Diskuse

Bít či nebít

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

Gmurr

16. 8. 2011 7:39
proc to deklasovania hostilita?

Napisete "nejaka Dzamila", neni tohle horsi sproetota nez to pobihani ve vlaku v metru? Rv

0 0
možnosti
M

mischplysch

15. 8. 2011 20:13
Jsem spíš proti

No, já myslim, že to hodně často jde zvládnout bez toho bití. Česko je podle mě druhý extrém volné výchovy, tady bijou děti skoro všichni až na malou menšinu. Tady na vsi je to prostě norma, neznám nikoho, kdo by tělesné tresty nepoužíval.

Podle mě je to špatně, hranice jdou nastavovat i jinak než bitím, alespoň většinou. Neexistujou jen dva póly a to volná výchova bez hranic a na druhé straně to bití. Dobrá výchova nerovná se plácání, fackování a pod, jak si u nás někteří myslí.

Pokud se rodiče dětem věnujou, na výchovu nekašlou a nastaví rozumné hranice, to znamená, že nepeskujou za každou

blbost, tak se to bez toho plácání zvládnout dá. Ono to někdy chce jen chtít a zkusit to, jenže to je namáhavé a to je pro některý příliš. Já jsem třeba zažila anglickou rodinku se 7 dětma!, kde se děti nikdy nebili a ony byly v pohodě a vychované, protože na to rodiče nekašlali.

Nejsem úplně proti bití, jen by to mělo být naprosto vyjímečné a jako ta poslední možnost a ne nroma, jako tady.

0 0
možnosti
R

rudaz

15. 8. 2011 20:27
Re: Jsem spíš proti

Samozřejmě, je nepřeberné množství možností jak potrestat bez bití. Zvláště v nynější době různých lákadel a sportovních náčiní.Nejprve je ale třeba dítě motivovat na zájem, kterému fandí.Naučí se hrát na klarinet, miluje hru na něj a bude dělat vše, aby mu jej rodiče nezakázali. Například.Zákaz pouštět si televizi určitou dobu patří mezi ty mírné tresty. Oboustranně prospěšné.O PC ani nemluvě.

Ale kde jsou pedagogové,potomci J.A.Komenského. Co vyplodil Výzkumný ústav při min.školství?Akorát jsem jednou v TV slyšel jeho pracovníka, že by rádi, aby škola začínala v 8.30 hod. To v souvislosti se vstáváním dětí a mládeže o hodinu dříve, nesmyslným vstáváním od dubna do října každý rok. Ruská federace již od tohoto nesmyslu upustila, víte to? Takže naše vláda, potažmo EU již naše děti trestá. Vládním nařízením znovu bude přikazovat posunout hodiny(čas posunout nelze) o hodinu vpřed a vzad. Děti, každé ráno od dubna do října(ve školním roce) o hodinu dříve musíte vstát. Nikdo neví proč, že?

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

15. 8. 2011 20:13
já bych to parafrázoval:

blít, či neblít...

0 0
možnosti
KT

Ježikača

15. 8. 2011 19:03
souhlasím,

jen bývá dnes hodně těžké ty hranice držet, když zrovna všichni kolem vás dávají za pravdu děťátku. k jeho škodě, většinou. jedno zaucho by ho srovnalo mladého, takhle si bude muset počkat na nářez od někoho se stejným postojem, jen momentálně silnějšího. jsem mmch. zvědavá, co s odsouzenými mladistvými v Albionu provedou. já bych to viděla na veřejně prospěšné práce.

0 0
možnosti
ZK

SID09

15. 8. 2011 20:24
Re: souhlasím,

Vědecká studie profesora Arthura Conana dokazuje značný nárůst trestných činů u komunit, kde nebyly děti trestány. ;-(!!

0 0
možnosti
MB

Bogarová

15. 8. 2011 18:29
Ruka, která hladí nesmí být rukou, která ubližuje!?

Přiměřenost fyzického násilí je velmi diskutabilní vždy, když k němu dojde. Podle mne by ale nikdy nemělo jít o trest, který přichází se zpožděním po nevhodném chování dítěte (klasický výprask za špatný prospěch). Jistá forma fyzického násilí může mít opodstatnění jedině v případě, že akutně odvrací vážné nebezpečí, které hrozí přímým pokraováním nevhodného chování díěte a vyhodnotíme-li takový zákrok jako jediné řešení situace (např. odvrácení nebezpečí pádu pod vlak nebo do silnice u příliš rozdováděného dítěte).

0 0
možnosti
AJ

astrudina

15. 8. 2011 18:11
Já si zase pamatuji,

jak jsem šla před xxx léty se sekundou osmiletého gymnázia jako rodičovský doprovod do divadla tedy dětem bylo cca 12  let). Pak jsem musela děti dovézt domů. Když se mi jeden hoch dral ven před divadlo, chtěl přeběhnout ulici s hustým provozem, čapla jsem ho za flígr saka a držela jsem ho ve výšce, přitom jsem k němu promluvila pár rozhodných slov. Díval se nevěřícně - a byl klid.

Asi doma šetřili výchovou....

Dnes bych s nimi nešla, protože je horší udavačství nežli za dob domovních důvěrnic a děti už nejsou vychovávané vůbec.

0 0
možnosti
GP

bertmax

15. 8. 2011 18:06
Problém

není bít či nebít,problém je v tom,že mnoho lidí nepozná hranici mezi výchovným plesknutím a nepřiměřeným fyzickým útokem.:-/

0 0
možnosti
L

lesicatko

15. 8. 2011 17:41
Asi tak

Pekná tema a dobre spracované.

0 0
možnosti
  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2881x
introvert a pesimista-)