Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

lumirr

20. 7. 2012 12:25
Špidlová, vy ale máte náturu

Špidlová , Špidlová, jakpak je to dlouho, kdy jste tady tu "Modrou partu l...ů " vynášela do nebe ?

0 0
možnosti

Stará kára

20. 7. 2012 12:09
Maslím, že tam máte nejméně jednu chybu:

"Ministr spravedlnosti může navrhovanou osobu zamítnout  a   n a v r h n o u t   n ě k o h o   j i n é h o,  to je zase jeho volba a jeho zodpovědnost."  Nemyslím, že může ministr navrhnout někoho jiného.  Ministr 'pouze' jmenuje na návrh NSZ. Musí však existovat  návrh nejvyššího státního zástupce  (srovnejte: "ministra jmenuje prezident na návrh předsedy vlády"; máte dojem, že prezident může jmenovat bez tohoto návrhu?)

  Z uvedeného důvodu jsem přesvědčen, že návrh na výběrové řízení (komisí ministra spravedlnosti) je absolutně nezákonný.   Pokud výběrové řízení, tak snad jedině v rámci NSZ. Jako poradní orgán jediného zákonem oprávněného navrhovatele - nejvyššího státního zástupce.

  Jenže co je nám do nějakých zákonů, když potřebujeme na NSZ a na VSZ dokonalé zametače, že?

0 0
možnosti

pavel 99

20. 7. 2012 16:10
Re: Maslím, že tam máte nejméně jednu chybu:

vsadím se, že navrženým "kritériím" nejlépe vyhová Rampula. A pokdu náhodou ne, tak máme přece "losovačky".;-D

0 0
možnosti

petrph

20. 7. 2012 12:04
Vy jste si to poněkud usnadnil

On totiž pan ministr nemůže " navrhovanou osobu zamítnout a navrhnout někoho jiného" - on může pouze "navrhovanou osobu zamítnout (když jí neschválí)". A pak je zase na volbě pana Zemana aby navrhnul někoho jiného.

Pokud jde o výběrové řízení, to už  jde úplně bokem. Když už bude ministr ignorovat výše uvedenou právní presumpci a vyhlásí výběrové řízení, tak ,protože toto  není v tomto případě definováno  zákonem, tak se sice může provést-ale  ministr pak při skutečném jmenování nemusí brát jeho výsledek v potaz - a může si, když se mu zlíbí,jmenovat někoho naprosto jiného...:-)

0 0
možnosti

Stará kára

20. 7. 2012 12:10
Re: Vy jste si to poněkud usnadnil

Jeje, zatímco jsem dlabal do klávesnice jste mne předběhl! :-)

0 0
možnosti

jan_bivoj

20. 7. 2012 10:36
Základní princip

Veřejné výběrové řízení dává možnost přihlásit se i lidem, o kterých by vybírajícího (zde nejvyššího státního zástupce a ministra) ani nenapadlo, že by o tu pozici měli zájem. V Česku jsou nejméně stovky (spíše tisíce) právníků, kteří splňují formální podmínky pro obsazení pozice vrchního státního zástupce a mohli by ji vykonávat skvěle. Není reálné, aby nejvyšší zástupce o všech věděl, natož se jich zeptal. Již proto má výběrové řízení smysl.

0 0
možnosti

vladkaSpidlova

20. 7. 2012 10:41
Re: Základní princip

hahaha, zasmáli se zbrojnoši a počůrali brnění značky Nerez....Vsaďte se, že ale nejlíp bude ty podmínky splňovat Rampula-))))

4 1
možnosti

picky

20. 7. 2012 10:33
BINGO!

!!

1 1
možnosti
  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2881x
introvert a pesimista-)