Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Lex Barker

1. 6. 2010 18:31
hm

Převážná část dnešních mladých volila pravici. Rozhodli se pro tu nepohodlnější a nesnadnější, ale svobodnou cestu a odmítli tu druhou, krásně dlážděnou a plnou jistot. Věděli, že by za ní zaplatili hodně vysokou cenu, a nejen v penězích.....

smeji se vasemu komentari   ha,ha,ha ;-ORv

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

1. 6. 2010 17:48
Ale, ale paní Špidlová

U Vás obdivuji jak si vyberete premisu, abyste jí poté tak moudře rozcupovala. V ormálních rodinách s normálními rodiči je tohle věčný koloběh. Kdy zejména v pubertě i věcí znalý rodič tímto směrem ujede až v toto poučení. Já si tím také prošel, počkej, život ti ukáže, počkej budeš říkat svým dětem totéž ... Dobře vím, co jsem si o rodičích tenkrát myslel. Ona se totiž znovu a znovu opakuje nechuť zejména těch mladých k jakémukoli školometskému poučování. Nic nového pod sluncem. Také si ovšem pamatuji, že ač jsem si u dcer říkal, já takhle nikdy, stejně jsem tam ujel. Rodiče prostě mají o své děti obavu, aby nemusely opakovat nésledky jejich chyb. Jen málo ví, že taková snaha je marná. Neřekl bych, že jde o něco zastaralého. Člověk holt musí objevit ten svět sám. On tomu v roli rodiče nakonec znovu a znovu podléhává proto, že zjistí, že v mnoha věcech ti rodiče měli i pravdu. Ne ve všem - přirozeně.

0 0
možnosti
VB

velky bratr

1. 6. 2010 15:55
Zadnou pravici tu nikdo nevolil

Pravice dostala dohromady asi 1,2% hlasu - takze to neni nic, o cem by vubec stalo zato psat. Bohuzel.

.

Mladi dali prednost korporativistickemu, nebo fasistickemu pred komunistickym, socialismem. Tot vse, porad levicova pohadka o lepsich zitrcich a rostoucim zadluzeni vsech.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

1. 6. 2010 13:22
karma

R^

0 0
možnosti
ZB

zuzana.blanarova

1. 6. 2010 9:56
Díky

R^

0 0
možnosti

jarinka

1. 6. 2010 8:45
Malé rozhořčení.

Co to má znamenat? Vy si jen tak lážo plážo napíšete "škola-práce-rodina-práce-důchod". Víte, co krásných i méně krásných zážitků těchto pět slov znamená? Neplivejte na naše životy. O politiku jsme se moc nestarali, o tu starali jiní za to placení, ale žili jsme normální životy, o kterých nemáte páru.

0 0
možnosti
VT

Johyn

1. 6. 2010 11:41
Re: Malé rozhořčení.

A napadlo Vás, že ten život chce žít někdo jinak. Že chce studovat či pracovat ve světě.

Nikdo na Vaše životy neplivá a navíc nechápu co Vám brání absolvovat život ve stylu škola-práce-rodina-práce-důchod". Vám v tom snad někdo dnes brání. Vždyť tak žijte ale nevnucujte tento život jiným, kteří chtějí třeba něco jiného.

0 0
možnosti
PH

petrph

1. 6. 2010 6:55
jen aby už nebylo pozdě

Dejme tomu že mladí tíhnou k pravici, když k doktorovi skoro nechodí, do důchodu daleko, najdou spíš práci, a obvykle  se můžou spolehnout na to, že případné školné za ně zaplatí rodiče.Život je opravdu naučí, tak po 40ce zjistí že sociální a zdravotní pojištění je vlastně cool. Jen aby už nebylo pozdě.

Neboli, dneska stále ještě je státní školství bezplatné, ti potřební dostávají sociální dávky a důchody, nemocní dostávají zdarma lékařské ošetření. Bezplatně a zdarma? No to ne, platí daně a povinně odvádějí sociáloní a zdravotní pojištění. Což budou i nadále, jen už za to od státu nic nedostanou a budou si to muset, ze zbytku platit sami. Jo a co vlastně udělá stát s těmi "ušetřenými" penězi???

0 0
možnosti
P9

pavel 99

1. 6. 2010 8:10
Re: jen aby už nebylo pozdě

"...Neboli, dneska stále ještě je státní školství bezplatné, ti potřební

dostávají sociální dávky a důchody, nemocní dostávají zdarma lékařské

ošetření..." - ovšem snížené o cca 60 miliard(nyní již cca 70 miliard zanedlouho cca 80 miliard), které stát platí na úrocích z dluhů. To Vám nevadí? Kolik zbyde na to školstv atd..... až úroky spolknou celé příjmy?

0 0
možnosti
R

realateista

1. 6. 2010 2:04
Demagogie a la MFD

Díky svému mladému známému jsem měl možnost mluvit s několika učni po maturitě, většinou z chudých rodin. Oni skutečně téměř všichni volili TOP09, protože to je cool a "oni přece nejsou nějaké socky". Mají naivní představy, že už něco dokázali a že se v životě neztratí. Podobné články jim dodávají sebevědomí, jak jsou vlastně úžasní. Připomíná mi to podobné články po roce 89, plné chvály, jak jsme my Čechoslováci úžasní, jací jsme jedničky, jak je Klaus geniální ap.

Pak přišel pád hospodářství v roce 97, zatímco v okolních zemích probíhal růst.

Přece pokud mě někdo nezaslouženě chválí, musím přemýšlet, co tím sleduje a co za to bude chtít.  

0 0
možnosti
K

kaktusak

1. 6. 2010 2:10
Re: Demagogie a la MFD

Není všechno ztraceno.  Znám několik gymnazistů a vysokoškoláků, a bude jich hodně, kteří nevolili konformně, protože mají vlastní rozum a kašlou na módní vlivy.

0 0
možnosti
K

kaktusak

1. 6. 2010 2:02
Dříve jste jen poslouchali příkazy

jak je vidět, zůstalo vám to.

Nejde o pečovatelský stát, ale kdo si platí zdravotní a penzijní pojištění, má nárok na plnění. Jinak je to krádež. A hrozí, že k tomu nyní dojde. Jen proto, aby někteří lidé byli ještě bohatší díky zbrojení a podobným státním zakázkám.

0 0
možnosti
MŘS

Městečko řešení strašením

1. 6. 2010 1:49
On si život

v neustálé nejistotě a strachu svou daň vybere. Třetina z nich skončí díky permanentnímu stresu "svobodně" na antidepresivech. ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2871x
introvert a pesimista-)