Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

EvitaPeron

31. 1. 2012 0:03
Poláci nám mohou být příkladem

jako mnohokrát v minulosti, jenže to bychom museli "vyměnit" 85 % národaR^R^R^

1 0
možnosti

vlasec

31. 1. 2012 10:51
Re: Poláci nám mohou být příkladem

Ve čtyřicátých letech nám nešli příkladem, když nejdřív šli na ruku Německu a měli na nás územní nároky, aby pak byli překvapeni, že mají územní nároky i Němci na ně.

1 0
možnosti

vlasec

30. 1. 2012 20:07
Skvělý článek

Je to popsané fakt výborně a líbí se mi i ty příklady R^

1 0
možnosti

Ivo Vašíček

30. 1. 2012 18:21
Internet je kopírování

Kopírování není krádež, Kopírování je Internet. Hlupáci u moci označují celou internetovou generaci za zloděje a podřezávají si tím pod sebou větev.

0 0
možnosti

carolusI

30. 1. 2012 17:06
Tupouni nepochopí

co se na ně chystá, dokud nedojde i na ně. Napsala jste to dost polopaticky a stejně to moc nezabralo. Stejně dík za osvětu. Vždy mě potěší, že jsou ještě na světě lidé, kteří myslí hlavou.R^R^

3 0
možnosti

Lanta 2OO4

30. 1. 2012 17:24
Re: Tupouni nepochopí

nazývejte si tupounem laskavě sám sebe......Internet byl kdysi v počátcích svobodné médium,ale to bylo v dobách kdy se na něm nezačali přiživovat podvodníčci a v dobách kdy tu svobodu nikdo nezneužíval na úkor jiných. Dnes když necháte na internetu absolutní svobodu tak na ni mnozí z uživatelů dojedou,protože ti technicky zdatnější s ne zrovna čistými úmysly jim pěkně vyluxují účty a okradou je o veškerá jejich data a ještě to budou vydávat za um a budou se s tím chlubit a okradeným se smát do očí. Kontrola prostě bohužel být musí,protože jsou někteří lidé prostě svině......kdyby to někteří nepřeháněli a nesnažili se nahrabat si na úkor druhých,pak mohl být internet svobodný i nadále. To je ale utopie. Připomíná mi to situaci v mém předchozím zaměstnání. měli jsme od zaměstnavatele zdarma kávu,čaj a postmix s nápoji. Zaměstnavatel nám to dával jako bonus a zaměstnanci to začali zneužívat tak,že na konec kradli ve bvelkém a tahali si domů třeba deset litrů coly denně.

1 0
možnosti

Lanta 2OO4

30. 1. 2012 16:50
Oddělte kausu Megaupload od ACTA

Majitel Megauploadu si založil celkem solidní živnost na tom,že se na jeho serveru pilně ukládal nelegální software. Došlo to tak daleko,že majetek majitele Megauplodu byl tak velký,že několikanásobně převýšil majetky mnohých producentů. Lidově řečeno to přeháněl. Původně bylo sdílení dat založeno ryze na nadšení uzavřených skupin lidí,kteří si mezi sebou data vyměňovali. Pak se to ale dost zvrhlo v nekontrolovatelný byznys kdy novodobí zloději masivně bohatli na úkor těch,které zloději nazývali. To považujete za fér?

Osobně to považuju za svinstvo. Když má na internetu fungovat výměna dat tak ale jen v rámci uzavřerných komunit a čistě z důvodu fandovství. Nemohu třeba nikde sehnat film či skladbu,požádám kamaráda z druhého konce světa,který danou věc má a nabídnu mu naoplátku nezištně něco co shání on. Takhle je to OK a ne,že se na tom bude někdo pakovat a stavět si na tom megaživnost.

0 0
možnosti

Lanta 2OO4

30. 1. 2012 16:52
Re: Oddělte kausu Megaupload od ACTA

ACTA pak jsou z jiného soudku a to mě vadí taky. protože často cestuju a protože mám co se týče obsahu mých přístrojů svědomí celkem čisté tak mě opravdu zvedá ze židle požadavek aby mi kdokoli mohl má soukromá data kontrolovat. V tom s vámi souhlasím a kvůli tomu bych byl ochoten jít někam protestovat. Kvůli Megauploadu ale ne.....

0 0
možnosti

James Bond

30. 1. 2012 16:47
Vážená,

pletete dohromady jablka a hrušky. tak za prvé. Toho němce s finským pasek na NZ nezatkla žádná americká policie, ale místní.  Ten pán totiž ve velkém podporoval krádeže. A taky se na tom pěkně napakoval. Za různé trestné činy byl již několikrát stíhán.

Krádež je krádež, i když tomu budeme říkat různě. Třeba "stahuj zadarmo".

Dám Vám malý příklad. Moje firma umístila na svém webu fotodokumentaci zajímavé práce. Zhruba po roce se jeden z konkurentů chlubil naší fotografií, jako svým pracovním úspěchem.  Podle Vás je to možná normální, podle mne tedy ne.

Zkuste se poptat mezi známími, kdo má v PC pouze koupené programy. Možná budete překvapená.

0 0
možnosti

iZeli

30. 1. 2012 16:58
Re: Vážená,

Krásný příklad. Předpokládám, že kvůli vašemu obrázku byl zrušen celý webhosting, kde měla ona zlodějská firma svoje stránky? A weby ostatních firem byly pro jistotu také smazány?

1 0
možnosti

Zenový Mistr Pi- Tcha

30. 1. 2012 16:33
Český občan nejásá

Průměrný český člověk prostě nebude hasit to co ho nepálí, i když třeba sám stahuje o sto šest, tak si max zanadává a to bude asi tak všechno. Tolik desítek let totality udělalo z českého národa jen bandu brblajících ovcí, ale nebojte, v momentě, jak takový člověk zjistí, že už si nic nestáhne, že přišel o zdroj zábavy, tak se u příštích voleb bude konečně více angažovat a snad se konečně ten náš zatuchlý smrádek trochu provětrá.. Jsem přesvědčen o tom, že ACTA je příliš velký krajíc, dokud se nám omezovala svoboda hezky salámovou metodou, tak to mocným procházelo, ACTA je ale hodně velké sousto..

2 0
možnosti
  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2881x
introvert a pesimista-)