Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

BingoXX

6. 4. 2010 19:21
milá Vlaďko

nevěřte tolik pravicovým heslům ,zájem soukromníka je hlavně maximální zisk a je otázkou, jak k němu chce dojít. Daně musí platit všichni, proč tedy ne soukromníci.. Dnes patří naše zdanění  k nejnižším v EU, kam by se asi ti větší soukromníci stěhovali, když i by po zvýšení zde, bylo  kolem pořád zdanění vyšší?

 Zaměstnance samozřejmě lze propustit, ale ne jen z nějakého rozmaru soukromníka A v první řadě by měli začít soukromníci podnikat poctivě, zatím to vypadá jak v cikánské komunitě, 20% poctivých a 80% podvodníků. Takže říci všeobecně, že podnikatelé jsou podvodníci je konstatování skutečnosti.:-)

0 0
možnosti
MV

Martin V

6. 4. 2010 19:47
Re: milá Vlaďko

Prozradím Vám malé tajemství:

Zájem zaměstnance je maximální zisk a otázkou je, jak k němu chce dojít. Většinou cestou nejmenší námahy.

Další sladké tajemství přidám - zaměstnanci se nevyhazují z nějakého rozmaru, ale vždy je pro to nějaký důvod. ještě bych prosil, jestli můžete vyjmenovat osm nepoctivých podnikatelů z vašeho města. Děkuji.

0 0
možnosti
PH

petrph

6. 4. 2010 10:45
no ano,

Neboli, vlastní reálný program je to, s tím musí přijít každá silná strana, která chce v zemi vládnout.

Levicová sociální demokracie hájí zájmy pracujících. Otevřeně říká, že sebere spoustu peněz na daních (což už se děje i teď), a co vybere, to rozdá. Na chudé, nezaměstnané, důchodce, děti, studenty, nemocné, dotace na dopravu)

Pravicová vláda říká, že sebere to samé (nikde v programu není nic o snižování daní, DPH, dani z benzínu, ..), a tečka. Ale za to si bude muset každý ze svého (co mu zbude) zaplatit dobu když bude nezaměstnaný, nemocný, starý a nemohoucí, studium, operace, ošetření u lékaře, plnou komerční cenu vlaku, smluvní cenu bytu...

Už jsem to tu kdysi psal, tyhle volby jsou o minulých 20 letech. Pokud je zde většina bohatých a spokojených občanů, finančně nezávislých na státu, pravice má úspěch jistý. A naopak...

0 0
možnosti
T

Tecumtha

6. 4. 2010 11:55
Re: no ano,

Paroubkovci ani komunisté žádné zájmy pracujících nehájí- to je naprostá fikce .

0 0
možnosti
T

Tecumtha

6. 4. 2010 10:32
Je veliká škoda, že u nás nefunguje systém, kdy

si většina podniků své zaměstnance vychovávala už od tzv učňáku. mnohdy u takového zaměstnavatele pracovala skoro celá rodina a lidé byli na svou práci hrdí. Vím o pár takových. U Českého Boru převzal krachující sklárny zahraniční vlastník- dnes dělá speciální výrobu na zakázku, zaměstnancům pomáhá s výstavbou domů, zařídil i opravu silnice a lidé na něj nedají dopustit. A přitom je díky levicovému honu na podnikatele, kdy tito jsou paušálně onálepkováni jako zloději, vykořisťovatelé a neplatiči daní, stále pro určitou skupinu ovčanů špatný. Pouze s titulu, že je zaměstnavatel.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

6. 4. 2010 10:36
Re: Je veliká škoda, že u nás nefunguje systém, kdy

R^

0 0
možnosti
O

oslik

6. 4. 2010 10:27
Sice karma, ALE:

Socialismus tu máme nepřetržitě pořád, jen už ne ten extrémní bolševický. Protože stále tu máme silnou státní regulaci, rigidní Zákoník práce a socialisticky deformovaný trh bydlení.

0 0
možnosti
T

Tecumtha

6. 4. 2010 10:33
Re: Sice karma, ALE:

přesné R^

0 0
možnosti
T

Tecumtha

6. 4. 2010 10:25
zdravím paní Vlaďko- opět karma

zdraví Marek VokšayR^

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

6. 4. 2010 12:40
Re: zdravím paní Vlaďko- opět karma

diky-)))

0 0
možnosti
A

absolutus

6. 4. 2010 10:24
Vlaďko.

Už je po noční, a šup nový článek. A celkem příjemná změna ve psaní! / Jak já to nerad píšu, ale co mám dělat, když je to pravda. / Co nová fotka?:-)

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

6. 4. 2010 12:39
Re: Vlaďko.

oops...jeste ze se vam klavesnice nezasekla-))))))ale dik-)))Nova fotka to nezachrani, to by chtelo novy oblicej, ale kdyz ja uz jsem si na tenhle za ty leta hodne zvykla a jsem s nim dost spokojena...-)))))))))))))

0 0
možnosti
BH

BoboHml

6. 4. 2010 9:27
No souhlasím,mám ale jedno ALE:

Cituji-Co takhle přestat se honit za vysokoškolskými tituly a pracovními

pozicemi za každou cenu a posílit střední odborné školy, vždyť přece

nemusí být každý manažerem či ředitelem zeměkoule.

Podívejte se na pracovní nabídky mimo Prahu a okolí.A hlavně jak jsou ohodnoceny.

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

6. 4. 2010 9:39
Re: No souhlasím,mám ale jedno ALE:

dik za radu, podivam. V clanku vychazim z toho, jak se u nas preferuje a pozaduje vysokoskolsky titul...a podle me na spoust pozic docela zbytecne.

0 0
možnosti
N

nevimnicpisiovsem

6. 4. 2010 9:17
s prominutim

z vašeho článku mi lehce ční demagogie. Pokud se pletu, zkuste mne přesvědčit o opaku, pak se vám ráda omluvím. Svět dělený na pravici a levici je mi obecně cizí. Ano samozřejmě mají své zájmy zaměstnavatelé a mají je i zaměstnanci. V ideální společnosti by mělo na základě kompromisů dojít k průniku těchto zájmů. Pak by nebyl třeba zákoník práce. To je ovšem těžko dosažitelný ideál. Stav, kdy zaměstnavatelé si budou vážit svých zaměstnanců a zaměstnanci zaměstnavatelů je v realitě zejména dnešní společnosti těžko dosažitelný. Tak se profilují strany, které se rozhodly hájit zájmy jedné či druhé strany. Ano, můžeme se přít, že zákoník prráce v současné podobě, jak ho prosadil Škromach je v některých věcech pitomost. Málokdo například ví o pragrafu 300 písmeno a/ kde se píše, že zaměstnavatel je povinen při určení množství požadované práce a pracovního tempa vzít v úvahu fyziologické a neuropsychické možností zaměstnance. Jasná nerovnost ve prospěch zaměstnance je v ukončování

0 0
možnosti
N

nevimnicpisiovsem

6. 4. 2010 9:20
Re: s prominutim

pracovního poměru. O tom můžeme diskutovat. Ovšem mít z podstaty někomu za zlé, že se rozhodne hájit zaměstnance? Proč? Máte to stejné za zlé, když někdo hájí práva zaměstnavatelů? V této souvislosti mne napada otázka. Často se píše, jak někdo hodně pracoval aby byl bohatý. Zamyslela jsem se nad tím, jestli třeba činnost při které se kupčí s pozemky či akciemi, zda to jde vůbec nazvat prací, když žádné skutečné hodnoty se zde nevytváří. Jestli spíše nejde o legální způsob obživy, něež o prráci v obecném slova smyslu.... Ale to je již jiné téma. 

0 0
možnosti
P

pesimista

6. 4. 2010 9:17
V době,kdy každé blbé dítě chce být ředitelem ČEZu

budete těžko volat po obnově učňovského školství; a levice tuto paranoidní vizi určitě do hlav někritických rodičů nevtloukala.

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

6. 4. 2010 9:40
Re: V době,kdy každé blbé dítě chce být ředitelem ČEZu

Volani po vysokoskolskem vzdelani neprisuzuji ani naznakem v clanku levici...spis ji nabizim dalsi pole pusobnosti a dalsi moznosti, jak hajit zajmy pracujicich...to jest...dat jim uzitecnejsi vzdelani-))

0 0
možnosti
IH

misaviki

6. 4. 2010 9:14
Zaměstnanci a zaměstnavatelé spolu nemůžou bojovat

Osobně si myslím, že kdo chce chránit zájmy zaměstnanců, musí chránit především zaměstnavatele. Pokud zaměstnavatel zanikne, nebude mít zaměstnanec práci. Velmi se mi příčí, jak některé strany mají snahu štvát proti sobě zaměstnance a zaměstnavatele. Přitom jsou jedni jak druzí na stejné lodi a jde jim o to samé - aby firma fungovala a všichni z ní byli živi. Pokud má zaměstnanec pocit, že má jeho zaměstnavatel větší profit za nicnedělání (jak často slýchám), může jít a začít podnikat sám. A pokud se zaměstnavateli zdá podnikání neúnosné a náročné, může ho ukončit a nechat se zaměstnat. Ale bojovat spolu, to je nesmysl.

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

6. 4. 2010 9:17
Re: Zaměstnanci a zaměstnavatelé spolu nemůžou bojovat

jo...ale takový třídní boj...-))))Mate naprostou pravdu, jenze to je porad ten socialismus v nas...

0 0
možnosti
  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2871x
introvert a pesimista-)