Po nich potopa

Tak vám nějak nevím. Jak tak pročítám zprávy na internetu, mám čím dál tím silnější pocit, že se tady někdo snaží vyvolat mezigenerační konflikt. Asi máme těch "konfliktů", co rozdělují společnost, málo,

Máme tu vůbec demokracii? Podle mého soudu by demokracie neměla lidi rozdělovat. Měla by být férovou soutěži názorů, diskusí a argumentů. Jak prosté, milý Watsone, pan X přesvědčil většinu, i vyhrál volby. Pana Y volilo méně voličů, i prohrál. Většina rozhodla. Menšina by měla ono rozhodnutí respektovat.  Za čtyři roky to může - a nemusí - být opačně. A opět, poražený by měl respektovat vítěze a pracovat na svém vylepšení, aby příště zvítězil on. To je, tak jak to chápu, demokracie.

 

Jenže u nás, v naší malé republice v srdci Evropy, žádná demokracie není. Většina kohosi zvolila...a menšina, podporovaná údajně nestrannými a objektivními médii a bůhví kým ještě,  tu volbu zpochybňuje. A nejen zpochybňuje, ale dokonce tu mlčící, ale ve volbách rozhodující, většinu dehonestuje. Podle této menšiny v minulých volbách rozhodly hlasy hloupých, nevzdělaných a moderní době nerozumějících venkovských starců, kteří by vlastně měli už mlčet a šoupat nohama, když mluví progresivní mládí. 

 

Jo...starci překážejí. Starci totiž pamatují, mají lety získanou zkušenost, zažili na svou vlastní kůži historii, která se teď nehodí. 

 

A tak je nutno starce, důchodce, seniory, eliminovat z veřejného života. Omezit je, využit jejich nechuti používat a seznamovat se s moderními komunikačními prostředky, omezovat jejich přístup na internet, mail, facebook, zrušit jim "nevyhovující" televizní kanály. zamezit jejich komunikaci se stejně uvažujícími vrstevníky, omezit jim pohyb, jejich "akční radius", prostě přesvědčit starší lidi, že už jsou zbyteční, ničemu nerozumějí a měli by tedy sedět doma a mlčet.

 

Starci překážejí. Ještě nezapomněli přemýšlet a mluvit. Zakažme jim cestovat vlastními auty. Ale abychom nevypadali jako nelidové, povolíme jim určité trasy - k lékaři, možná i na nákup. Ale jinak, starče, dřep doma, omezuješ svou jízdou nás, mladé, zdržuješ nás v našem rozletu, přece nám rodiče nekoupili bavoráka, abychom se táhli několik kilometrů za důchodcem ve škodovce. 

 

Starci překážejí. Volí špatně. Ještě nezapomněli přemýšlet a domýšlet věci do důsledků. Zažili socialistickou totalitu a ještě umějí číst mezí řádky. Jsou citliví na každý závan totality nové, té mladé a pokrokové, a nemají jinou obranu než volit ty, kteří se zdají být opravdu demokratičtí. A tudíž kazí ten všeobjímající pravdoláskový svět, protože vědí, že nic takové neexistovalo, neexistuje a ani existovat nemůže. S rovností všech už mají zkušenosti.A ne dobré.

 

Starci překážejí. Nehorují pro duhové lidičky ani pro třista šedesát pět pohlaví. Vědí své, Vědí, že dítě, základ a pokračování společnosti, zajistí jen a jedině svazek muže a ženy, jing a jang, a jiné "pohlavní kontrukty" jsou jim k smíchu. Vědí, že dítě není hračka, že je to lidská bytost se svými přáními a potřebami, a nesouhlasí s dnešní moderní a pokrokovou teorií, že na dítě, svébytnou bytost, má nárok každý, kdo po něm zatouží. 

 

A tak pryč se stářím, pryč s důchodci, pryč se seniory. Kazí nám ten náš nový, mladý, moderní svět, ve kterém není místo pro nějaké škarohlídské názory, není místo na výklad na vlastní kůži zažité historie, na vlastní kůži zažitou totalitu. Směřujeme přece k zářným multikulturním. uhlíkově neutrálním  zítřkům a kdo nejde s námi, jde proti nám. 

 Po nás potopa.

Jenže...uvědomují si ti dnešní mladí, pokrokoví, pravdoláskoví , duhoví a uhlíkově neutrální lidičkové, že i oni zestárnou? 

 

 

 

 

 

 

 

+

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vladka Spidlova | sobota 14.9.2019 23:40 | karma článku: 36,98 | přečteno: 929x
  • Další články autora

Vladka Spidlova

Panoptikum

27.3.2020 v 10:06 | Karma: 0

Vladka Spidlova

Turci otvírají hranice

2.3.2020 v 23:16 | Karma: 0

Vladka Spidlova

Už toho mám vážně dost

24.2.2020 v 13:45 | Karma: 30,99

Vladka Spidlova

Lidi, vy to nevidíte?

20.2.2020 v 12:56 | Karma: 21,67

Vladka Spidlova

Nacizmus jak vyšitý

14.2.2020 v 7:51 | Karma: 19,72