Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

pehavecm

26. 12. 2010 10:30
lékaři si za nízké

platy mohou sami. Dobře si všichni pamatujeme - je to snad 3 - 5 let, co se velmi tvrdě postavily za zachování tabulkových platů a odmítli tehdejší pokus o rozšíření používaní platů z rozmezí, případně smluvních platů. Kdo se zasazuje za tabulkové platy bez výjimky pro všechny, v závislosti od formální kvalilfikace a započitatelné praxe (i pro méně kvalitní, méně výkonné a méně úspěšné), musí si být vědem toho, že ti dobří nikdy nebudou řádně ohodnoceni. 

0 0
možnosti
P

pehavecm

26. 12. 2010 10:21
člověk se nestačí...

divit hlouposti a zadubenosti někteřích levičáků. Například scabies nebo strycek-Joe Ltd.:

"Lekaři žádají 1 % toho co Klaus prošustroval v privatizaci nebo 2% z toho, co prožral pan Kalousek za jediný rok."

Tento výrok zařazuji do své sbírky zcela nejhloupějších výroků českého iunternetu. Chválapánu bohu i Ježíši Kristu, že takoví pomatení lidé nejsou u moci. Ať si svůj sen o socialismu realizují pouze kvákaním na internetu.

Když si tak ohromně vážite lékaře, jejich práci a hlavně své zdraví, měli byste podporovat placení alespoň 30,- korun (anebo i více) u lékaře a vůbec, zrušení toho socialistického nesmyslu, jako je veřejné bezplatné zdravotnictví! 

0 0
možnosti
SD

Dodo.01

26. 12. 2010 12:55
Re: člověk se nestačí...

Když je zdravotnictví bezplatné co mi teda na výplatní pásce dělá položka zdravotní a sociální pojištění, budu se muset obrátit na účtárnu ať mi to zruší když je zdravotnictví bezplatné.Rv

0 0
možnosti
S

sůva

25. 12. 2010 18:15
Pasují se na něco víc než ostatní ?

Paní a co soudci, ajťáci, letečtí dispečeři, důstojníci nepotřebné armády ? To všechno platíme z daní a to vám nepřipadá moc a za zdraví je to moc ? Přejete všem hlavně zdraví ? Nebo větší jaderné elektrárny ? Co si přejete pro své dítě ? Zdraví a vzdělání - ani za jedno neplatíme tolik jako bankéřům za to že si k nim dáme prachy. Jste mimo mísu - a pusťte si tohle video , platíme to všichni - 10 milionů denně, 3 milardy rtočně, je to státní krachující podnik http://www.youtube.com/watch?v=bAqcomb_aN0

0 0
možnosti
S

sorki

25. 12. 2010 21:24
Re: Pasují se na něco víc než ostatní ?

..tak to je od vás opravdu čiré zoufalství..:-P;-D

0 0
možnosti
PH

PeHl

25. 12. 2010 17:44
Opravdu II?

Zkrátka a dobře, pokud to nechápete, problém není, že dnes zkušení lékaři odejdou, to vážně nehrozí, ale že mladí absolvetni znalí jazyků dnes houfem prchají pryč!!!!!

Což bohužel veřejně popírá i MZdrav (ústy býv min. Juráskové), ovšem průzkumy konané univerzitami mezi absolventy to jasně ukazují!

Lidi, nebuďte ovce, zkuste občas zapřemýšlet a také si vyhledat sami informace!

0 0
možnosti
TB

Tomáš Bobek

25. 12. 2010 19:30
Re: Opravdu II?

Ano, také to považuji za problém. Zvláště když někdo zdarma vystuduje v Česku a pak žije a pracuje v Německu.

0 0
možnosti
PH

PeHl

25. 12. 2010 17:41
Zamyslela jste se?

 Vážená paní autorko,

 nechci opakovat, co jsem napsal pod Vámi odkazovaným článkem. Snad jen tolik, že elektrikář, stolař, obkladač když je šikovný řemeslník - živnostník si i v chudém kraji vydělá 25.000 čistého. Znám spoustu takových osobně včetně jejich daňových přiznání a zkuste se zeptat nějakého řemeslníka, který se zaměřoval v posledních 8-mi letech na bytová jádra/kuchyně - to byl zlatý důl!

 Proti tomu má lékař ve fakultce nástup dle tabulky (cca 16.000 HRUBÉHO), + 800 hrubého za každou službu. Tzn. na průměrnou hrubou mzdu v ČR se dostane teprve po 8-mi službách měsíčně!!!!!!

 A naposledy, než se hrozně rozčertím, by si každý měl jít zkusit, co znamená studovat medicínu. Hlavně všichni inženýři ekonomie, magistři politologie a žurnalisti!!!!

 

0 0
možnosti
TB

Tomáš Bobek

25. 12. 2010 19:19
Re: Zamyslela jste se?

Kontrolní otázka: když jde někdo studovat medicínu, ví nebo neví, že ve fakultce je nástup dle tabulky (cca 16.000 HRUBÉHO), + 800 hrubého za každou službu?

0 0
možnosti
A

averius

25. 12. 2010 16:27
Lékaře přestalo bavit poslouchat lidi jako je Špidlová.

Lékaře už  přestalo bavit,  aby je okrádal každý Drobil a  psychiatři z řad lékařů už zjistili, že je zbytečné ošetřovat lidi jako je Špidlová a rozhodli se odejít.

0 0
možnosti
M

martin5.33

25. 12. 2010 16:29
Re: Lékaře přestalo bavit poslouchat lidi jako je Špidlová.

Úvahu máte správnou, ale jen jeden, drobný detail - Doktoři se nerozhodli odejít, jen vyhrožují.

0 0
možnosti
PK

repanak

25. 12. 2010 15:58
Paní Špidlová, vaše logika uvažování

je naprosto mimo. Kdyby existoval čistý tržní mechanismus, nikoliv financování především přes pojišťovny, byly by platy nemocničních lékařů úplně jinde. Někteří by se neuživili, bylo by jich potřeba asi méně, ale ten průměr až ti nejlepší by měli několikanásobek. Sice by nám část lidí umírala dříve, nebo roznášeli tuberu. A také dnes už není žádná železná opona ani knuta KSČ. Co však doktorům z nemocnic vadí, že stát nemá žádnou koncepci jak třeba během tří let situaci řešit.

0 0
možnosti
M

martin5.33

25. 12. 2010 16:30
Re: Paní Špidlová, vaše logika uvažování

Oni (nejen) doktoři, jakoukoliv koncepci poměrně úspěšně blokovali. jste si nevšiml, že při jakékoliv snaze (vyjma snaze jim přidat peníze), doktoři křičí, že to zhorší péči a že takhle tedy ne?

0 0
možnosti
LK

Ludanek

25. 12. 2010 15:52
Jen to, na co mají právo?

Všeobecně nejsem pro jakékoliv nátlakové akce. Divím se tomu, že lékaři vyhrožují odchodem, přičemž si zároveň zajišťují možnost návratu a stažení výpovědí, pokud neodejdou...  Pochopil bych jejich rozčarování ze situace, kdy v nemocnicích musí sloužit přesčasy, aby si vydělali přijatelnou mzdu. Na straně druhé mnozí obvodní lékaři a specialisté mají příjmy, které vysoce převyšují republikovou průměrnou mzdu. Peněz jde do zdravotnictví hodně, jen jsou tak nějak divně přerozdělovány.  Uváděním průměrných mezd v Německu není úplně fér. Tam si i ostatní obyvatelé vydělávají jiné peníze než u nás. Ovšem i jejich životní náklady jsou nepochybně vyšší. To, že si lékař po ukončení studií nevydělá hned, bez praxe, nějakých 50.000,- Kč měsíčně, je logické, vždyť kromě teorie nemá žádnou praxi. Jsem rovněž vysokoškolsky vzdělaný, ovšem nedovolím si vyhrožovat svému zaměstnavateli, že pokud mi nezvýší plat na trojnásobek průměrné mzdy, odejdu. Tedy mohu, jedenkrát.

0 0
možnosti
MSV

Medvědice se vrací

25. 12. 2010 16:03
Re: Jen to, na co mají právo?

no jo, jenže on ne že si jenom nevydělá 50 tis, on si vydělá nějakých ubohých 17 tis. a to ještě pokud sežene práci na plný úvazek.

prostě absolventi jsou využíváni, pracují na minimální úvazek a přitom odslouží plný úvazek nebo ještě více.

Ps. já jsem takto svému zaměstnavateli vyhrožovala, nechtěla jsem sice hned trojnásobek, ale postupně se zadařilo:-)

0 0
možnosti

klávesnice ejč pí

25. 12. 2010 15:40
Vážená kolegyně

Citujete z jiného blogu, jinak díky za odkaz na můj. Možná jste ten můj mohla přečíst zodpovědněji. Šimonová

0 0
možnosti

klávesnice ejč pí

25. 12. 2010 15:44
Re: Vážená kolegyně

Aha - v diskuzi, tak pardon, sama asi nečtu dost zodpovědně. Ta věta ale šla i na jednom blogu k danému tématu. Tak to asi diskutoval autor tamtoho blogu. Šimonová

0 0
možnosti
JV

jafava

25. 12. 2010 15:38
Hezky napsáno, paní Špidlová, taky mi vadí to "hlučné"

odcházení za lepším bydlem.

Každý průměrně inteligentní člověk, když se rozhodne odejít někam, kde se bude mít lépe, si udělá jakousi rekognoskaci terénu a pak se sebere a jde. Nikomu nevyhrožuje, nezveřejňuje to v médiích, maximálně udělá pro své přátele mejdan na rozloučenou.

Mám mezi známými a příbuznými i několik lékařů, většinou mají soukromou praxi a k tomu slouží 1x týdně v nemocnici na lůžkovém oddělení noční;; na peníze si nenaříkají, na nedostatek času ano (většinou mají dost náročné koníčky a chtěli by se jim věnovat víc). Ale všichni svorně tvrdí, že věděli do čeho jdou a než si mohli otevřít vlastní ordinaci, dlouho pracovali v nemocnici a museli se ještě moc a moc učit (tedy po ukončení VŠ, aby bylo jasno). Ordinace s vybavením je stála hodně peněz, někteří se zadlužili, jiným pomohla rodina, ale to průběžně bez problémů splácejí. Do ciziny se nechystají. 

Problém ve zdravotnictví je systémový a odbory, skutečně hájící zájmy zaměstnanců, by se do řešení aktivně zapojily.

0 0
možnosti
S

sůva

25. 12. 2010 18:38
Re: Hezky napsáno, paní Špidlová, taky mi vadí to "hlučné"

Paní a vsoukromé praxi ošetří kolik bouraček? Kolik bypassů odoperují? Kolik břišních operací provedou ? Kolik infarktů ? Všechno pošlou do nemocnice a účtují pojišťovně za své klubovky - nemocnice je medicina o patro výše - a právě díky vašim příbuzným, kteří mají přes 100 tisíc měsíčně za kecy v soukromé ambulanci se nedostává na platy těch co léčí nejzávažnější onemocnění a ne předražené banality s našvindlovanými body.

0 0
možnosti
  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2871x
introvert a pesimista-)