Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Gaspard

13. 7. 2012 17:11
Nějak mi to hlava nebere.

Jací moravané? Brno a rakouské příhraničí bylo do odsunu německé. Sever Moravy byli buď Poláci nebo Prusové (Prajzáci) a východ Moravy jsou Rumuni (Valaši). Tak kde jsou, sakra, ti Moravané? Vždyť i slavný Moravský pluk Šlikův co roku 1620 padl do posledního muže u zdi letohrádku Hvězda netvořili žádní moravané ale němečtí žoldáci.

0 0
možnosti

SID09

14. 7. 2012 6:44
Re: Nějak mi to hlava nebere.

;-DR^!!

0 0
možnosti

2cvlad

10. 7. 2012 19:46
Jen se tak ptám.

jestli kdo má z koho větší mindrák a jaký to má smysl

0 0
možnosti

Štěpán Binko

8. 7. 2012 12:29
Má smysl se mindráky hloupých lidí vůbec zabývat?

Narodil jsem se v Praze, žil jsem mimo Prahu, teď zase žiju v Praze, za chvíli budu žít zase mimo Prahu, v Brně mám hodně super kamarádů, rád tam jezdím, stejně jako do Ostravy nebo Olomouce, kde mám taky kamarády a spolužáky. Kluci z Opavy nebo Brna dělají u nás a nemáme žádný problém. Nikdo. Rozumný člověk totiž ví, že blbci jsou úplně všude a hodní lidé taky. Kromě toho je to táááááák legrační, když v zemi, která je velká jako některé světové metropole, trpíme podobně trapnými lokálními půtkami. No, ale jak je vidět, tak zamindrákovaných přizdis.áčů je všude hafo.... Nešlo by je někam exportovat? Žilo by se nám všem líp.....

1 0
možnosti

2cvlad

10. 7. 2012 19:47
Re: Má smysl se mindráky hloupých lidí vůbec zabývat?

R^

0 0
možnosti

VsichniMeMajiRadi

8. 7. 2012 11:36
Drobnosti, ale hlavně není to B versus P, ale Praha proti zb

Je to Praha proti zbytku republiky, který je jen taková kolonie. Předpověď počasí je dělaná pro Prahu. Přijedu-li do Prahy, jsem venkovanka. Pražák v Brně a i jinde má všude přednost a všichni se musí klidit, pravidla nepravidla. Větší zakázky, které dříve dělala naše firma, dělá nyní pražská, zato dráž a hůř, a to jen proto, že sídlo odběratele je v Praze a někdo dostal za transfer zakázek dobré všimné. Není to ojedinělý případ. Pro většinu pražáků existuje jen to, co se stane v Praze, ostatní území republiky je vhodné jen pro ekonomický výcuc.

1 0
možnosti

stedrik

14. 7. 2012 7:23
Re: Drobnosti, ale hlavně není to B versus P, ale Praha proti zb

A teď si představte a s klidem bych se vsadil, že ten kdo dostal to všimné, byl moravan, anebo aspoň nebyl z Prahy. ;-D

0 0
možnosti

juhola

8. 7. 2012 10:52
Madam, jako Moravan a občan Česka

s Vámi souhlasím. Celý spor mi trochu připomíná mé dětství, kdy se vedly vášnivé spory, ba i kamenové bitvy, co je hezčí, zdali Frýdek (Slezsko) nebo Místek (Morava). A dnes jako Místečan musím konstatovat, že Frýdek je jaksi hezčí, neboť nebyl kdysi tak zbourán a architektonicky zneuctěn jako Místek a po roce 1989 byl pěkně opraven a je udržován. Kromě toho tam žily mé nejhezčí lásky a kamarádky - nic na tom nemění skutečnost, že frýdečtí kluci chodili za nejhezčími děvčty právě  do Místku. Co nás pak rychle spojilo, bylo další rozdělení dvojměstí: přirozenou hranici, řeku Ostravici, doplnila čtyřproudová dálnice, postavená kolmo na řeku. Často jsem v Praze pracoval a znám rodilé Pražany jako normální lidi, jimž nezáleží na tom, kde kdo bydlí. Stejně tak znám nemálo obyvatel Prahy, kteří se tam přestěhovali, a náhle mají pánské nosy a jako by zapoměli na to, kde maí kořeny. Zkrátka se vytahují, že žijí v hlavním městě. Budu nyní trochu hrubý - těmto lidem se u nás přezdívá Prahajzli.

0 0
možnosti

juhola

8. 7. 2012 10:34
Madam, jako Moravan a občan Česka

0 0
možnosti

škovras

8. 7. 2012 9:09
Žiju v Praze,

přátele mám v Brně, v Hodoníně i na Slovensku. Dřív jsem do Brna jezdil na služebky.  V tamní firmě se mne ptali, jak se mi u nich jezdí s pražskou SPZ. Nejdřív jsem nechápal. Tak mi vysvětlili, že Pražáků mají "plné zuby" a i Brňáci, kteří pracují pro nějakou pražskou firmu a mají od ní firemní auto s pražskou SPZ, to nemají lehké. Považuji to za žabomyší války. Stejně jako (dřívější ?) nevraživost mezi Pardubicemi a Hradcem Králové. :-/ Občas si ze svého kamaráda utahuji, že Brno je oteklá vesnice. ;-D On to chápe jako žert, ti co to nechápou, tak do mě !

1 0
možnosti

lajika

8. 7. 2012 8:19
jsem z Brna,

pracuju v Brně, žiju v Brně a značný procento mých známých a přátel jsou brňáci. NIKDY od NIKOHO jsem neslyšela nic o, jak píšete, "zlých pražácích". Takže zůstaňte klidná, jak pražská nadřazenost tak moravská zapšklost je zřejmě zápežitostí několika duševně narušených jedinců na té i oné straně. Nemá smysl si toho všímat.

K příspěvkům níž - s těmi médii a pragocentrismem to pravda je, ale drtivou většinu moraváků to nechává zcela klidnými, maximálně na to konto trochu zavtipkujou.

0 0
možnosti

buchlovann

8. 7. 2012 7:11
obliba Prahy není pouze na Moravě

Podívejte se prosím naletitý dětský film Prázdniny pro psa. Děti na české vsi mají Pražáka tak rádi. že na něj volají Pražáku, strašáku.....

0 0
možnosti

gomezderojas

8. 7. 2012 7:07
twl...kde domov můj

0 0
možnosti
  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2881x
introvert a pesimista-)