší platy.

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

15. 3. 2010 21:06
Re: Nevím

vadi mi benefity zeleznicnich odboraru, protoze Ceske drahy jsou podnik nevydelecny, ba primo ztratovy...a dotujeme ho my vsichni, i ti, co vlakem nejezdi. A ty penize z dotaci by se daly vyuzit i jinak, treba na to, aby vyluky byly co nejkratsi, aby drahy informovaly o vylukach prostrednictvim medii, aby byly vagony vytopene a ciste...jenze pravda, z toho by odborari nic nemeli, z toho by meli neco pouze ti prekazejici a otravujici cestujici...a koho ti zajimaji, ne?

0 0
možnosti
J

joensfredriksson

15. 3. 2010 20:51
ingles...

a ted´ si představte, že byste ještě byla cizinec, který mluví jen anglicky, tak se od soudruha na nádraží nedozvíte ani to, že vlak pojede, až pojede...

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

15. 3. 2010 20:54
Re: ingles...

ale o to by to bylo dobrodruznejsi...vite, jakou storku by z toho spravny anglicky gentleman udelal u nic doma?-)))A ted si predstavte treba takoveho Japonce, ten by nestacil fotit-))))

0 0
možnosti
RR

rezjir

15. 3. 2010 20:51
Pokud ten vlak je uveden v jízdním řádu,

máte nárok na náhradu škody.

0 0
možnosti
  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2871x
introvert a pesimista-)