Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

STAVA79

15. 1. 2010 23:28
a tak nám slevnily elektřinu

Celkové snížení cen elektřiny u tarifních zákazníků společnosti E.ON Energie, a. s., při zahrnutí všech položek, činí u zákazníků z řad domácností průměrně -3,95 %. Cena elektřiny se přitom skládá z neregulované (cena silové elektřiny) a regulované části (přenos, distribuce, příspěvky za výrobu z obnovitelných zdrojů, etc.). Průměrný nárůst regulovaných položek činí v tarifech pro domácnosti u energetické společnosti E.ON Energie +10,89 %. Za tímto navýšením stojí především masivní připojování solárních elektráren do distribuční sítě E.ON

a k tomu bonus DPH + 1% óóó děkujeme ekologická elektrárno

0 0
možnosti
ZK

ZBOH

17. 1. 2010 13:12
Re: a tak nám slevnily elektřinu

A aby nepřišli zkrátka, tak navýšili stálé měsíční poplatky. O tom se už nikde nepíše.

0 0
možnosti

Bronislav Šimoník

14. 1. 2010 12:28
Bursíkovy brikety

PET láhev naplněná nařezanými pneumatikami a vše prolito vyjetým olejem

0 0
možnosti
MP

admiral666

14. 1. 2010 17:35
Re: Bursíkovy brikety

jak bys to technicky vyrobil? to je nesmysl, spravne je to do petlahvi nasypat piliny a zalit vyjetym olejem.

0 0
možnosti

Bronislav Šimoník

14. 1. 2010 12:26
Perfektní

takhle vzniká korupce. Zrušení podobných nesmyslů má 1000x větší účinnost než agent provokatér

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

14. 1. 2010 10:55
neni nad byznys

s tema uplatkama bych s vami souhlasi - tak to bude, stejne jako si rada lidi kupuje STK a nebo ruzne domovni revize (apropos - revize rozvodu plynu, elektriky, nove mozna i hasicich pristroju v domcich -nevim, jestli se to zavedlo nebo ne- jsou povinne uz ted ne? A taky je lidi plati ze sveho).

A kudy se bude ekobyznys ubirat - ke specialnim ekologickym kotlum na nejaky specialni dreveny granulat (tusim se jmenuje peletky nebo tak nejak), ktery "pri spalovani nevytvari zadny CO2". To si nedelam srandu, tohle jsem na nejakych zelenych propagacnich strankach vazne cetl.

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

14. 1. 2010 11:11
Re: neni nad byznys

o revizich rozvodu plynu a elektriny nic nevim...a jako hrda majitelka domku po rodicich bych toho urcite usetrena nebyla, takze asi jeste nic takoveho zakon nenarizuje. Co se tyce kontroly tech kotlu, na mou dusi neverim v nezistnost takoveho pocinu...a pravdepodobne, pokud neco takoveho jako tenhle zakon projde snemovnou, tak nas ty eko kotle rozhodne cekají, vcetne peletek...a zase se nedoplatime.A co se tyce spalovani petek a jineho humusu...z chemie si toho moc nepamatuji, ale jednou jsem hodila do kotle par starejch bot a pak jsem tyden zodpovidala jizlive dotazy sousedu, jakouze to mrtvolu jsme to palili...smrad to byl totiz neuveritelnej-)))))Takze potud bych chapala ten "boj" o cistotu ovzdusi...proste ten spalenej humus smrdi-)))Ale aby mi nekdo lez preventivne do baraku a jeste za to chtel penize, to je trochu moc-)))

0 0
možnosti
AA

Saša

14. 1. 2010 8:32
Domovní svobodu je třeba bránit i se zbraní v ruce!

A k těm PET lahvím: na jejich spalování není nic špatného. PET čili Polyethylentereftalát neobsahuje žádné jiné prvky než vodík, uhlík a kyslík a proto při jeho hoření i při nízkých teplotách vzniká než voda a kysličník uhličitý a trocha sazí (čili zbytkový C). Spalováním čistých PET lahví nemůže dojít k znečišťování ovzduší. Vzorec PET je například zde:

http://www.jergym.hiedu.cz/~canovm/polymery/polykond/tereftal.html

PET lahve jsou mnohem "ekologičtějším" palivem než zemní plyn, uhlí, dřevo či jakkákoli "biomasa".

0 0
možnosti
RK

keddar

14. 1. 2010 9:05
Re: Domovní svobodu je třeba bránit i se zbraní v ruce!

Nemáte pravdu. Zajímalo by mě, kde se vzala tahle demagogie o tom, že na spalování PET lahví není nic špatného. Chemický vzorec je jedna věc, struktura materiálu, poréznost a podmínky hoření je věc druhá a na to podobné názory zapomínají. I při spalování dřeva může vznikat spousta "sajrajtů" jako při spalování PET lahví. ALE, pokud spalujete suché dřevo, dosáhnete doma snadno podmínky ideálního hoření a nebezpečných látek bude minimum, kdežto při spalování PET ideální podmínky pro jejich hoření nedosáhnete a tím pak zamořujete okolí mnohem větším množstvím nebezpečných látek.

Zdroj: http://www.ekolist.cz/dotaz.shtml?x=149411

0 0
možnosti

Tramp_007

14. 1. 2010 7:15
On ten zákon

není motivován tím, co lidé pálí nebo nepálí ale bezpečností. Stejně jako je technická kontrola u aut. A samozřejmě, někdo tu kontrolu zaplatit musí, tak je logické, že to bude majitel kotle.

0 0
možnosti
JD

pedr64

14. 1. 2010 8:03
Re: On ten zákon

právě že je to naopak. Kvůli bezpečnosti by nedělali rozbory spalin. A že to má zaplatit majitel? tohle jé právě příklad toho, že stát si vymyslí buzeraci a nechá ji zaplatit buzerovaným. je samozřejmě spousta revizí, které opravdu souvisí s bezpečností(hromosvody, výtahy, jeřáby, elektro, STK...), ale tohle je něco jiného.

0 0
možnosti
PH

petrph

14. 1. 2010 6:21
Umírající kobyla nejvíc kope

Za pár měsíců jsou volby, které Zelené pošlou do smetiště dějin, a potom už si na jejich ekologické výmysly nikdo ani nevzpomene. Takže poslední pokus zabetonovat jejjich koryta a teplá místečka jako zákon. I když už nebudou ve vládě ani v parlamentu, zbude dost trafik, úřadů a spřátelených firem, které se na tomto výmyslu bohatě napase.

Ae copak na to pan předseda vlády Fischer, co pan poslanec kníže Schwarzenberg? Dá se očekávat že se důrazně postaví za zájmy a práva občanů? Nebo je toto nevábné téma hluboko pod jejich rozlišovací schopnost?

0 0
možnosti
LV

borek

14. 1. 2010 4:40
Jací "paliči PET lahví"

Už bylo několik studií, že PET lahve při spalování vydávájí méně škodlivých produktů než např. dřevo, natož uhlí. Jedná se o prakticky čistý uhlovodík - na rozdíl od "mixu" sloučenin jako je dřevo, uhlí či nafta.

Zvažuji, že PET lahve budu za účelem topení i kupovat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2871x
introvert a pesimista-)