Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

nonick

3. 12. 2009 9:25
Pravdivý názor

který sdílí 90% (zatím) mlčící a čím dál více znepokojené veřejnosti - až ta vybuchne, už to nebude cinkání klíčů...

0 0
možnosti

Thorbear

3. 12. 2009 10:57
Re: Pravdivý názor

A zrádci se neschovají.....

0 0
možnosti
PP

parat

3. 12. 2009 7:45
Možná ještě větší problém

Naše území bylo vždy poseto krajánky, "přivandrovalci", cizinci. Je to určeno středem Evropy, kde to jinak nejde. Jenomže ten problém není v přirozeném příchodu cizinců. Průšvih je, že nástup cizinců se rovná exodu, neboli nájezdu tisíců rusko jazyčných, slovenských a i jiných národností. Je to jako nájezd Avarů. A to se nedá duševně zvládnout. Mám rád Slováky, ale když na mě piští v každé pokladně, každé lékárně a za zády mě řvou teplákoví ukrajinci či další z východu a před obchodem pobíhají stovky vietnamců, asi to není dobré. Navíc nikdo z nich nemluví řečí úřadu naší země. A my dokonce musíme jejich mluvu a způsob žití tolerovat (nikoliv oni nás) je potom se co divit? To není xenofobie a rasismus, ale přirozená obrana.

0 0
možnosti
PK

pkula

3. 12. 2009 7:44
Teda tohle,

to se Vám vážně povedlo. Pavel Kula a karma

0 0
možnosti
B

buldogg

3. 12. 2009 0:33
máte pravdu..

a není potřeba se nijak sžívat..stačí si vyjasnit pravidla a ty určuje ten, kdo je v té zemi doma...imigrant, či jiné etnikum přišlé odkudkoliv se má podřídit zákonům a zvykům dané země.Ale není to chyba imigrantů, oni jsou zvyklí na sílu a pokud sílu necítí a je jim ustupováno, tak více a více tlačí na pilu..

0 0
možnosti
UBR

URB-inspirace básníků revoluce

2. 12. 2009 23:04
Já to mám ještě horší a nemohu se toho zbavit

Nejen, že nesnáším cizince, kteří mě omezují svou kulturou, jako dupáním po mých věcech na koupališti a jejich skákáním do vody v oblečení v kterém přišli, ale nesnáším i reemigranty, kteří se domnívají, že mám uši od toho, abych poslouchala jak jsme zaostalý stát a proč můj táta nechodí hrát baseball a proč už 20 let nehraji na klávesy, protože by se to hodilo nějaké country skupině. A vůbec.....

0 0
možnosti
TK

osvetitel

2. 12. 2009 23:38
Re: Já to mám ještě horší a nemohu se toho zbavit

Reemigrant? Cotoje ? Neco jako navratilec nebo co?;-D

0 0
možnosti
LH

ant.

2. 12. 2009 22:28
...vy asi budete velká hazardérka...

...vždyť jste napsala pravdu a ta je v současné Evropě na černé listině - tedy alespoň ve vztahu k jistým nejmenovaným etnikům a náboženským vyznáním....jo - dával bych si bacha na Ropotáma...:-)

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

2. 12. 2009 22:37
Re: ...vy asi budete velká hazardérka...

jsem uz dost stara na to, abych po letech zivota ve spolecnosti šťastných zítřků dokazala ocenit a využít to, že si dneska můžu říkat a psat, co chci...omezovana pouze vlastni autocenzurou, platnymi zakony a svym svedomim. O to je to lepsi, ze tady mam hned zpetnou vazbu...nazory ostatnich. To pravo budu vyuzivat tak dlouho, dokud mi ho soucasna demokraticka Evropska unie demokraticky nesebere-))))))

Jo...a kdo, nebo co...je Ropotamo...ja vim, ze tak nejak se jmenuje reka v Bulharsku, ale tu asi nemyslite-)))))))))

0 0
možnosti
PK

repanak

2. 12. 2009 21:51
souhlas s článkem, pro zajímavost

2 doplňky:

- dnes jsem chtěl v místní Bille koupit nějaké maso - nabízeli krůtí s neuvěřitelnými nápisy: vyrobeno a zabaleno v ČR pod dohledem Islámské komunity v Berlíně.

Podotýkám, že to bylo napsáno česky.

-cca před 30ti lety jsem byl jako mladý hospodářský pracovník na "semináři" s tehdejší stranickou špičkou včetně Vasila Bilaka. Ten ve svém vystoupení zmínil - soudruzi,

o islámu ještě mnoho a mnoho uslyšíme. Tenkrát jsme tomu nepřikládali důležitost.

0 0
možnosti
HD

opportunity

3. 12. 2009 9:24
Re: souhlas s článkem, pro zajímavost

O tom krůtím kecáš. Doufám.

0 0
možnosti
MH

Martin_H

2. 12. 2009 21:46
Příklad

"prostě nenaruší nám tu náš způsob života, naše zavedené zvyky? Je jen a jen na nově příchozím, zda se sousedy sžije či nikoliv."

Co třeba klasický český případ rozkrádání firemního majetku(podle hesla: "Kdo nekrade, okrádá vlastní rodinu"). Bude vetřelcem ten, kdo se bude snažit na zlodějnu upozornit a nebude ochoten přistoupit na ni, nebo bude tím špatným kolektiv žijící "ve smradu, ale teploučku"??

Váš příklad s domem, který jsem nemusel kupovat rovněž neřeší situaci, kdy se k nám imigranti dostali násilím, donuceni autoritářským režime, a že jich je ve světě požehnaně).

Navíc je paradoxní, jak Češi stále upozorňují na problém soužití kultur, který v mnoha místech ČR neexistuje(jsme zatím jeden z národnostně nejhomogennějších států), nebo se bude teprve utvářet.

0 0
možnosti
JA

José Antonio

2. 12. 2009 21:52
Re: Příklad

Od té doby, co padla železná opona, není rozhodně nutné implementovat jakési nefunkční hokus pokusy doma, abychom zjistili, že nefungují, když si stačí zaplatit letenku do Paříže a pořádně se po ní rozhlédnout.

0 0
možnosti
L

Luque1

2. 12. 2009 20:36
evoluční přístup beru, nikoli už tak pohádky

....populární obrat o tom jak první lidoop slezl ze stromu - no to budeme asi až my spolu s neandrtálci. Nám nejbližší tvor - lidoop, je šimpanz - mám ho brát jako slezeného ze stromu, nebo ne? Žil předchůdce lidoopů více na stromě než současní lidoopi, nebo se stal obratnost na stromech stala evolučně výhodnou strategií k reprodukci druhu? Nevím jednoznačnou odpověď, ale slezení ze stromu o mnohém nevypovídá. Navíc teritoriální chování se vyvynulo podstatně dříve, než lidiopi (slezli ze stromu), a hraje u nich podstatně větší roli - třeba šelmy. S námi blízkým šimpanzem by jsme jestě těžce bojovali o teritorium, ale třčeba daleko vzdálenější druhy chováme na za domkem na zahradě - třeba krávy, a se svými miláčky mázlíčki čolíklíky mnozí lidé dokonce spí ve své posteli.

Mno, jinak souhlasím, své instinkttivní základy je třeba si uvědomovat, ale taky je funčně využívat, je to smutné, ale třeba islamizaci je třeba vzdorovat, je to tak, nebo za sto let tu budou ženy jenoum v turbanech.

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

2. 12. 2009 21:56
Re: evoluční přístup beru, nikoli už tak pohádky

lidoop byl skutecne jenom recnicky obrat...a v turbanech budou muzi, zeny budou v burkach-)))))))))diky za reakci-))))

0 0
možnosti
PK

kraken

2. 12. 2009 19:32
hezky napsane

R^

Jestli dovolite reklamu na sebe, napsal jsem na toto tema "pohadku" (a par dalich clanku, ale to uz si najde, kdo bude chtit):

http://petrhajek.blog.idnes.cz/c/79965/Multikulturni-nepohadka.html

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

2. 12. 2009 21:57
Re: hezky napsane

diky...a Vase clanky jsem cetla-)))

0 0
možnosti
  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2871x
introvert a pesimista-)