Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ivko12

19. 4. 2012 11:32
já jen tak přemýšlím...

Kdo vlastně ohodnotil Kalouska jako nejlepšího ministra financíí a kolik za to musel zaplatit.

0 0
možnosti

Stará kára

19. 4. 2012 13:50
Re: já jen tak přemýšlím...

Jak to souvisí s dluhopisy?

0 0
možnosti

petrph

19. 4. 2012 11:08
což o to,

Stát ty dluhopisy na konci zaplatí docela snadno, prostě si ty peníze na jejich zaplacení vytiskne. I proto se asi vládě nechce do Eura. A i proto má problémy Řecko. Kdyby si vypůjčovalo v drachmách, tak prostě ty stamiliardy drachem na konci vytiskne a odveze je věřitelům ve vagonech. Ale takhle o to samé musí žádat Evropskou unii...

0 0
možnosti

Stará kára

19. 4. 2012 13:56
Re: což o to,

1. Jak řeší dluhovou krizi EU? Asi to nevíte: neuvěřitelným objemem vytištěných nekrytých peněz. Na rozdíl od ČR  (ale pro neznalé si můžete uplivnout, že)

2. Řecko by si drachmy vytisklo, to máte pravdu. Jenže dluh, nominovaný v euro by muselo zaplatit tím eurem. A kurz samozřejmě klesne úměrně inflaci, která tiskem peněz vznikne. Takže by si jejich tiskem pomohlo jinak: nemuselo by snižovat platy a penze - snížila by je inflace.

3. Pročpak ČR vydává dluhopisy, pokud má vámi vymyšlené záměry? Proč nevytiskne ty peníze teď?  Není to proto, že se naopak chce inflačnímu tisku peněz (na rozdíl od EU Merklové a Sarkosyho) vyhnout?

0 0
možnosti

blueheart

19. 4. 2012 11:07
Lze předpokládat

že dluhopisy bude kupovat ten, kdo potřebuje vyprat špinavé peníze, normální lidi se na to vykašlou, protože nic nemají a řeší, jak přežít. Je to investice pro firmy a spekulanty. Doba je nejistá a kdo si myslí, že český stát přežije, může své miliony vrazit do Kalouskových papírků.

0 0
možnosti

petrph

19. 4. 2012 11:12
Re: Lze předpokládat

Ta jednoduchý to není, tyhle dluhopisy nepůjde nakupovat anonymně. Čili, pokud by někdo "potřeboval vyprat špinavé peníze", tak s vědomím, že je tímto prožene evidencí ministerstva financí..Pokud to nevadí, tak ale  ani nemá smysl ty špinavé peníze prát...

0 0
možnosti

Stará kára

19. 4. 2012 11:01
Pani Špidlová, máte na výběr (jenže to vás asi nezajímá)

Máte na výběr:                  A/  Zvolit klasický dluhopis s pevnou sazbou (byť v jednotlivých letech rozdílnou) a to jak s klasickým kupónem, jak reinvestiční.   Nebo            B/  Zvolit dluhopis s úrokovou sazbou inflace + 0.   Bude-li pevný úrok v případu A/ (řekněme zjednodušeně) 4 %, pak vyděláte - bude-li ovšem průměrná inflace menší než ta čtyři procenta. Bude-li větší, ztratíte.   Pokud jste zakoupila dluhopis B/ ("inflační") pak máte jistotu, že neproděláte (a jistota se vždy platí: ani nevyděláte). Inflace rozhodně nebude v nejbližších letech nízká. Zda nižší či vyšší než naše hypotetická čtyři procenta těžko odhadnout.

   Ještě k vašemu tvrzení, jak se chovají banky vs. Kalousek (MF):  Pokud vy půjčíte bance (uložíte si) - což je pro vás srovnatelný krok s nákupem dluhopisů - dostanete (možná) úrok 1,8 %, po zdanění 1,5 %.  To vám inflaci určitě nepokryje. To je lepší jakýkoliv "Kalouskův" dluhopis.

   Odpověď na otázku: Jsem přesvědčen, že tím divným není dluhopis.

3 0
možnosti

Draggo

19. 4. 2012 10:55
no to budou unikatni dluhopisy,

budou zhodnocene o inflaci, do ktere je zapocten i pokles cen lokomotiv. :-P pripadne jeste muzou byt unikatni v tom, ze jejich drzitele nedostanou nic. :-P diky, Myrku, ja si sve penize zhodnotim jinak a lip. :-)

0 0
možnosti

Stará kára

19. 4. 2012 11:05
Re: no to budou unikatni dluhopisy,

Už to tady nějaký hlupák tvrdil (nebo nebyl hlupák, ale lhář?).  Žádné lokomotivy započteny nejsou.   Jedná se o "index spotřebitelských cen".  Všiml jste si toho slovíčka 'spotřebitelské'?   Je pravda, že ve spotřebním koši je (samozřejmě) i malý díl ceny bytu či auta, což se nemusí týkat všech. Ale index je tvořen jen z toho, co se prodá malospotřebiteli.

   Moc by mě zajímalo, zda to fakt nevíte, nebo jen blafujete.

2 0
možnosti

baloun

19. 4. 2012 10:34
Jak jinak se může stát, že tisícovka bude mít

za sedm let hodnotu stokoruny, než znehodnocením inflací?

Víte o tom, že loni se prodalo dluhopisů pro české domácnosti za více než 20 miliard?

0 0
možnosti

MOTOTESHIKUZU

19. 4. 2012 10:51
Re: Jak jinak se může stát, že tisícovka bude mít

A víte jaké domácnosti je koupily? Pokud informace nelžou a v tom jim věřím, tak to byly "domácnosti", které to ale vůbec nepotřebovaly a pro ty potřebné už bohužel nezbylo. Tak trochu přemýšlet !!

0 0
možnosti
  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2881x
introvert a pesimista-)